Milieusticker Remscheid – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Remscheid is een stad gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Sinds 1 januari 2013 is er een umweltzone actief in de stad. Wanneer je de zone betreedt met de auto moet je in het bezit zijn van een milieusticker Remscheid. Wanneer je niet in het bezit bent van deze sticker riskeer je een boete van €80. Meer informatie over de milieuvignetten en milieugebieden is hier te vinden.

Bestel de officiële umweltplakette via het aanvraagformulier. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verzonden. Wanneer je de sticker voor 17:00 op werkdagen besteld, dan wordt hij dezelfde dag nog verstuurd. Ook wanneer je naar een andere umwelt zone gaat waar je de sticker nodig hebt, kun je deze bij ons bestellen. De groene sticker is namelijk geldig voor alle Duitse stadscentra, dus ook voor de milieuzone van Hagen.

 

Milieusticker Remscheid Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Remscheid

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Aken binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Aken bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

Kaart van de milieuzone van Remscheid

Op onderstaande kaart staat de actuele umweltzone van Remscheid aangegeven. Je kan hier zien dat de zone niet heel groot is en niet de gehele stad omvat. Een deel van de woonwijken vallen daarom ook buiten de zone. Het is in deze woonwijken niet nodig om over een groene sticker te beschikken. In het milieugebied zijn echter geen uitzonderingen. Ook op de autobahn B229 die in de umweltzone van Remscheid ligt is een vignet verplicht.

Welke Milieusticker Verplicht in Remscheid?

Met ingang van 1 juli 2014 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Remscheid in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Remscheid

Milieusticker remscheidRemscheid is een redelijk grote stad die omringt wordt door mooie landschappen met verschillende natuurgebieden. Aan de rand van de stad ligt het Burcht kasteel. Dit kasteel kijkt uit over de stad en over het mooie gebied dat om de stad heen ligt. Ook zijn er rondom het oude stadscentrum van Remscheid verschillende parken te vinden. Een van deze parken is het Leyerbachtal, dit is een groenstrook ten noordoosten van de stad en tevens is het een van de vele parken waar je goed kan wandelen en tot rust kan komen. Dit is ideaal wanneer je de stadsdrukte wilt ontlopen.

Zoek je meer rust in Duitsland? Ga dan eens naar de botanische tuinen in de milieuzone van Wuppertal. Deze tuin is maar liefst 2,5 hectare groot en voorzien van 400 beschermde plantsoorten.

Parkeren in Remscheid

In en rondom Remscheid zijn vele mogelijkheden om je auto te parkeren. Op onderstaande kaart vind je alle parkeermogelijkheden in Remscheid. Er zijn voldoende parkeergarages en parkeerterreinen te vinden, er is dus altijd genoeg plek om je auto te parkeren.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND