Milieusticker Reutlingen – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Sinds de invoering van de Umweltzone van Reutlingen op 1 maart 2008 is het verplicht om in het bezit te zijn van een milieusticker Reutlingen. Wanneer je de zone betreedt en niet in het bezit bent van een groene sticker, dan is de kans groot dat je een boete van €80 krijgt. Meer informatie over alle milieuzones in Duitsland vind je hier.

Voorkom een boete en bestel het officiële groene vignet vandaag nog. Deze sticker is te bestellen via het aanvraagformulier. De kosten voor de sticker bedragen €12.50 inclusief verzendkosten. Het milieuvignet wordt altijd binnen 24 uur verzonden. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld? Dan wordt de sticker op dezelfde dag nog verstuurd.

 

Milieusticker Reutlingen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Reutlingen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Reutlingen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Reutlingen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Reutlingen

De Umweltzone van Reutlingen omvat het gehele stadscentrum, maar ook het aangrenzende Eningen. In de zone van Reutlingen zijn echter geen uitzonderingen. Op de doorgaande wegen B28 en B313 is het verplicht om een groen vignet op je voorruit geplakt te hebben. Let wel goed op, want ten noorden van het milieugebied van Reutlingen ligt het milieugebeid van Tübingen. Wil je zeker weten dat je geen zone binnenrijdt waar een milieusticker verplicht is? Let dan goed op de verkeersborden. In elke Duitse milieuzone, net zoals in de groene zone Tubingen, worden de grenzen hiervan aangegeven met verkeersborden.

Welke Milieusticker Verplicht in Reutlingen?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Freiburg. in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Reutlingen

Milieusticker ReutlingenReutlingen en Eningen kennen een aantal bezienswaardigheden die de moeite zijn om te bekijken wanneer je de stad gaat bezoeken. Zo is er in Reutlingen de smalste straat ter wereld en zijn er in het stadscentrum verschillende museums te vinden. Ook kan je middenin de stad er de Mariakerk vinden, deze torent uit boven alle andere gebouwen en geeft een mooi uitzicht over de gehele stad en omstreken. Rondom Reutlingen is veel natuur te vinden met verschillende watervallen, maar ook verschillende kastelen of ruïnes.

Toch liever naar een andere stad in Duitsland? Ga dan eens naar Balingen. Meer weten over Balingen? Lees hier alles over de bezienswaardigheden, het stadscentrum, en de Umweltzone Balingen.

Parkeren in Reutlingen

De stad Reutlingen biedt voldoende parkeerplaatsen aan. Onder de parkeermogelijkheden in de stad vallen onder andere veel parkeergarages, maar buiten het centrum zijn ook veel parkeerterreinen te vinden. Op onderstaande kaart staan alle parkeermogelijkheden in en rondom Reutlingen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND