Kerstmarkt Düsseldorf

Bijgewerkt op 2019-11-20
Aanvraagformulier

Net zoals in vele Duitse steden is er ook in Düsseldorf een kerstmarkt. Er zijn hier heerlijke versnaperingen te krijgen en typisch Duitse producten. De verschillende pleinen in Düsseldorf zijn druk maar niet overbezet dat je je niet meer kan bewegen. Het grote voordeel van Düsseldorf is dat het niet zo ver rijden is. Als een dagje voor jou te kort is kun je natuurlijk ook een paar daagjes blijven in deze mooie stad.

De kerstmarkt van Düsseldorf bestaat uit zeven verschillende markten die zijn verdeeld over zeven pleinen in het centrum van de stad. Deze markten hebben ieder een eigen thema. Je loopt dus vanuit het ene thema door in het andere. Dit betekent dat er voor iedereen iets leuks te vinden is. Natuurlijk is het ook een leuke afwisseling! Alle markten liggen in een driehoek tussen de punten Königsallee, Schadowstrasse en het oude centrum. Let op dat als je in de buurt van de kerstmarkt wilt parkeren je een milieusticker Düsseldorf nodig hebt.

 

Kerstmarkt Düsseldorf 2019

Ook in 2019 pakt Düsseldorf weer groot uit met haar Weihnachtsmarkten. Verdeeld over 7 pleinen in de binnenstad kun je genieten van traditionele Duitse kersttafrelen.

 

Locatie kerstmarkt Düsseldorf

Marktplatz Düsseldorf

De markt op dit gezellig plein voor het Raadshuis heeft een sfeervolle ambiance wat het thema ambacht centraal staat. De kraampjes verkopen vooral ambachtelijke spullen, van glasblazen tot oud smidswerk. Het leuke van de kraampjes, is dat deze van dezelfde stenen zijn gemaakt als het Raadhuis. Naast fraaie ambachtelijke spullen wordt er natuurlijk ook flink eten en drinken verkocht. Etenswaren die typisch zijn voor Düsseldorf als gepofte kastanjes, pretzels en natuurlijk braadworst zijn hier makkelijk te krijgen.

Pretzels in Duitse kerstmarkt

 

Heinrich Heine Platz

Op dit mooie plein kun je de Engeltjesmarkt vinden. Met prachtige verlichting worden alle kraampjes en het decor verlicht. De kraampjes hebben allemaal eigen smeedijzeren engeltjes. Dit plein ligt centraal gelegen in de stad en is daarom altijd erg gezellig.

Flingerstrasse

De markt op de Flingerstrasse vormt de verbinding tussen de markten op het Marktplatz en het Heinrich Heine Platz. Het zijn de kraampjes die deze markt tot iets speciaals maken, ze zijn namelijk versierd met geveltjes van traditionele huizen in Düsseldorf. Hoewel men dit toch een van de minste markten vindt in Düsseldorf is het toch waar om deze mee te pakken. Er staat tenslotte ook een grote houten kraam die eruitziet als een draaimolen. Je kunt hier een heerlijk glaasje glühwein halen.

Gluhwein op Dusseldorfse Kerstmarkt

Stadtbrücken

Door de unieke verlichting die bestaat uit kristallen die overal zijn opgehangen wordt deze markt ook wel de ‘Sternchenmarkt’ ofwel de sterretjesmarkt genoemd. De verlichting is wit met blauw, de kristallen breken het licht op een unieke manier waardoor het net op een sterrenhemel lijkt. Je kunt bij de kraampjes weinig spullen kopen, maar er zijn genoeg lekkernijen te krijgen. Vooral ’s avonds is het hier heerlijk druk met ook veel locals die hier met elkaar genieten van de sfeer en een glaasje glühwein of bier.

Schadowplatz

Als je aan kerst denkt en aan de winter dan zijn dennenbomen een van de eerste dingen die naar boven komen. De markt op het Schadowplatz kent geen kraampjes maar huisjes van hout die met dennentakken zijn overdekt. De geur van deze takken in combinatie met de winter geven de ultieme kerstsfeer. Daarnaast is deze markt superleuk voor de kinderen. Met de oudste poffertjeskraam van Düsseldorf, een overdekt poppentheater en een oude draaimolen is er genoeg te doen voor jongste onder ons.

Traditionale kerstkraam in Dusseldorf

Gustaf Gründens Platz

Vanaf de Schadowplatz loop je zo met je kinderen door naar het Gustaf Gründens Platz. Er ligt hier een ijsbaan van 450m2. Voor €3,- kun je hier van 11.00 – 22.00 heerlijk schaatsen. Rondom de ijsbaan zijn er genoeg plekjes om even wat te eten. Neem een lekker stukje kaas met een wijntje of ga lamsvlees roosteren. Als je nog geen trek hebt, dan heb je dit na een bezoekje aan deze markt wel.

Schaatsen op Gustaf Grundes Platz

Kö Bogen – Joachim Erwin Platz

In de buurt van Kö Bogen vind je de kerstmarkt op het Joachim Erwin Platz. Net als op het Schadowplatz en het Gustaf Gründens Platz is ook deze markt iets voor kinderen. Er is namelijk een kinderprogramma met verschillende activiteiten. De markt is traditioneel ingericht met kraampjes van hout en heerlijk eten. Daarnaast kijkt deze markt ook nog eens uit over de prachtige Hofgarten.

 

Openingstijden kerstmarkt Düsseldorf 

De kerstmarkt in Düsseldorf begint op 23 november en loopt eindigt pas op 30 december. Ondanks dat er dus zeven verschillende markten zijn, zijn de openingstijden voor elke markt hetzelfde. Op 24, 25 en 26 december zijn er wel afwijkende openingstijden. Houd hier rekening mee.

 

Openingstijden:

Zondag t/m donderdag: 11.00 – 20.00

Vrijdag + zaterdag: 11.00 – 21.00

 

Afwijkende openingstijden:

Dinsdag 24 december: 11.00 – 15.00

Woensdag 25 december: Gesloten

Donderdag 26 december: 14.00 – 20.00

 

Wat is er verder te doen in Düsseldorf?

Naast het bezoeken van de kerstmarkt kun je natuurlijk ook andere delen van Düsseldorf bezoeken. Gedurende de kerstmaanden is het hele centrum namelijk versierd. De mooiste straat in Düsseldorf is toch wel de Königsallee. Deze straat is versierd met talloze lichtjes en ook aan de etalages van de winkels wordt veel aandacht besteed. Als flink geld te besteden hebt dan is dit ook de plek om te zijn. In deze straat staan alle grote merken als Gucci, Dior en Bulgari voor je klaar. In de oude winkelstad en Carlstad vind je de kleine winkeltjes en boetiekjes met lokale spullen. Ideaal voor het kerstshoppen!

Reuzenrad Düsseldorf

Wil je de stad vanaf hoogte bekijken? Dan is reuzenrad misschien wel iets voor jou. Dit enorme rad staat 3 maanden per jaar op het Marktplatz. Volwassenen betalen €7,50 en kinderen €5,- voor een ritje in een verwarmde cabine.

Dusseldorfs Reuzenrad bij Kerstmarkt

Dagtocht kerstmarkt Düsseldorf

Het is mogelijk om mee te gaan met een busreis naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Dit kan ook zonde zijn van de tijd. Je zit namelijk lang in de bus en er is veel te zien in deze mooie stad. Een nachtje blijven slapen kan daarom geen kwaad.

De reis naar de kerstmarkt in Düsseldorf

Het vliegtuig

Het vliegtuig is niet de slimste manier om naar Düsseldorf te reizen. Er gaan namelijk geen directe vluchten vanaf Nederlandse luchthavens. Je zult dus altijd moeten overstappen en dit kost je helaas veel tijd. Wij raden vliegen daarom af.

De trein

De NS biedt treintickets aan naar kerstmarkten in heel Duitsland. Een groot voordeel is dat je vrij snel (gemiddeld binnen 3,5 uur) op locatie bent. Het nadeel is misschien wel de prijs. Als je de goedkoopste tickets zoekt dan kun je heen en weer voor €40,-. Je kunt dan de reis niet annuleren en als je pech hebt kun je niet zitten maar moet je staan.

De bus

Zoals eerder al vermeld is reizen met de bus een optie, maar het is niet aan te raden. De lange reis is voor sommigen een minpunt omdat je met weinig tijd snel alles wilt bekijken.

De auto

Met de auto naar Düsseldorf reizen is misschien wel de beste optie. Je bent namelijk nergens van afhankelijk, je kunt gaan en staan wanneer je wilt. Het is vanaf Utrecht net iets meer dan 180km rijden dus dat is goed te overzien. Let er wel op dat er in Duitsland milieuzones gelden. Dit betekent dat je niet met elke auto overal mag rijden. Zonder een groene sticker mag je in grote delen van Düsseldorf dus ook niet rijden. Het bestellen van een milieusticker is niet ingewikkeld en kost je nog geen minuut.

Meer informatie over de milieuzone van Dusseldorf vindt u onder de link.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND