Milieusticker Hannover


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Hannover

In Januari 2008 is er een milieuzone in Hannover ingevoerd. Dit betekend dat enkel voertuigen die een milieuvignet voor Duitsland hebben het centrum van de stad in mogen rijden. Deze maatregel is genomen om de luchtvervuiling van Duitse steden tegen te gaan. Zo mogen zwaar vervuilende auto’s (dieselauto’s van voor 2006 en benzine auto’s van voor 1993) niet meer in het centrum van de stad rijden. Auto’s die na de bovenstaande data aangeschaft zijn komen wel in aanmerking voor milieusticker.

Je kunt hier jouw milieusticker aanschaffen. Deze kost €12,50 en wordt binnen 24 uur verstuurd. Zo kan je met een gerust hart de milieuzone van Hannover binnenrijden. Wanneer je toch zonder milieuvignet een Umweltzone betreedt, dan heb je kans dat je een boete van €80,00 krijgt. Neem dus geen risico’s! De aanschaf van het groene vignet is tevens een eenmalige aankoop. Wanneer je in het bezit bent van het milieuvignet is deze voor onbepaalde tijd geldig.

 

Milieuzone in Hannover

Zoals op de kaart van Hannover te zien is, is dat een groot deel van de stad als Umweltzone gemarkeerd is. Dit is het gebied wat dus enkel met het groene vignet betreedt mag worden. Een groot gedeelte van de zone wordt begrensd door snelwegen: Messeschnellweg, Südschnellweg, en Westschnellweg. Het noorden van de zone wordt echter niet begrenst door snelwegen.

 

bezienswaardigheid van hannover

Bezienswaardigheden in Hannover

Wanneer u naar Hannover gaat, raden wij u aan om de Rote Faden te lopen. Dit is letterlijk een rode lijn die door de stad loopt. Het is een wandelroute dat is uitgezet door de stad Hannover zelf. De route duurt ongeveer een uur en passeert de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.

Ook komt u met de wandelroute Rote Faden door de Altstadt heen, het historische centrum van Hannover. Het mooie centrum zit vol met terrassen en restaurants waar u gezellig kunt lunchen of borrelen. Vervolgens komt u langs het neues Rathaus, een prachtig gebouw wat Hannover representeert.

 

Parkeren in Hannover

Met de auto naar Hannover? Dan kan je jouw auto parkeren op straat of in een parkeergarage. In de binnenstad van Hannover kun je betaalt parkeren. Zondagen zijn over het algemeen gratis.

  • Dit geldt van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 20:00 uur
  • €1,80 per uur
  • parkeerduur is 2,5 uur

In het gebied Herrenhauser Garten is het wel mogelijk om langer te parkeren. Hier geldt een uurtarief van €1,00 en een dagtarief van €12,00. Wanneer je iets buiten het centrum gaat, kun je parkeren in het schilgebied. Let op! Dit valt nog wel in de milieuzone. Hier kun je parkeren voor een uurtarief tussen de €0,50 en €1,30.

Verder is het ook mogelijk om je auto in een parkeergarage te zetten. Hieronder vind je een kaart van de verschillende parkeergarages in Hannover. Het uurtarief ligt over het algemeen tussen de €1,20 en €2,00.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart