Milieusticker Tübingen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Tübingen

Sinds 1 maart 2008 beschikt Tübingen, net als vele andere steden in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg over een Umweltzone. Een andere naam voor deze zone is een milieuzone, meer informatie over alle milieugebieden en groene plakettes kan je op deze website vinden. Wanneer je de zone betreedt met een auto dien je in het bezit te zijn van een milieusticker Tübingen. Bezit je zo’n sticker (nog) niet? Dan riskeer je een boete van maar liefst €80.

Voorkom een bekeuring en koop het officiële milieuvignet vandaag nog. Je kan dit makkelijk aanvragen via het aanvraagformulier. De kosten voor het groene vignet bedragen €12.50 inclusief verzendkosten. Het vignet wordt altijd binnen 24 uur verzonden, op werkdagen voor 17:00 uur besteld? Dan wordt de sticker op werkdagen dezelfde dag nog verzonden.

Milieuzone van Tübingen

Op onderstaande interactieve kaart kan je de exacte grenzen van de milieuzone van Tübingen vinden. Zoals de meeste steden in de Duitse deelstaat Baden-Württembrug komen de grenzen van de Umweltzone overeen met de stadsgrenzen. De zone betreft het hele stadsgebied en alle plaatsen in het Ammertal en Neckartal, Bebenhausen, Hagelloch en Pfrondorf. Ook vallen alle snelwegen die door Tübingen lopen binnen deze zone. Het is op deze snelwegen dan ook verplicht om in het bezit te zijn van een milieusticker.

 

Bezienswaardigheden in Tübingen

milieusticker tubingenTübingen en omstreken kent een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. In de stad Bebenhausen is de Abdij van Bebenhausen te vinden. Dit is een voormalige cisterciënzerabdij en heeft een mooie architectuur. Ook is er in de stad de Hölderlinturm, dit zijn een aantal oude gebouwen aan het water. In de zomer kan je op het water varen en genieten van het sprookjesachtige stadsbeeld.

 

Parkeren in Tübingen

Op onderstaande kaart kan je alle parkeermogelijkheden in en rondom Tübingen vinden. In het stadsgebied zijn voldoende parkeermogelijkheden, zoals parkeerplaatsen en parkeergarages te vinden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart