Toerisme in Duitsland onder druk door Corona virus

Bijgewerkt op 2020-04-28
Aanvraagformulier

De coronacrisis heeft vergaande gevolgen voor de toerismebranche. Op maandag 27 april laat Reinhard Meyer, voorzitter van de brancheorganisatie toerisme in Duitsland, weten dat de schade binnen branche in maart en april op 24 miljard euro wordt geschat.

Toerismesector in Duitsland zwaar getroffen

Duitsland heeft aangegeven dat, vanwege de corona uitbraak, toeristen uit het buitenland tijdelijk niet welkom zijn. Een gegeven wat wij ook terugzagen in de sterk afgenomen verkopen van de milieustickers voor Duitsland. Anders dan in Nederland zijn campings en hotels gesloten. Waardoor ook binnenlands toerisme beperkt is.

Toch verwacht Meyer dat, mits iedereen zich aan de voorwaarden en regels blijft houden, de branche zich zal herstellen. Een positief vooruitzicht met toch wel een serieuze kanttekening. Want herstel van de sector zal naar alle waarschijnlijkheid pas aan het eind van de zomer, onder strikte voorwaarden, plaatsvinden.

We kunnen de teugels nog niet laten vieren, het risico op massatoerisme richting de stranden en andere populaire locaties is te groot. Waardoor de kans op een tweede piek in de uitbraak van het coronavirus simpelweg te groot is.

Een bittere pil voor ondernemers in de toerismesector. Want juist in de zomermaanden moet men in deze sector het geld verdienen.

 

Stap voor stap weer gaan reizen naar Duitsland

De verwachting is dat er aan het eind van de zomer weer mondjesmaat dagtrips gemaakt kunnen worden.

Wanneer wij Nederlanders weer welkom zijn bij onze Oosterburen is vooralsnog onduidelijk. Toch zijn wij overwegend positief en verwachten we dat, mits Nederland en Duitsland beide volgens hetzelfde regime blijven functioneren, wij redelijk snel weer bij onze oosterburen op bezoek kunnen.

Vooralsnog is onze hoop gericht op het einde van de zomer. Want zou het niet heerlijk zijn om in september in de nazomerzon langs in de Eiffel langs de Moezel een glas witte wijn te drinken.

Wijn en vakantie langs de Moezel in Duitsland

Of wat dacht je van mountainbiken in Winterberg in het najaar, het bezoeken van de Duitse kerstmarkten aan het einde van het jaar en wellicht een kleine wintersport?

Als we met z’n allen gedisciplineerd blijven zou het zo maar eens kunnen dat dit we stap voor stap weer kunnen uitkijken naar deze en vele andere mooie dingen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND