Milieusticker Neu-Ulm


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Neu-ulm

Net als de milieuzone van Ulm heeft de stad Neu-Ulm ook zo’n zone. Beide zones grenzen aan elkaar, maar de zone is opgedeeld in twee delen; Ulm en Neu-Ulm. Binnen deze zone is een milieusticker Neu-Ulm verplicht. Deze groene plakette dient zichtbaar op de voorruit van de auto geplakt te zitten en is in heel Duitsland geldig. Meer informatie over de zones en stickers in Duitsland vind je op Duitsemilieusticker.nl.

Ben je niet in het bezit van zo’n umweltplakette? Dan is de kans groot dat je een boete krijgt. De prijs van deze boete is maar liefst €80! Voorkom een boete en bestel het verplichte vignet voor Duitsland. De kosten voor de sticker zijn eenmalig, het is namelijk de gehele levensduur van je auto geldig. De kosten voor het groene vignet bedragen €12.50 inclusief verzendkosten. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verzonden, maar bestel je de milieusticker voor 17:00 op werkdagen? Dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden.

 

Milieuzone van Neu-ulm

De Umweltzone van Neu-Ulm omvat samen met de zone van Ulm de stad Ulm. De zones zijn aaneengesloten, maar worden toch opgedeeld in twee delen. In tegenstelling tot vele andere Duitse steden omvat het milieugebied van Neu-Ulm ook een groot deel van het bedrijventerrein. Hier is het hebben van een milieuvignet dan ook verplicht. De milieuzone omvat de binnenstad van de stad Neu-Ulm. Op onderstaande kaart kan je de exacte ligging van de zone van Neu-Ulm vinden. In de stad zelf staat de zone aangegeven door middel van verkeersborden.

 

Bezienswaardigheden in Neu-ulm

milieusticker Neu-ulmDe stad en omstreken van Neu-Ulm kent een aantal bezienswaardigheden. In de nabijgelegen stad Ulm staat de Munster van Ulm. Dit is een kerk die bekend staat om zijn toren. Het heeft namelijk de hoogste kerktoren ter wereld en telt een hoogte van maar liefst 41.6 meter! Verder is er in Neu-Ulm een kathedraal met een fraaie uitstraling en een hele bijzondere architectuur. Ook is er de Herdbrücke, een brug die Ulm en Neu-Ulm met elkaar verbindt.

 

Parkeren in Neu-ulm

In Neu-Ulm en de nabijgelegen stad Ulm zijn een aantal verschillende parkeermogelijkheden. De beide steden bieden een ruime keuze aan parkeerplaatsen zoals parkeergarages en parkeerterreinen in en rondom de stad. Op onderstaande kaart kan je alle parkeermogelijheden van Neu-Ulm en Ulm zien.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart