Milieusticker Darmstadt – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Ga je binnenkort met de auto naar Darmstadt in Duitsland? Vergeet dan niet een zogeheten Umweltplakette (milieusticker) aan te schaffen. Zo vermijd je het risico op een boeten van €80. Alles over de milieuzone Duitsland en de sticker in Darmstad lees je hieronder.

Darmstad heeft sinds 2015 de Umweltzone ingevoerd. Dit betekent dat auto’s die zwaar belastend zijn voor het milieu, niet langer in het centrum van de Duitse stad mogen rijden. De sticker heeft de vorm van een rond, groen vignet, en dient als bewijs dat jouw auto schoon genoeg is. Heb je jouw benzine auto na 1993 of jouw dieselauto na 2006, dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor een milieuvignet. Omdat een sticker is gebonden aan het kenteken van een voertuig, is deze levenslang geldig. Bovendien kun je er naar alle Duitse milieuzones mee rijden, dus ook naar de milieuzone Mannheim.

Voor €12.50 kun je jouw vignet aanvragen. Deze versturen wij altijd binnen 24 uur. Voor 17:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

 

Milieusticker Darmstadt Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Darmstadt

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Darmstadt binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Darmstadt bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone in Darmstadt

Op de interactieve kaart van Darmstadt is de Umweltzone te zien. Bij veel Duitse steden, zoals de zone Offenbach, omvat de zone enkel het centrum, maar bij Darmstadt zijn ook verschillende woonwijken opgenomen in de zone. Binnen deze zone mag je dus enkel rijden wanneer je beschikt over een milieuvignet.

Welke Milieusticker Verplicht in Darmstadt?

Met ingang van 1 november 2015 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Darmstadt in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Darmstadt

darmstadt duitsland

Wanneer je in Darmstadt bent moet je zeker een bezoekje brengen aan Mathildenhöhe. Hier kun je namelijk verschillende dingen bewonderen. Een daarvan is de op de heuvel gelegen Russische kapel. Een van de belangrijkste musea van de stad is het Ludwisgsmonument (gelegen op de Ludwigsberg) en de Hessisches Landesmuseum. Iets buiten de stad kun je Burg Frankenstein bezoeken. Dit middeleeuwse kasteel ligt boven op een bergtop midden in de bossen.

 

Parkeren in Darmstadt

Er zijn verschillende opties wanneer je wilt parkeren in Darmstadt. Het makkelijkste en soms ook het veiligste, is om je auto te stallen in een van de diverse parkeergarages. Hieronder hebben we de parkeergarages van Darmstadt in kaart gebracht.

 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND