Kerstmarkt in Duitsland bezoeken in 2018? Milieusticker Verplicht!

Gepubliceerd op december 6, 2018
Aanvraagformulier

December is een drukke, gezellige en feestelijke maand. Sinterklaas is net één dag het land uit en heel Nederland massaal op jacht naar kerstbomen en gezellige kerstaccessoires voor in huis. Het sinterklaas cadeaupapier wordt omgeruild voor inpakpapier met een kerstprintje. De laatste pepernoten worden snel opgegeten of vandaag in de uitverkoop bijgekocht en we halen kerstkransjes in huis.

We leven toe naar de kerstdagen, waar we samen komen met onze familie en vrienden. De kerstboom wordt opgetuigd en het huis wordt omgetoverd in kerstsferen. In de aanloop van de kerstdagen brengen we met z’n allen massaal een bezoek aan tuincentra en winkels waar kerspullen te koop zijn. We zijn ook gek op kerstmarkten en genieten van de kerststallen met echte dieren en Bijbelse figuren. In ons eigen land is genoeg te zien en te beleven in deze tijd van het jaar. Maar de echte kerstliefhebber zoekt het net iets over de grens bij onze oosterburen in Duitsland, want daar weet men echt wat kerstmarkten zijn.

Kerstmarkt 2018

Kerstmarkt in Duitsland bezoeken in 2018?

Duitsland is een van de meest populaire bestemmingen als het gaat om de kerstmarkt. Hoewel een rit naar Duitsland al snel als een flinke onderneming klinkt valt dit in de praktijk reuze mee. De meeste kerstmarkten in Duitsland zijn binnen anderhalf tot twee uur rijden te bereiken. Woon je in de grensstreek, dan is het vaak nog minder ver rijden. Nu ben je waarschijnlijk wel nieuwsgierig geworden welke Duitse steden niet ver en toch de moeite waard zijn? Hieronder geef ik je de top 5 voor 2018!

 

1.    Kerstmarkt in Dusseldorf 2018

Dusseldorf is de meest populaire locatie voor het doen van kerstinkopen in Duitsland. Eenvoudig te bereiken vanuit het zuiden van Nederland en slechts een half uur van Venlo rijden. Deze markt is maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 20.00 uur en is tot en met 30 december 2018 open zijn.

 

2.    Kerstmarkt in Oberhousen 2018

Oberhousen is ideaal bij slecht weer. Deze kerstmarkt is namelijk overdekt. Zeker voor de Gelderlanders is deze stad goed aan te rijden door bij Nijmegen over de grens te gaan. Let wel op, deze markt opent haar duren tussen 16 en 23 december 2018. Je kunt elke dag tussen 11.00 en 22.00 terecht op deze kerstmarkt.

 

3.    Kerstmarkt in Keulen 2018

In Keulen zijn dit jaar maar liefst 6 kerstmarkten. Let wel op, deze markt opent haar duren tussen 16 en 23 december 2018. Je kunt elke dag tussen 11.00 en 22.00 terecht op deze kerstmarkt.

 

4.    Kerstmarkt Aken/ Aachen 2018

De kerstmarkt in Aachen is bijzonder populair bij de Limburgers omdat dit slechts een enkele minuten rijden is vanaf Heerlen, Gulpen en Kerkrade. Deze markt is in 2018 opgebouwd tussen 23 november en 23 december 2018. Je kunt hier elke dag terecht tussen 11.00 en 21.00 uur voor een glas heerlijk Glühwein.

 

5.    Kerstmarkt Osnabrück 2018

Dit is een wat kleinere maar zeer gezellige kerstmarkt. Zeker voor de mensen uit het Noordoosten van Nederland is dit een populaire bestemming. Vanaf Hengelo, Enschede en Emmen is deze stad goed aan te rijden. Je kunt hier elke dag terecht tussen 12.00 en 21.00 uur en op zaterdag en zondag tot 22.00 uur. Deze kerstmarkt is opgebouwd tussen 26 november en 22 december 2018.

 

Kerstmarkt in Duitsland

Wat is er allemaal te zien en te beleven op de kerstmarkt?

Ontzettend veel! In Duitsland is men verzot op kerstmarkten, dit staat garant voor een groot spektakel, elk jaar weer. Vanaf eind november tot het eind van december zijn de kerstmarkten ‘up and running’. De kerstmarkt kenmerkt zich door gezellige kraampjes, warme Glühwein, braadworsten, broodjes met warm vlees, berlinerbollen en kerstkoeken. Tevens kun je er allerlei leuke dingen kopen om je huis in kerstsfeer om te toveren. De markt wordt in de meeste gevallen in de buitenlucht gehouden in het oude karakteristieke gedeelte van de binnenstad tussen de vakwerkhuizen.

Gluhwein kerstmarkt

Milieusticker Duitsland verplicht, niet vergeten dus!

Belangrijk om te weten; in de meeste Duitse steden geldt een “umweltzone” ofwel een milieuzone. Wil je kerstinkopen doen in zo’n stad en je auto daar parkeren? Dan moet er rekening meer houden dat je een Duitse milieusticker nodig hebt.

Nog meer voertuigverplichtingen om rekening mee te houden? Lees dit artikel over wat je verplicht mee moet nemen in de auto in Duitsland.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart