Kerstmarkten in Keulen

Gepubliceerd op 2018-08-30
Aanvraagformulier

De kerstmarkt in Keulen is een van de meest bijzondere en speciale kerstmarkten van Duitsland. De markt in Keulen is groot en in Keulen worden er meerdere kerstmarkten gehouden op bij onder andere de Dom van Keulen en bij de Altstadt en Heumarkt. Hetgeen wat de kerstmarkten in Keulen speciaal maakt is het decor. Pleinen vol met kerstkramen en straten en gebouwen vol met kerstverlichting geven een extra speciaal gevoel tijdens het bezoeken van de kerstmarkten. De kerstmarkten zijn te bereiken met het openbaar vervoer, maar ook per auto. Ga je met de auto naar de kerstmarkten van Keulen? Dan heb je een milieusticker nodig, omdat je de milieuzone van Keulen betreedt. Bestel nu direct de verplichte sticker op Duitsemilieusticker.nl.

 

Locaties van de kerstmarkten in Keulen

De kerstmarkten worden bij de volgende locaties gehouden:

– Kerstmarkt bij de Dom van Keulen

– Heimat der Heinzel – Alter markt en Heumarkt

– Sinterklaasdorp Rudolfplatz

– Christmas Avenue

– Kerstmarkt bij de haven en het Chocolademuseum

– Chlodwigplatz

– Neumarkt

 

Kerstmarkten bij de Dom van Keulen

Kerstmarkt dom van Keulen
De grootste kerstmarkt van Keulen wordt ieder jaar gehouden bij de Dom van Keulen. De Dom van Keulen licht op loopafstand van de Hauptbahnhof (centraal station) en het centrum van Keulen. De Kerstmarkt van Keulen wordt gehouden op het plein voor de Dom van Keulen (Cologne Cathedral). Wat de kerstmarkt bij de Dom van Keulen zo bijzonder maakt is de Dom zelf, die gedurende de kerstmarkt versierd is met kerstverlichting. Tevens staat er elk jaar op het Domplein een kerstboom van maar liefst 25 meter hoog en wordt de kerstboom versierd met maar liefst 70.000 kerstlampjes!

De kerstmarkt is bereikbaar met de trams U5, U16 en S6, S11, S12 en S13 en je dient uit te stappen bij de tramhalte Dom/Hauptbahnhof. Ga je Keulen met de auto bezoeken? De stad biedt een ruim aanbod aan parkeerplaatsen, meer informatie over parkeren in Keulen vindt je hier.

 

 

Heimat der Heinzel – kerstmarkt bij Alter markt en Heumarkt

De Heumarkt is na de Alter markt het grootste plein binnen de oude binnenstad. De markt van de Alter markt en de Heumarkt liggen naast elkaar vormen samen de een na grootste kerstmarkt van Keulen. Beide markten liggen vlak naast de rijn en bij de Deutzer Brücke. Deze brug is tijdens de verschillende kerstmarkten verlicht, dit geeft in de avond extra veel sfeer tijdens het bezoeken van deze kerstmarkt. Tevens ligt deze markt vlakbij het Hard Rock Cafe Köln.

De kerstmarkt is bereikbaar met de trams U1, U5, U7, U9 en je dient uit te stappen bij de tramhalte Heumarkt, Rathaus. Tevens is de markt te bereiken met de bus, de buslijnen 106, 132 en 133 komen langs de kerst markt van Alter markt en Heumarkt en je dient uit te stappen bij de bushalte van Heumarkt, Rathaus.

 

 

Sinterklaasdorp Rudolfplatz

kerstmarkt rudolfplatzHet sinterklaasdorp bij Rudolfplatz, ook wel kerstmarkt bij de Rudolfplatz genoemd, is heel wat kleiner dan alle andere kerstmarkten in Keulen. De markt wordt gehouden rondom de Hahnentorburg. Hier vindt je tijdens deze markt onder andere het huis van de kerstman, een gigantische adventkalender, een dorpskapel en een kinderwerktplaats. Deze kerstmarkt ligt niet in de buurt van de andere kerstmarkten, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken als je van een meer traditionele kerstmarkt houdt.

De kerstmarkt van sinterklaasdrop rudolfplatz is te bereiken via de trams en bussen die in Keulen rijden. De markt is te bereiken via U1, U7, U12 en U15 en je dient uit te stappen bij de tramhalte Rudolfplatz. Ook kan je de kerstmarkt met de bussen 136 en 146 nemen en uitstappen bij de bushalte van Rudolfplatz.

 

 

Christmas Avenue

De Christmas Avenue is een wat andere kerstmarkt van Keulen. Deze kerstmarkt is de homo- en lesbische kerstmarkt van Keulen en is gelegen tussen de Schaafenstrasse en de Rudolfplatz. Bij deze markt kan je niet alleen lekker eten en winkelen, maar ook genieten van cabaret en verschillende optredens en shows.

De kerstmarkt van de schaafenstrasse is te bereiken via de trams en bussen die in Keulen rijden. De markt is te bereiken met de tram via U1, U7, U12 en U15. Je dient uit te stappen bij de tramhalte Rudolfplatz. Ook kan je de kerstmarkt met de bussen 136 en 146 nemen en uitstappen bij de bushalte van Rudolfplatz. Het netwerk van Trams vindt je hier.

 

 

Kerstmarkt bij de haven en het chocolademuseum

kerstmarkt schocolademuseum keulenDe kerstmarkt bij de haven van Keulen is modern en stijlvol. De markt ligt direct aan de rijn en wordt jaarlijks bezet door zo’n 80 verschillende kramen. De plek in de haven van Keulen is historisch, de kerstmarkt werd hier in de middeleeuwen al gehouden. De kerstmarkt kijkt uit over de rijn en alle gebouwen en bruggen die tijdens deze markten versierd zijn met kerstverlichting.

De kerstmarkt is bereikbaar met de buslijn 133 en je dient uit te stappen bij de bushalte Schokolademuseum.

 

 

Kerstmarkt bij de Neumarkt

Keulen kent diverse grote kerstmarkten en de kerstmarkt van de Neumarkt hoort daar zeker bij. Deze kerstmarkt is centraal gelegen in het centrum van Keulen en wordt ook wel de markt der engelen genoemd. Deze markt staat geheel in het teken van engelen. Bij de ingang van de markt moet je door een engeltjespoort lopen. Alle kramen hebben een witte uitstraling en over de markt lopen mensen verkleed als engelen. Reis je met de trein naar Keulen? Dan is deze markt goed te bereiken..

De kerstmarkt is bereikbaar met de trams U1, U3, U4, U7, U9 en U16 en je dient uit te stappen bij de tramhalte Neumarkt. Tevens is de markt ook te bereiken met de buslijnen 136 en 1486, je dient dan uit te stappen bij Neumarkt. Plan je reis met de tram voordat je de kerstmarkten gaat bezoeken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart