Waar moet je de milieusticker voor Duitsland plakken?

Gepubliceerd op januari 4, 2019
Aanvraagformulier

Naar Duitsland met de auto

Ga je binnenkort op vakantie naar Duitsland met de auto? Houd er dan rekening mee dat voor de meeste stadscentra in Duitsland een vignet nodig is. De sticker komt in een groene, ronde vorm en is noodzakelijk wanneer je een milieuzone wilt binnenrijden. Alles over de sticker, de zones, en hoe je het vignet het beste kunt plakken op de voorruit lees je in dit artikel.

 

De Umweltsticker

Sinds een aantal jaren heeft de Duitse overheid de milieuzones (Umweltzones) ingevoerd om het fijnstofgehalte in stedelijke gebieden binnen de perken te houden. Op deze manier hoopt Duitsland dat de luchtkwaliteit in de Duitse steden te verbeteren, omdat deze momenteel niet voldoen aan de Europese normen.

Met een Feinstaubplakette laat je zien dat jouw auto voldoet aan de Duitse wetgeving en dus schoon genoeg is om de Umweltzone binnen te rijden. De groene sticker is voor auto’s die voldoen aan de Euro 4 norm. Meestal betreffen dit dieselvoertuigen van na 2006 en benzineauto’s van na 1993.

Wanneer je zonder het milieuvignet de zone binnenrijdt, riskeer je een boete van €80. Een sticker kost slechts €12,50 en is net zo lang geldig als de levensduur van je auto. Dit is omdat een sticker is gekoppeld aan je kenteken. Koop je een nieuwe auto, dan heb je dus een nieuwe sticker nodig.

Je kunt bij op Duitsemilieusticker de sticker voor Duitsland kopen. Indien je voor 17:00 besteld, versturen wij de sticker op werkdagen nog dezelfde dag. In 96% van de gevallen komt de Feinstaubplakette de dag later dan al aan. Wij bedrukken de stickers altijd machinaal. Daarmee wordt de slijtage en verkleuring door de zon tot een minimum beperkt. Hierdoor blijft het kenteken van je auto goed leesbaar.

milieustickers

De milieu sticker op de auto plakken

Het milieuvignet moet aan de binnenkant van de voorruit aan de passagierskant bevestigd worden. Dit is zodat de milieusticker goed zichtbaar is vanaf de buitenkant, maar ook dat het gezichtsveld van de bestuurder niet wordt belemmerd. Plak het vignet aan de onderkant in de hoek.

Voordat je de Umweltplakette bevestigd op de voorruit, is het verstandig om deze plek schoon te maken. Het vignet plakt namelijk beter wanneer het wordt geplakt op een schone ondergrond.

  1. Trek heel voorzichtig de achterkant, aangegeven door “Zum Aufkleben Plakette hier abziehen” eraf.
  2. De sticker moet met de kleurrijke kant op het raam geplakt worden. LET OP: hou de sticker alleen nog vast aan de randen of de achterkant.
  3. Het is handig om een tweede persoon buiten de auto te positioneren zodat deze aan kan geven of hij op de juiste hoogte is.
  4. Plak de sticker rechtsonder op het raam, bij de passagierskant.

Wanneer de groene sticker eenmaal is bevestigd, is het niet meer mogelijk om deze te opnieuw te plakken. De sticker is namelijk zo gemaakt dat deze kapot gaat tijdens het verwijderen.

 

Wat als je voorruit vervangen wordt?

Zoals vermeld gaat het milieuvignet dus net zo lang mee als de levensduur van je auto en is daarom voor onbepaalde tijd geldig. Maar wat nou als je autorruit wordt vervangen?

In dit geval dien je een nieuwe Feinstaubplakette aan te schaffen. Door de speciale lijmlaag plakt de sticker maar een enkele keer en gaat kapot wanneer je deze verwijderd. Kapotte stickers voldoen helaas niet aan de eisen en zijn daarom niet geldig.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart