Milieusticker Duitsland Kopen


Aanvraagformulier

Zorgeloos Duitsland binnenrijden? Hier kunt u uw milieusticker Duitsland kopen

Automobilisten die naar Duitsland op vakantie willen moeten goed opletten, in verschillende delen van het land is namelijk een milieusticker verplicht. Wanneer je zonder sticker een van deze zones betreedt staat hier een hoge boete op. Het is dus belangrijk om voorbereid op reis te gaan, maar waar kun je de Duitse milieusticker kopen?  In ieder geval via Duitsemilieusticker.nl.

 

Milieusticker Duitsland kopen

Wanneer je met de auto naar Duitsland reist kun je te maken krijgen met de zogenaamde “Umweltzones”. Dit zijn milieuzones in steden waar je alleen met de auto in mag als je in het bezit bent van een milieusticker, in het Duits ook wel “Umweltplakette” genoemd. De Duitse overheid heeft de milieuzones ingesteld, met als doel om de luchtkwaliteit in bepaalde gebieden te bevorderen. Oude, vervuilende auto’s worden zo uit de milieuzones geweerd. Het gaat voornamelijk om stadscentra en omliggende gebieden. Bijna alle steden van onze Oosterburen, zoals Aken, Berlijn, Dortmund en Keulen, beschikken over een milieuzone.

Tegenwoordig moeten automobilisten in het bezit zijn van een groene milieusticker. De plaats Neu-Ulm vormt hierbij de enige uitzondering, hier is een gele milieusticker ook toegestaan. Met het milieuvignet toont uw voertuig aan dat het voldoet aan de hoogste milieunormen qua uitlaatgassen. Voordat u met de auto de betreffende zones betreedt, moet u dus uw Duitse milieusticker kopen. Voor de aanschaf van het vignet zijn er verschillende mogelijkheden.

 

Waar is de milieusticker Duitsland te koop?

Je kunt de milieusticker Duitsland online bestellen. Verder kun je deze onderweg naar Duitsland kopen bij de grens of langs de snelweg.

 

Milieusticker Duitsland Kopen – Direct online bestellen

Direct bestellen

Op onze website kun je erg eenvoudig een milieusticker Duitsland bestellen. Wanneer je het vignet voor 17:00 besteld, wordt het de volgende werkdag geleverd. De kosten bedragen slechts € 12,50 inclusief keurings- en verzendkosten. Betalen is mogelijk via iDeal, Paypal, Creditcard en de Belgische betaalmethoden Bancontact, Belfius, KBC en ING Home Pay.

Bij ons bestelt u de milieusticker snel en voordelig. Via het aanvraagformulier, waarin u uw kenteken en adresgegevens moet invullen, wordt de bestelling gecontroleerd. Het is ook mogelijk om meerdere milieustickers aan te vragen.

 

Via de ANWB webshop

Een andere mogelijkheid om jouw Duitse milieusticker online aan te schaffen is de webshop van de ANWB. De ANWB werkt samen met TÜV Nederland, waardoor je bij het plaatsen van een bestelling wordt doorgelinkt naar de website van TÜV Nederland. Hier bestel je het vignet voor €13,95, en deze wordt binnen maximaal 3 werkdagen aan huis bezorgd. Naast de milieusticker zelf, ontvang je een schriftelijke verklaring waarin TÜV Nederland de emissieklasse en milieusticker van toepassing op uw voertuig betuigt.

Kies je er voor om de milieusticker Duitsland bij de ANWB te kopen dan ben dus duurder uit en moet je langer op je sticker wachten.

 

Milieusticker Duitsland via Dekra

Op de website van de Nederlandse Dekra kunt u het milieuvignet bestellen voor €14,50. Voor het online aanvragen dient u te beschikken over een digitale kopie van uw kentekenbewijs/kentekenkaart. Als u de milieusticker op een werkdag voor 15:00 bestelt, wordt de aanvraag dezelfde dag nog verwerkt en op de post gedaan. Gewoonlijk ontvangt u de milieusticker binnen twee dagen.

 

Milieusticker Duitsland direct afhalen

Wanneer je een milieusticker Duitsland met spoed nodig hebt, kun je er ook voor kiezen om deze direct af te halen. In de regel is dit interessant als je de sticker vandaag nog nodig hebt.

Via onze site kun je van te voren telefonisch contact opnemen, waarna er kosteloos een spoedprocedure in gang wordt gezet. Binnen uiterlijk één uur ligt de umweltplakette voor u klaar. Afhalen is in alleen mogelijk op afspraak bij de vestiging in Amersfoort.

 

Milieusticker via de GWK

U kunt tevens uw milieusticker Duitsland direct afhalen bij een van de Nederlandse GWK wisselkantoren. De vignetten liggen hier klaar op voorraad en worden verkocht voor een bedrag van €18,50. Het kenteken van de auto wordt gecheckt, waarna je afhankelijk van de drukte, binnen 5 minuten weer buiten kan staan met het milieuvignet.

 

Milieusticker Duitsland direct afhalen bij de ANWB

Omdat de ANWB samenwerkt met de Tüv of de DEKRA is het niet mogelijk om de groene sticker bij de ANWB direct af te halen. Je kunt wel de sticker in een van de ANWB winkels bestellen, waarna deze binnen 5 werkdagen door TÜV Nederland wordt thuisgestuurd.

 

Milieusticker Duitsland onderweg kopen

Ben je al onderweg naar Duitsland maar heb je nog een milieusticker nodig? Geen paniek! Gelukkig kun je er ook een onderweg kopen. Het voordeel hiervan is dat je de sticker direct ontvangt.

 

Langs de snelweg

De Duitse overheid heeft er voor gekozen om meerdere verkooppunten langs de snelwegen te plaatsen. De verkooppunten hebben wel een aantal voorwaarden waaraan ze moeten voldoen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het vignet in Duitsland te kopen bij een tankstation, maar het betreffende tankstation moet wel beschikken over een werkplaats of garage waar een uitlaatgastest kan worden uitgevoerd. Vergeet dan niet om een kopie van uw autopapieren mee te nemen (deel 1a en 1b van het kentekenbewijs).

 

Bij de grens

Voorheen waren er nog GWK wisselkantoren waar u de milieusticker Duitsland kon kopen aan de grens, maar deze zijn inmiddels verleden tijd. Tegenwoordig vindt u de wisselkantoren op vliegvelden of treinstations, indien u hier gebruik van wilt maken zult u dus onderweg een korte tussenstop moeten maken voor een GWK milieusticker.

 

Bij de Tüv in Duitsland

Afhankelijk van de stad waar je heenrijdt, zijn er onderweg ook enkele TÜV-stations in Duitsland te vinden waar ze milieustickers aanbieden. Dit betekent wel dat je jouw reis kort zult moeten onderbreken, vaak moet je voor deze stations namelijk even van de snelweg af. Bij een TÜV-station in Duitsland zijn de kosten voor niet in Duitsland geregistreerde voertuigen wel iets prijziger, hier betaal je €17,50. Om te bekijken waar het dichtstbijzijnde TÜV-station zich bevindt kun je gebruik maken van onze kaarten op de Umweltzone pagina.

 

Bij de Dekra in Duitsland

Bij één van de Dekra vestigingen Duitsland kun je ook een Dekra milieusticker afhalen, na het doen van een uitlaatgastest. Rondom de steden zijn erg veel van deze garages te vinden. Via onze pagina’s met milieuzones kun je precies zien bij welke Dekra locatie je terecht kunt. Daarnaast kun je via de website vooraf al bepalen welke milieusticker jouw voertuig nodig heeft.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND