Milieusticker Ulm – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De milieuzone Ulm is sinds 1 januari 2009 ingesteld en grenst aan de Umweltzone van Neu-Ulm. Deze zones zijn slechts 2 van de vele milieugebieden van Duitsland. In deze zone is een milieusticker Ulm verplicht. Zo’n groene sticker is het bewijs dat je auto schoon genoeg is om de zone binnen te rijden. De sticker is online te verkrijgen en is alleen voor benzineauto’s van na 1993 en dieselauto’s van na 2006. In Duitsland wordt streng gecontroleerd op het hebben van een sticker. Wanneer je geen groene sticker op je voorruit hebt dan krijg je een boete van €80.

Voor alle milieuzones heb je een groene umweltplakkete nodig. De milieusticker Ulm is in heel Duitsland geldig. Het bestellen van een Umweltplakette kan via het aanvraagformulier en duurt enkele minuten om in te vullen. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verstuurd. Voor 17:00 besteld? Dan wordt je sticker nog dezelfde dag verstuurd.

 

Milieusticker Ulm Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Ulm

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Ulm binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Ulm bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Ulm


Het milieugebied van Ulm grenst aan het bijna gelijknamige gebied genaamd Neu-Ulm. De zone Ulm is vele malen groter dan de milieuzone Neu-Ulm en ligt tussen de rivier de Donau en de ringweg van de stad. Niet alleen het centrum van Ulm valt onder de Umweltzone, maar ook de woonwijken en bedrijventerreinen. De zone van Ulm wordt begrensd door de Berliner Ring, de Kurt-Schumacher-Ring, de Donau den de wijk Böflingen. Voor het binnen rijden van de zone is een milieusticker Ulm nodig. Alle informatie over de Umweltzones in Duitlsand is te vinden op deze site.

Welke Milieusticker Verplicht in Ulm?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Ulm in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Ulm

milieusticker voor UlmHet Ulmster Munster is een wereldwijd bekende kerktoren die in hartje Ulm te vinden is. Het gebouw staat vooral bekend om zijn toren, het is namelijk de hoogste kerktoren ter wereld. De kerk is gelegen in het centrum van Ulm en behoort bij het historische stadcentrum. De kerktoren is niet te missen wanneer je een bezoek brengt aan Ulm, deze is namelijk vanuit de weide omtrek te zien en is zeker een bezoekje waard.

Ulm is tevens ook een van de vele Duitse steden die jaarlijks een weihnachtsmarkt. Deze kerstmarkt is een jaarlijks fenomeen en barst van de gezelligheid. De kerstmarkt van Ulm wordt elk jaar gehouden in november en december en is misschien wel een van de meest bijzondere kerstmarkten van Duitsland. Ulm is namelijk niet een van de grootste Duitse steden, maar heeft wel de hoogste kerktoren van de wereld. Tijdens de kerstmarkt wordt de Ulmer Münster versierd met kerstverlichting, dit geeft een magisch gevoel aan de kerstmarkt.

Liever naar een wat grotere Duitse stad? Ga dan een met de auto naar de Umweltzone München.

Parkeren in Ulm


In bovenstaand map kan je alle parkeerplekken in Ulm zien. Hier zie je dat Ulm een ruime keuze biedt aan parkeerplaatsen in en rondom de stad zelf. Je kan hier veelal parkeren in parkeergarages en de tarieven zijn gemiddeld. Deze tarieven verschillen van €1.50 tot €2.20 per uur met een maximaal dagtarief van €15. De parkeerplaats die vlakbij de kerktoren van Ulm en midden in het centrum van Ulm ligt is zijn de parkeergarages Am Rathaus en Fischervierte. Beide parkeergarages hebben een uurtarief van €1.50 en een maximaal (dag)tarief van €15. Deze parkeerterreinen zijn allebei op loopafstand van de historische binnenstad van Ulm en zijn binnen 5 minuten loopafstand van de kerktoren van Ulm. Verder zijn er buiten het centrum nog meerdere parkeergarages en –terreinen met een gelijkwaardig tarief. Wil je de kerktoren van Ulm bezoeken? Dan biedt de stad een redelijk goed aantal parkeerplekken om je auto te parkeren.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND