Milieusticker Tübingen – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Sinds 1 maart 2008 beschikt Tübingen, net als vele andere steden in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg over een Umweltzone. Een andere naam voor deze zone is een milieuzone, meer informatie over alle milieugebieden en groene plakettes kan je op deze website vinden. Wanneer je de zone betreedt met een auto dien je in het bezit te zijn van een milieusticker Tübingen. Bezit je zo’n sticker (nog) niet? Dan riskeer je een boete van maar liefst €80.

Voorkom een bekeuring en koop het officiële milieuvignet vandaag nog. Je kan dit makkelijk aanvragen via het aanvraagformulier. De kosten voor het groene vignet bedragen €12.50 inclusief verzendkosten. Het vignet wordt altijd binnen 24 uur verzonden, op werkdagen voor 17:00 uur besteld? Dan wordt de sticker op werkdagen dezelfde dag nog verzonden.

Naar een andere stad in Duitsland? Bekijk hier een lijst met alle umweltzones in Duitsland.

 

Milieusticker Tübingen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Tubingen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Tübingen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Tubingen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Tübingen

Op onderstaande interactieve kaart kan je de exacte grenzen van de milieuzone van Tübingen vinden. Zoals de meeste steden in de Duitse deelstaat Baden-Württembrug komen de grenzen van de Umweltzone overeen met de stadsgrenzen. De zone betreft het hele stadsgebied en alle plaatsen in het Ammertal en Neckartal, Bebenhausen, Hagelloch en Pfrondorf. Ook vallen alle snelwegen die door Tübingen lopen binnen deze zone. Het is op deze snelwegen dan ook verplicht om in het bezit te zijn van een milieusticker.

Wist je trouwens dat je met een milieusticker alle Duitse plaatsen inclusief de milieuzone Herrenberg kunt bezoeken?

Welke Milieusticker Verplicht in Tübingen?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Tübingen in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Tübingen

milieusticker tubingenTübingen en omstreken kent een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. In de stad Bebenhausen is de Abdij van Bebenhausen te vinden. Dit is een voormalige cisterciënzerabdij en heeft een mooie architectuur. Ook is er in de stad de Hölderlinturm, dit zijn een aantal oude gebouwen aan het water. In de zomer kan je op het water varen en genieten van het sprookjesachtige stadsbeeld.

Toch liever een andere Duitse stad bezoeken zoals Reutlingen? Ook hier is een milieusticker verplicht. Lees hier alles over de ecozone van Reutlingen.

 

Parkeren in Tübingen

Op onderstaande kaart kan je alle parkeermogelijkheden in en rondom Tübingen vinden. In het stadsgebied zijn voldoende parkeermogelijkheden, zoals parkeerplaatsen en parkeergarages te vinden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND