Milieusticker Wiesbaden – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Op ongeveer 20 minuten rijden vanuit Frankfurt vind je de stad Wiesbaden. Bekend om haar vermogende inwoners is het een, voor Duitse begrippen, chique stad aan de oevers van de rijn. Sinds 2013 heeft Wiesbaden, net als veel andere Duitse steden, een milieuzone ingevoerd. Sindsdien kun je zonder een milieusticker voor Wiesbaden niet meer het centrum betreden. Ga je met de auto naar Wiesbaden? Kijk dan op onderstaande kaart voor alle milieuzones in Duitsland.

Wanneer je niet in het bezit bent van een Milieusticker Wiesbaden dan riskeer je een boete van €80. Voorkom een boete en koop het officiële vignet voor Duitsland.

 

Milieusticker Wiesbaden Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Wiesbaden

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Wiesbaden binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Wiesbaden bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone Wiesbaden

In bovenstaande Google maps kun je goed zien dat vrijwel geheel Wiesbaden alleen toegankelijk is met een groene sticker. Omdat Wiesbaden in het verleden geen grote industrie had is de stad relatief ongeschonden de tweede wereldoorlog doorgekomen. Hierdoor vind je in het centrum architectonische wonderen als het Staatstheater Kurhaus. Je kunt ook uitstekend winkelen of een museum bezoeken.

Welke Milieusticker Verplicht in Wiesbaden?

Met ingang van 1 februari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Wiesbaden in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Wanneer heb je geen milieusticker voor Wiesbaden nodig

Je hebt alleen een vignet nodig als je het stadscentrum bezoekt. Je hebt geen milieusticker voor Duitsland nodig als je op de snelwegen blijft, dit is in Wiesbaden niet anders. Zoals je op de door ons ontworpen map kunt zien gaat het om de autobahnen A66, A643 en de A671. Je hebt uiteraard wel een milieuvignet voor Wiesbaden nodig als je de snelweg verlaat en het centrum inrijdt.

Ga je naar het dichtbijgelegen Mainz? Houd er dan rekening mee dat je ook een milieusticker voor de Umweltzone Mainz nodig hebt.

De enige sticker die geldig is in Wiesbaden is de “groene sticker”. Respectievelijk de gele en rode milieusticker zijn niet toegestaan in de stad.

 

Bezienswaardigheden in Wiesbaden

Het oude centrum leent zich goed om te winkelen in de meest luxe winkels en boetiekjes. Daarnaast zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken als je de stad aandoet.

 

Staatstheater Kurhaus

Niet te verwarren met het Kurhaus in Scheveningen maar niet minder spectaculair. Het staatstheater in Wiesbaden is een indrukwekkende verschijning waar nog steeds theatervoorstellingen te zien zijn. Verder is er ook een casino in gevestigd en zijn er balzalen af te huren voor feesten en partijen. Het theater ligt midden in het Kurpark, een weelderig park midden in het centrum van de stad.

Theater het Kurhaus

Spa’s

De stad is gebouwd op een groot aantal natuurlijke bronnen. Door de stad heen vind je dan ook veel spa’s welke gebruik maken van deze natuurlijke waterbronnen. In totaal zijn er bijna 30 natuurlijke bronnen in de stad welke een geneeskrachtige werking hebben. Althans, dit denken heel veel mensen. Ontspannen is het zeker.

 

Parkeren In Wiesbaden

Je auto in de stad parkeren is geen enkel probleem. Sterker nog: er zijn een aantal gebieden midden in het centrum waar je gratis kunt parkeren. Daarnaast zijn ook de overige parkeertarieven in Wiesbaden schappelijk in vergelijking met de kosten die je in veel andere steden maakt. De tarieven liggen tussen de € 1,- tot maximaal € 4,- per uur. In onderstaande map hebben wij alle parkeerplaatsen in de stad aangegeven.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND