Milieusticker Hannover – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Hannover heeft een milieuzone. Dit betekend dat enkel voertuigen die een milieuvignet voor Duitsland hebben het centrum van de stad in mogen rijden. Deze maatregel is genomen om de luchtvervuiling van Duitse steden tegen te gaan. Zo mogen zwaar vervuilende auto’s (dieselauto’s van voor 2006 en benzine auto’s van voor 1993) niet meer in het centrum van de stad rijden. Auto’s die na de bovenstaande data aangeschaft zijn komen wel in aanmerking voor milieusticker. Ben je benieuwd welke steden in Duitsland nog meer een ecozone hebben? Kijk dan hier voor de milieuzones van Duitsland op de kaart.

In Januari 2008 is er een milieuzone in Hannover ingevoerd. Samen met de milieuzone van Keulen en de Umweltzone van Berlijn, was Hannover de eerste stad in Duitsland met een desbetreffende zone.

Je kunt hier jouw milieusticker aanschaffen. Deze kost €12,50 en wordt binnen 24 uur verstuurd. Zo kan je met een gerust hart de milieuzone van Hannover binnenrijden. Wanneer je toch zonder milieuvignet een Umweltzone betreedt, dan heb je kans dat je een boete van €80,00 krijgt. Neem dus geen risico’s! De aanschaf van het groene vignet is tevens een eenmalige aankoop. Wanneer je in het bezit bent van het milieuvignet is deze voor onbepaalde tijd geldig.

 

Milieusticker Hannover Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Hannover

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Hannover binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Hannover bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone in Hannover

Zoals op de kaart van Hannover te zien is, is dat een groot deel van de stad als Umweltzone gemarkeerd is. Dit is het gebied wat dus enkel met het groene vignet betreedt mag worden. Een groot gedeelte van de zone wordt begrensd door de Duitse snelwegen: Messeschnellweg, Südschnellweg, en Westschnellweg. Het noorden van de zone wordt echter niet begrenst door snelwegen. Vind hier alle milieuzones van Duitsland op de kaart.

Welke Milieusticker Verplicht in Hannover?

Met ingang van 1 januari 2010 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Hannover. in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

bezienswaardigheid van hannover

Bezienswaardigheden in Hannover

Wanneer u naar Hannover gaat, raden wij je aan om de Rote Faden te lopen. Dit is letterlijk een rode lijn die door de stad loopt. Het is een wandelroute die is uitgezet door de stad Hannover zelf. De route duurt ongeveer een uur en passeert de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.

Ook kom je met de wandelroute Rote Faden door de Altstadt heen, het historische centrum van Hannover. Het mooie centrum zit vol met terrassen en restaurants waar je gezellig kunt lunchen of borrelen. Vervolgens kom je langs het neues Rathaus, een prachtig gebouw wat Hannover representeert.

 

Parkeren in Hannover

Met de auto naar Hannover? Dan kan je jouw auto parkeren op straat of in een parkeergarage. In de binnenstad van Hannover kun je betaalt parkeren. Zondagen zijn over het algemeen gratis.

  • Dit geldt van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 20:00 uur
  • €1,80 per uur
  • parkeerduur is 2,5 uur

In het gebied Herrenhauser Garten is het wel mogelijk om langer te parkeren. Hier geldt een uurtarief van €1,00 en een dagtarief van €12,00. Wanneer je iets buiten het centrum gaat, kun je parkeren in het schilgebied. Let op! Dit valt nog wel in de milieu zone. Hier kun je parkeren voor een uurtarief tussen de €0,50 en €1,30.

Verder is het ook mogelijk om je auto in een parkeergarage te zetten. Hieronder vind je een kaart van de verschillende parkeergarages in Hannover. Het uurtarief ligt over het algemeen tussen de €1,20 en €2,00.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND