Milieusticker Hagen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Hagen

De milieuzone van Hagen is tegelijkertijd met die van het Ruhrgebied ingevoerd, namelijk op 1 januari 2012. In dit artikel vindt je alle informatie over de umweltzone van Hagen.

De zone van Hagen omvat het hele stadscentrum en een deel van het centraal station, maar de universiteit van Hagen ligt buiten deze zone. Wanneer je deze zone wilt betreden heb je een groene milieusticker op de voorruit van je auto nodig. Heb je deze verplichte sticker niet? Dan riskeer je een boete. Echter is Hagen niet de enige stad in Duitsland met zo’n zone. Hier lees je meer over de milieugebieden in Duitsland.

Ben je van plan naar Duitsland te gaan met de auto? Bestel dan vandaag het officiële vignet voor Duitsland. De sticker wordt binnen 24 uur verzonden, wanneer je hem voor 17:00 uur besteld wordt hij dezelfde dag nog verstuurd.

 

Milieuzone van Hagen

Op de kaart vindt je de actuele milieuzone van Hagen. De zone omvat vele woonwijken van de stad, maar ook het centrum en het centraal station. De universiteit van Hagen is echter een uitzondering, deze ligt net buiten de zone. De snelweg a45 ligt buiten de zone van Hagen, hier is een sticker dus niet verplicht.

 

Bezienswaardigheden in Hagen

milieuzone hagen
Hagen kent verschillende bezienswaardigheden en musea. Een van de musea in de oude binnenstad zijn het stadsmuseum, het Osthaus museum en het bunkermuseum. Ook is het Ehrenmal te vinden, dit is een monument. Het ehrenmal is blakbij het ziekenhuis gelegen in een rustig park waar je heerlijk tot rust kan komen.

 

 

 

Parkeren in Hagen

Alle parkeerplekken van Hagen staan in onderstaande kaart aangegeven. De stad biedt een ruime keuze aan parkeerplaatsen met verschillende tarieven die oplopen tot €2 per uur.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart