Kerstmarkt Aken

Gepubliceerd op 2018-09-04
Aanvraagformulier

Alles Over De Kerstmarkten In Aken

De kerstmarkt van Aken (Aachen) wordt jaarlijks gehouden in het historische centrum van de stad. Aken ligt vlakbij de Nederlands grens en is een populaire kerstmarkt voor wanneer je niet te lang wilt reizen. Tijdens kerstmarkt Aken kan je in midden in het centrum van verschillende kraampjes vinden. Bij deze kraampjes kan je de Duitse kerstsfeer proeven en genieten van de sfeervolle markt. In dit artikel lees je wat er tijdens de kerstmarkt allemaal te beleven is in Aken.

 

Over de kerstmarkt Aken

Net over de Nederlandse grens ligt het Duitse Aken waar je vanaf half november jaarlijks de sfeervolle kerstmarkt van Aken kan vinden. De kerstmarkt wordt de in de volksmond ook kerstmarkt van Aken of Aachen genoemd. Dit zijn twee namen voor dezelfde kerstmarkt, dit heeft te maken met de Nederlandse en Engelse benaming voor de Duitse stad. De markt kent veel bekendheid in zowel Duitsland als Nederland.  De kerstmarkt is ideaal voor een dagje of weekendje weg. Het bezoeken van de markt helpt om alvast in de kerststemming te komen!

 

Locatie kerstmarkt

Aachen tijdens kerstDe markt is te vinden in de oude binnenstad van Aken. Ieder jaar worden de steegjes en pleinen in de buurt van het stadhuis omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Omdat Aken een kleine stad is zorgt dit voor een gezellige sfeer. Het stadhuis van Aken ligt centraal in het historische stadscentrum, dit maakt de kerstmarkten extra bijzonder. Wanneer Aken om wordt getoverd tot een sprookjesstad is het extra bijzonder om alle historische gebouwen zo mooi verlicht te zien. Vooral de Dom van Aken is een mooie bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens de kerstmarkt.

 

Met de auto naar Aken

Aken ligt zo’n 2 uur verwijderd van Utrecht en slechts 1 uur van Eindhoven. Aken ligt net over de grens met Nederland en is daarom een aantrekkelijke stad om te bezoeken voor Nederlanders. Veelal reis je met de auto, omdat Aken zo dicht bij Nederland ligt. Ga je naar kerstmarkt Aken? Dan is het verstandig om een milieusticker voor Aken aan te schaffen. Sinds 1 februari 2016 is het verplicht om in Aken een milieusticker op je voorruit te hebben. Meer informatie over de milieuzone van Aken vind je op deze website.

 

Parkeren in Aken

Wanneer je met de auto naar Aken reist om de kerstmarkt te bezoeken, of om bijvoorbeeld de prachtige binnenstad te bezoeken, dan is het fijn als je een parkeerplek hebt. Gelukkig heeft Aken een ruim aanbod aan parkeerplaatsen in en rondom het centrum waar de kerstmarkt georganiseerd wordt. Je hoeft je dus niet druk te maken over een parkeerplek. Eigenlijk is in Aken overal betaald parkeren. Ik heb de parkeergarages in de binnenstad van Aken gerangschikt op prijs in onderstaande tabel:

NaamUurtariefDagtariefOpeningstijdenAdres
Hans-Stercken-Platz€1.10€2.20Altijd openAnnastraße 3
Am Dom€2.00€11.50Altijd openJesuitenstraße 10
Annastraße€2.00€11.50Altijd openAnnastraße 56
Grosskölnstraße€2.00€15.00Altijd openSeilgraben 45
Rathaus€2.00€15.00Altijd openMostardstraße 5
Büchel€2.00€15.00Altijd openBüchel 39

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart