Ondanks de Coronamaatregelen versturen wij elke dag nog milieustickers. Voor 17:00 besteld is morgen geleverd met PostNL.

Diesels Nu Ook Verboden In Keulen En Bonn

Bijgewerkt op 2018-11-13
Aanvraagformulier

Vanaf april 2019 moeten zowel Keulen als Bonn oudere diesels uit het centrum weren. Dit heeft de rechter in Keulen afgelopen week besloten. De milieuzone van Keulen behelst op dit moment al het gehele centrum van de stad. Vanaf april mogen vervuilende diesels van voor 2015 het centrum helemaal niet meer in. De rechter heeft ook besloten dat dieselvoertuigen bepaalde straten van Bonn niet meer in mogen.

 

Luchtkwaliteit In Keulen Ver Beneden De Norm

De umweltzone van Keulen was in 2008 ingesteld met het doel om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Uit 9 nieuwe metingen in het centrum van de stad blijkt dat de stikstofwaarde niveaus boven de maximale norm zitten. Een algeheel dieselverbod is volgens de rechter de enige optie om de luchtkwaliteit te verbeteren. In deze beslissing is meegenomen dat de stad Keulen al sinds 2010 niet aan de Europese normen van luchtkwaliteit voldoet.

De verantwoordelijke milieuminister van de deelstaat Noordrijn-Westvalen waar Keulen onder valt overweegt in beroep te gaan. Ursula Heinen-Esser stelt dat een Dieselverbod in Keulen te grote gevolgen zal hebben voor de bewoners en economie van de stad. Ga je met de auto naar Keulen en heb je een Diesel? Hou dan rekening met de nieuwe wet en regelgeving.

 

Keulen En Bonn Niet De Eerste Steden Met Dieselverbod

Algeheel Dieselverbod In KeulenAfgelopen maand berichten wij al over het naderende dieselverbod in Berlijn en de compensatie die eigenaren van oudere Diesels krijgen aangeboden.

Naast de genoemde steden hebben zowel Hamburg als München al een dieselverbod ingevoerd. Vanaf 1 januari 2019 volgen Stuttgart en Aken en later dat jaar Mainz.

Ook Frankfurt stelt vanaf 1 februari 2019 een algeheel dieselverbod in voor auto’s van voor 2015. Sterker nog, vanaf 1 september 2019 mogen ook nieuwere voertuigen het centrum niet in. Opvallend is dat het gehele oude centrum van de stad in dat geval onbereikbaar wordt voor diesels.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND