Moviepark Bottrop

Bijgewerkt op 2020-05-11
Aanvraagformulier

Movie Park Germany is een attractiepark gelegen nabij de de Duitse stad Bottrop. Met slechts een paar uurtjes rijden naar de Umweltzone Bottrop ben je al in het moviepark. Het attractiepark staat volledig in het thema van films en televisie shows. Je loopt hier Nickelodeon televisiesterren als Spongebob tegen het lijf of waant je op de filmset van een Hollywood film. 

 

Attracties in Movie Park Germany

In het Movie Park Bottrop zijn verschillende themagebieden met elk een unieke sfeer. Binnen de themagebieden zijn verschillende attracties te vinden, die zijn opgedeeld in de categorieën mild, gemiddeld en extreem. 

Het movie park is opgedeeld in vijf thema’s:

  1. Hollywood Street Set
  2. Nickland
  3. Santa Monica Pier
  4. Streets of New York
  5. The Old West
  6. Adventure Bay

 

Hollywood Street Set

In dit thema van het Movie Park Germany bevinden kinderen zich op de filmset in de Amerikaanse wijk Hollywood. Zelfs alle restaurants en winkels in dit gebied zijn geïnspireerd op de Hollywood set. Met name de stunt show Crazy Cops New York is een bezoek waard. Hier wordt een scène gespeeld op de Hollywood filmset. 

De attracties in dit themagebied zijn de Bermuda Triangle – Alien Encounter, een attractie welke deels waterbaan en deels darkride is. Een 3D simulator genaamd de Lost Temple. Voor de kinderen draait er ook de 4D film Ice Age. 

 

Nickland

Dit gedeelte van het Movie Park Bottrop is bedoeld voor de jongste kinderen. Het gedeelte is gebaseerd op de televisiezender Nickelodeon. Kinderen kunnen hier personages ontmoeten als Dora, Spongebob, Avatar, of Jimmy  Neutron. 

Er zijn hier 16 attracties te vinden waaronder een kinderachtbaan, botsauto’s en een zweefmolen. 

 

Santa Monica Pier

Een thema gebaseerd op de Santa Monica Pier in Los Angeles. In dit gebied zie je veel terug van het strand en de kermis op de pier. Bovendien lijken de restaurants hier voornamelijk op strandhuisjes. 

Je kunt in dit gedeelte van het movie park Germany jetskien op de Pier Patrol! Verder zijn hier een reuzenrad, een zweefmolen en nog wat andere attracties te vinden.

attractie achtbaan in Movie Park Germany

Streets of New York

In het gebied Streets of New York is de attractie Time Riders te vinden. Hier wordt je getransporteerd naar het verleden van de Amerikaanse stad New York en maak je het verleden mee. Bovendien staat hier de beroemde van Helsing’s Factory; een overdekte achtbaan met horroreffect.

 

The Old West

Het oude Wilde Westen mag natuurlijk niet ontbreken in het Movie Park Germany. In dit gedeelte van het park vind je de thrillrides van het park. Zo is hier The Bandit, de eerste houten achtbaan van Duitsland. Daarnaast vind je hier een vrije val, een frisbee en vrije val. 

De shows The Walking Dead Breakout is een horrorshow gebaseerd op de televisieshow the walking dead. De show is een attractie welke is ingericht als een walkthrough. 

 

Adventure Bay

Adventure Bay is het nieuwste themagebied van het Movie Park Germany. Hier vind je voornamelijk attracties rondom de televisie serie PAW Patrol. Het is ingericht voor wat jongere kinderen en ligt dan ook nabij het Nickland. 

 

Met de auto naar Moviepark Bottrop

Het Movie Park Germany ligt in de Duitse stad Bottrop, en is makkelijk te bereiken met de auto. Een dagkaart om te parkeren bij het park kost €7 (online €6).

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND