Milieusticker Mannheim – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Tegenwoordig heb je een milieusticker Duitsland nodig wanneer je naar Duitse stadscentra gaat. De milieuzone van Mannheim is sinds 1 maart 2008 ingesteld. Sindsdien is het verplicht om een groene sticker op je voorruit te hebben. De zone is ingesteld om de schade uitlaatstoffen te beperken. Het milieugebied is niet te betreden wanneer je een auto hebt die te schadelijk is voor het milieu. Dit geldt veelal voor dieselauto’s ouder dan 2001 en benzineauto’s van voor 1993.

Rijdt je de milieuzone binnen met een auto zonder een sticker op de voorruit? Dan riskeer je een boete van €80. Vraag de groene milieusticker hier aan via het aanvraagformulier, dan wordt de sticker binnen 24 uur verstuurd. Bestel je de Umweltplakette voor 17:00 uur? Dan wordt het nog dezelfde dag verzonden. Ga je naar een andere stad in Duitsland zoals de Umweltzone Heidelberg? Ook dan is een milieusticker verplicht.

 

Milieusticker Mannheim Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Mannheim

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Mannheim binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Mannheim bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Mannheim


Het milieugebied van Mannheim omvat het hele stadscentrum en ook de Oststadt, Schwetzingerstadt, Neckarstadt en Jungbusch vallen onder de zone. Er zijn geen uitzonderingen zoals doorgaande wegen in het milieugebied van Mannheim. Wel vallen de wegen aan de rand van de zone niet in het gebied. Het gebied waar je over een milieusticker moet beschikken staat duidelijk met borden aangegeven. Wanneer je zo’n zone binnenrijdt is een groene sticker op je voorruit verplicht. Ook wanneer je Mannheim een dag of weekend wil bezoeken met de auto is zo’n sticker verplicht. Er zijn verschillende hotels en bezienswaardigheden voor als je Mannheim wil bezoeken.

Toch liever naar Darmstadt? Dat kan met jouw milieusticker Mannheim. Alles over de milieu zone Darmstadt lees je hier.

Welke Milieusticker Verplicht in Mannheim?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Mannheim in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Mannheim

kasteel mannheim

Mannheim heeft een historisch centrum en is erg bijzonder. Het centrum van Mannheim kent namelijk geen straatnamen, maar is een schaakbordpatroon met letters en cijfers die een adres aangeven. De meeste historische gebouwen werden gebouwd rond 1700. De Wasserturm in de stijl van de Jugendstil is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Mannheim. Verder zijn er een aantal musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals het Reiss-Engelhorn-Museum en de Kunsthalle Mannheim. Verder kan je in Mannheim goed winkelen en is er een ruim aanbod aan hotels voor als je een weekend wilt verblijven in Mannheim.

 

 

 

 

Parkeren in Mannheim


Mannheim heeft veel aanbod in parkeerplekken langs de weg, parkeergarages en parkeerterreinen. De tarieven verschillen per parkeermogelijkheid, je kan op een aantal plaatsen gratis parkeren met een maximale parkeerduur van 2 uur. Tevens kan je ook in verschillende parkeergarages parkeren die in het centrum liggen. Een aantal van deze parkeergarages zijn 24/7 geopend en hebben een tarief van €1 tot €2.25 per uur met een maximaal dagtarief van €20. Ook kan je in Mannheim aan de straat parkeren, maar hier zijn de plaatsen beperkt. Daarom is het aan te raden om je auto te parkeren in een parkeergarage. De tarieven van de parkeerplaatsen aan de straat zijn zo’n €0.90 tot €1.80 per uur met een maximale parkeerduur van 3 uur en een maximaal tarief van €5.40. Voor het parkeren van je auto kan je prima terecht in het centrum van Mannheim, wanneer je ervoor kiest om buiten het centrum van Mannheim te parkeren omdat dat goedkoper is, dan ben je afhankelijk van het openbaar vervoer om naar het centrum te gaan.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND