Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Keulen

Een milieusticker voor Keulen is verplicht als  je met de auto naar Keulen (Köln) wilt. De milieusticker Keulen, ook wel groene sticker, milieuvignet of umweltplakkette genoemd geeft je toegang tot de Umweltzone van Köln. Per 2008 is in de stad een milieuzone ingevoerd om de uitstoot van voertuigen binnen de perken te houden. Benzineauto’s van voor 1993 en dieselauto’s van voor 2006 worden categoriseert als zwaar vervuilend. Voor deze auto’s is het verboden om de milieuzone van Keulen te betreden. Heb je jouw auto na de bovenstaande jaartallen gekocht? Dan is er geen probleem en kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor de zogeheten Umweltplakette. Wie zonder een milieu sticker in een  Duitse umweltzone rijdt, riskeert een boete van €80,00. Voor Keulen is alleen de groene milieusticker geldig. Met een gele of rode sticker mag je de stad niet in.

Vraag nu hier jouw milieusticker voor Duitsland aan! Deze kost €12,50 en wordt binnen 24 verstuurd. Voor 17:00 besteld? Zelfde dag nog verstuurd.

 

Milieuzone in Keulen

De milieuzone van Keulen is in 2012 uitgebreid. Momenteel bevat de zone niet alleen het centrum van Keulen, maar ook de wijken die aan de rand van de stad liggen. Wil je dit gebied met de auto betreden? Dan heb je het groene vignet nodig.

Het is mogelijk, dat wanneer je op de A1 of op de Millitäringstrasse rijdt, je door de milieuzone komt. Wanneer je niet van de bovengenoemde wegen afwijkt, heb je niet verplicht een milieusticker nodig. Wil je de beurs in het centrum van Keulen bezoeken? Dan is het in theorie mogelijk om zonder milieusticker, met uw voertuig naar de beurs te rijden. Dit gaat echter wel gepaard met risico’s. Op het moment dat je een verkeerde afslag neemt en op een weg komt die wel binnen de Umweltzone valt, loop je risico op een boete.

brug in keulen

Bezienswaardigheden in Keulen

Wanneer je in de winter naar Keulen gaat, moet je zeker een bezoekje brengen aan de kerstmarkt. De kerstmarkt is opgezet op wel zes verschillende pleinen in de stad.

Geen fan van kerstmarkten? Geen probleem. In Keulen zijn namelijk nog genoeg andere dingen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de Dom in Keulen bezoeken. Sinds 1996 staat deze op de UNESCO-Werelderfgoedlijst, en terecht! Het zijn namelijk twee prachtige torens en is tevens het herkenningspunt van de stad. Meer fan van de natuur? Breng dan een bezoek aan de Flora, Botanische Garten, of aan de Zoo. Hier kun je lekker ontsnappen aan de stad en heerlijk tot rust komen.

 

Parkeren in Keulen

In Keulen geldt betaald parkeren in en rondom het centrum. Midden in het stadscentrum geldt betaalt parkeren van maandag t/m zondag van 09:00 tot 23:00. Het uurtarief ligt op €3,00. Ga je iets buiten het centrum? Dan betaal je €1,50 per uur en maar €4,00 per dag.

Zet je jouw auto liever in een van de vele parkeergarages? Keulen heeft hier genoeg mogelijkheden voor! Over het algemeen liggen de tarieven per uur tussen de €1,50 en €2,50. Zet je jouw auto een gehele dag in de parkeergarage? Dan betaal je tussen de €10,00 en €25,00.

 

 

 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart