Belgisches Viertel Köln – de leukste wijk van Keulen

Bijgewerkt op 2020-03-30
Aanvraagformulier

Een stedentrip Keulen is niet compleet zonder een bezoek aan een van de leukste wijken van Keulen; het Belgisches Viertel. In deze Duitse wijk vind je alle hotspots van de stad zoals trendy restaurants, hippe winkels, street art en cafés. In dit artikel delen we al onze tips voor het Belgische viertel. Ga je overigens met de auto naar Duitsland, dan moet je een sticker voor Keulen kopen. Zo voorkom je een boete wanneer je de milieuzone binnenrijdt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de trein naar het Belgisches Viertel te reizen, maar die doet er vaak net een paar uur langer over.

 

Leukste hotspots in het Belgische Viertel in Keulen

Het Belgische viertel is een verzamelnaam van de Belgische, maar ook Nederlandse, straatnamen in de buurt. Zo is het centrum van de wijk de Brüsseler Platz en vind je hier ook straten als Gent en Antwerpen. Vergeet trouwens niet de Friesenplatz of de Maastrichterstraße.

Rondom de Brüsseler Platz vind je leuke cafés, restaurant, winkels, hotels en hostels. In de avond kun je hier overigens ook leuk stappen. Kortom, alles wat je in de wijk wilt doen, kan praktisch gezien op dit plein. Verder is het ook heerlijk om gewoon door de wijk te slenteren tijdens je stedentrip. Je vindt hier namelijk ontzettend mooie street art. In dit artikel geven we je wat tips voor jouw stedentrip in Köln in een van de leukste wijken van de stad.

 

Schee

Voor iedereen die van grafisch design houdt, is de concept store Schee the place to be. Deze bijzondere winkel vind je op de Maastrichter Strasse 36 en mag absoluut niet ontbreken tijdens je stedentrip naar Keulen. Je kunt hier bijzondere prints en posters scoren waar Schee bekend om staat. Verder kun je thuis je interieur inrichten met de leuke woonaccessoires zoals kussenslopen, bakjes en kommetjes. Het interieur en het design van de winkel komen uit Nederland, Scandinavië en Duitsland. Schee is een van de leukste winkels in Keulen en staat dan ook op nummer 1 van onze tips voor Keulen.

 

Die Wohngemeinschaft

Wie bijzonder wilt overnachten in Keulen moet zeker overnachten in het hotel die Wohngemeinschaft. Je kunt dit hotel vinden aan de Richard Wagner Straße in het Belgisches Viertel. Heb je een klein budget, geen probleem! Die Wohngemeinschaft is namelijk ook een hostel waar je een bed in de slaapzaal kunt boeken. Het leuke aan dit hotel in Keulen zijn de thema kamers. Zo heb je bijvoorbeeld een spaceshuttelkamer, een circuskamer, een kamer vol met lego of Engelse postzegels. Dit goedkope hotel in Keulen kun je al boeken voor €59 per nacht voor een tweepersoonskamer. Leuk feitje, je kunt bij dit hotel een fiets of skateboard huren om de wijk te verkennen!

Naast hotel is die Wohngemeinschaft ook een theater en bar. Het heeft een felgekleurd, ouderwets jaren 50 interieur met een omgebouwde volkswagen bus die als booth functioneert. Bovendien kun je hier een heerlijke Mühlen Kölsch drinken, het lekkerste Kolsch bier in Keulen. In het theater worden regelmatig voorstellingen gegeven. Het is zeker de moeite waard om de agenda te checken wanneer je hier overnacht.

 

Granit

Nog vrij onbekend in Nederland is de winkel Granit. Deze Scandinavische interieur winkel heeft zijn deuren geopend in Keulen en daar zijn wij ontzettend blij mee. Je vindt hier eigenlijk hele basic en eenvoudig woonaccessoires, denk aan lampen, kussens, kaarsen, plantenpotten en meer. Het is dan ook ontzettend lastig om met lege handen de winkel uit te lopen. Deze lifestyle winkel kun je vinden aan de Ehrenstrasse 70-72 in de wijk het Belgisches Viertel.

 

Herr Pimock

Het Duitse Herr Pimock is meer dan alleen een café. Je kunt hier namelijk terecht voor een leuke brunch of lunch in het centrum. De buitenkant van het café is eigenlijk helemaal niet zo bijzonder en je zult er misschien zo voorbij lopen als je niet wist hoe leuk de binnenkant is. Herr Pimock vind je aan de overkant van die Wohngemeinschaft aan de Aachenerstrasse 52. Zit het café vol, dan kun je bij een van de andere restaurants in de straat nog vast wel terecht. De Aachenerstrasse zit namelijk vol met leuke restaurants.

 

Street art

Een van de meest bijzondere dingen in het Belgische Viertel is de street art. Voornamelijk bij de Brüsseler Platz, en de Maastrichter Strasse vind je de mooiste street art die de stad Keulen te bieden heeft. Loop gewoon lekker rond door het Belgisches Viertel en kijk je ogen uit.

 

How we live

De winkel how we live is misschien wel de leukste conceptstore van Keulen. De winkel is maar liefst 200 vierkante meter en verkoopt merken als Hay, House Doctor, en Ferm Living. Je vind hier sieraden, meubels, maar ook woonaccessoires en keuken items. How we live is te vinden in het Belgisches Viertel aan de Beethovenstraße 15.

 

Café Schmitz

Misschien wel onze all time favourite in Keulen is Café Schmitz. Deze topper staat ook in onze lijst beste trendy restaurants in Keulen en dat is niet voor niks. Je kunt hier terecht voor een kopje koffie in de middag of een glas wijn in de avond. Ze serveren zelf geen eten, maar voor hongerige klanten hebben ze een leuke oplossing bedacht. Je kunt namelijk eten bij de traiteur naast het café bestellen en aan je tafeltje opeten.

 

Miss Päpki

Gelegen in het centrum van het Belgisches Viertel in Keulen is Miss Päpki. Het koffietentje is geheel ingericht met pasteltinten en staat bekend om haar zoete baksels. Het is dan ook zeker een aanrader om hier te lunchen of gewoon een taartje te eten tijdens je bezoek aan Keulen. Je kunt Miss Päpki vinden aan de Brusseler Platz 18.

 

Boutique Belgique

Een van de schattigste boetiekjes in het Belgisches Viertel is Boutique Belgique. Deze kledingwinkel is opgezet door een mode blogster en is dus voorzien van de meest up to date trends in fashion. Veel kleding zijn van Franse of Scandinavische merken en passen in elk budget. De winkel is opgezet in 2010 en loopt sindsdien als een trein. Je kunt de winkel vinden op de Brabanterstrasse 29 in het Belgisches Viertel.

 

Markthalle

Onze laatste tip in het lijstje is de Markthalle. Je kunt hier namelijk zowel lekker als gezond lunchen met veel verse producten. Qua inrichting zit je hier best gezellig, aan ontzettende lange tafels. Zo ontmoet je misschien wat leuke nieuwe mensen die naast je zitten. Je vindt de Markthalle aan de Maastrichter Strasse 45. Let op, het restaurant is op zondag gesloten.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND