Meest gestelde vragen

Hieronder vind je een antwoord op onze meest gestelde vragen.

Aanvraagformulier

Voor vrijwel alle Duitse Steden heb je een milieuvignet nodig. Steden als Aken, Düsseldorf, Hamburg, München en Keulen hebben allemaal een umweltzone waarbinnen het vignet verplicht is. Kijk op deze pagina als je twijfelt.

Voor het niet hebben van een vignet krijg je een boete van € 80,-. De controles zijn de laatste jaren flink ook opgeschroefd en ook buitenlandse auto’s krijgen een boete.

Op basis van je kentekenbewijs bepalen wij welke milieusticker je nodig hebt. De meeste auto’s zullen een groene sticker krijgen. De volgende vuistregel geeft enige indicatie:

Groene sticker: benzine auto’s vanaf 01-01-1993 en diesels vanaf 01-01-2006.

Gele sticker: dieselauto’s vanaf 01-01-2001 – 31-12-2005.

 

Met de rode sticker kunt u nog slechts een enkele Duitse stad in.

De sticker is gebonden aan je kenteken, hij is dus onbeperkt geldig. Als de sticker niet meer leesbaar is dien je wel een nieuw milieuvignet te kopen.

Als je buiten de zones blijft heb je geen milieusticker nodig. Als je de zones in gaat met een auto heb je altijd een milieuvignet nodig. De volgende voertuigen hebben geen sticker nodig:

  • Scooters, bromfietsen, snorfietsen
  • Motoren
  • Landbouwwerktuigen
  • Hulpdiensten

Het doel van de milieusticker is om de luchtkwaliteit binnen het centrum van de Duitse steden te verbeteren. Met de stickers kan men bepaalde, vervuilende typen auto’s weren.

 

Het vignet kost slechts € 12,50,- inclusief verzendkosten.

Indien je het milieuvignet voor 16:45 hebt besteld dan verzenden wij hem dezelfde dag. Afhankelijk van de snelheid waarmee PostNL de sticker aflevert heb je hem binnen 24 uur in huis.

 

Op zondag en maandag bezorgd PostNL niet en worden er geen milieustickers geleverd.

 

Je kunt bij ons betalen met iDeal, Paypal, Creditcard en de Belgische betaalmethoden Bancontact, Belfius, KBC en ING Home Pay.

 

Bestel nu direct de milieusticker voor Duitsland