Milieusticker Keulen – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

In Keulen is de groene milieusticker verplicht om met de auto het centrum in te rijden. Heb jij geen geldig milieuvignet of is je auto te oud voor een groene sticker? Dan geeft de Duitse politie een boete van minimaal € 80. Koop dus een milieusticker voor Keulen.

Keulen is niet de enige stad met dergelijke zones. Voor meer informatie over andere Duitse steden neem je een kijkje op deze umweltzone overzichtpagina.

Keulen was in 2008  samen met de Umweltzone Hannover en Berlijn een van de eerste Duitse steden welke een umweltzone instelde voor gemotoriseerd verkeer. Het doel van de zone is om de luchtkwaliteit binnen het centrum van de stad te verbeteren door de uitstoot van voertuigen binnen de perken te houden. De Duitse naam voor de de milieusticker is Feinstaubplakette, een verwijzing naar de uitstoot van fijnstof door met name auto’s. Er wordt ook wel gesproken over een Umweltplakette wat refereert naar de “milieusticker”.

Iedereen die met de auto naar het centrum van Keulen gaat moet rekening houden met de umweltzone van Keulen. Dat betekent dat je een milieusticker voor je auto dient aan te schaffen. Een milieusticker voor Keulen is verplicht voor iedereen die, met een auto, het stadscentrum van Keulen (Köln) in wilt. Dit vignet, wat je op je auto plakt geeft je zonder problemen toegang tot de milieuzone van Köln.

 

Milieusticker Keulen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Keulen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Keulen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Voorwaarden voor een milieuvignet voor Keulen

Bij de invoering van de milieuzone Keulen mochten auto’s met een gele en groene sticker de stad in. Om de luchtkwaliteit verder te verbeteren is de gele sticker sinds de zomer van 2014 verboden. Dat betekent dat alleen auto’s met groene stickers nog worden toegelaten in de stad. Reis je binnenkort met de auto naar Keulen dan kun je de volgende vuistregel aanhouden:

Benzineauto’s van voor 1993 en Diesel aangedreven voertuigen van voor 2006 komen niet in aanmerking voor een Duitse Milieusticker.

Benzineauto’s van voor 1993 en dieselauto’s van voor 2006 worden categoriseert als zwaar vervuilend. Voor deze auto’s is het verboden om de milieuzone van Keulen te betreden. Heb je jouw auto na de bovenstaande jaartallen gekocht? Dan is er geen probleem en kom je in aanmerking voor het benodigde milieuvignet. Vraag nu hier jouw milieusticker Duitsland aan! Deze kost €12,50 en wordt binnen 24 verstuurd. Voor 17:00 besteld? Zelfde dag nog verstuurd.

Er gaan stemmen op om het hele oude centrum af te sluiten voor Diesels. De verwachting is dat in april 2019 het gehele centrum van Keulen wordt afgesloten voor Dieselaangedreven auto’s van voor 2015. Zodra hier meer over bekent is publiceren wij dat uiteraard.

 

Kaart voor de milieuzone van Keulen

Op het moment dat je met de auto de umweltzone nadert wordt dit aangegeven middels duidelijke borden langs de Duitse toegangswegen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is in 2008 de zone ingevoerd. In 2008 viel alleen de historische “Altstadt” binnen de umweltzone Keulen. In 2012 heeft het Keulense stadsbestuur de zone flink uitgebreid waardoor vrijwel de gehele stad inclusief de buitenwijken binnen het gebied valt. Hieronder hebben we een kaart van de umweltzone van Keulen geïntegreerd.

Wil je dit gebied met de auto betreden? Dan heb je het groene vignet nodig.

Het is mogelijk, dat wanneer je op de A1 of op de Millitäringstrasse rijdt, je door de milieuzone komt. Wanneer je niet van de bovengenoemde wegen afwijkt, heb je niet verplicht een milieusticker nodig. Wil je de beurs in het centrum van Keulen bezoeken? Dan is het in theorie mogelijk om zonder milieusticker naar de beurs te rijden. Dit gaat echter wel gepaard met risico’s. Op het moment dat je een verkeerde afslag neemt en op een weg komt die wel binnen de Umweltzone valt, loop je risico op een boete van € 80,-.

Rijd je naar Duitsland en houd je een tussenstop in de Duitse stad Eschweiler? Ook voor deze stad heb je een Umweltplakette nodig. Op deze pagina kun je alles lezen over de milieuzone van Eschweiler.

brug in keulen

Welke Milieusticker Verplicht in Keulen?

Met ingang van 1 juli 2014 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Keulen in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Keulen

Wanneer je in de winter naar Keulen gaat, moet je zeker een bezoekje brengen aan de kerstmarkt. De kerstmarkt is opgezet op wel zes verschillende pleinen in de stad.

Geen fan van kerstmarkten? Geen probleem. In Keulen zijn namelijk nog genoeg andere dingen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de Dom in Keulen bezoeken. Sinds 1996 staat deze op de UNESCO-Werelderfgoedlijst, en terecht! Het zijn namelijk twee prachtige torens en is tevens het herkenningspunt van de stad. Meer fan van de natuur? Breng dan een bezoek aan de Flora, Botanische Garten, of aan de Zoo. Hier kun je lekker ontsnappen aan de stad en heerlijk tot rust komen. Via deze link kom je op de site van “Cologne Tourism” waar je alles over de stad kunt vinden.

 

Parkeren in Keulen

In Keulen geldt betaald parkeren in en rondom het centrum. Midden in het stadscentrum geldt betaalt parkeren van maandag t/m zondag van 09:00 tot 23:00. Het uurtarief ligt op €3,00. Ga je iets buiten het centrum? Dan betaal je €1,50 per uur en maar €4,00 per dag.

Zet je jouw auto liever in een van de vele parkeergarages? Keulen heeft hier genoeg mogelijkheden voor! Over het algemeen liggen de tarieven per uur tussen de €1,50 en €2,50. Zet je jouw auto een gehele dag in de parkeergarage? Dan betaal je tussen de €10,00 en €25,00.

 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND