Milieusticker Mainz – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Ga je binnenkort met de auto naar Mainz in Duitsland? Houd er dan rekening mee je een milieusticker voor Mainz nodig hebt. Dit is namelijk verplicht wanneer je met jouw voertuig het centrum van een Duitse stad inrijdt. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €80. Neem geen risico en bestel een Umweltplakette nu voor €12,50 via Duitsemilieusticker.nl. Voor 17:00 besteld is dezelfde dag nog in huis. Vind hier een lijst van alle duitse milieuzones.

 

Milieusticker Mainz Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Mainz

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Mainz binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Mainz bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone in Mainz

De Duitse overheid heeft in 2013 een zogeheten Umweltzone ingevoerd in de Duitse stad. Dit betekend dat wanneer je de stad wilt binnenrijden, je een milieusticker voor Mainz nodig hebt. De meest belangrijke reden voor de milieuzones is het terugdringen van het fijnstof gehalte in Duitse steden. Ook hoopt de overheid op deze manier het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Ga je overigens naar het dichtbijgelegen Frankfurt? Vergeet dan geen milieusticker Frankfurt aan te schaffen!

Het voordeel van de Umweltplakette is dat de aanschaf eenmalig is. De groene sticker is namelijk gekoppeld aan het kenteken van jouw voertuig. Na de aanschaf is deze dus levenslang geldig. Ook een voordeel is dat het milieuvignet in alle Duitse steden geldig is, dus ook in de milieuzone Wiesbaden. Hij zal dus vaker van pas komen.

Welke Milieusticker Verplicht in Mainz?

Met ingang van 1 februari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Mainz in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Mainz

bezienswaardigheden mainzMainz is een gezellige stad met voldoende bezienswaardigheden. De bezienswaardigheid die met vlag en wimpel boven de rest uitsteekt is de Dom. Maar naast de prachtige dom heeft de stad nog meer kerken en musea te bieden. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Römisch-Germanisches Zentralmuseum, of aan de Sint Stefanuskerk.

Houd je meer van winkelen? Dan zit je hier ook goed. De stad heeft namelijk allerlei schattige middeleeuwse straatjes en steegjes waar je heerlijk door kunt rond slenteren terwijl je wat winkels bezoekt. Wil je de bekendere merken shoppen? Ga dan langs de Römerpassage of het Brand Einkaufszentrum.

Ben je een echte natuurliefhebber? Ook dan is er voor jou in Mainz voldoende te doen. Huur een fiets en maak een mooie fietstocht langs de Rijn bijvoorbeeld.

 

Parkeren in Mainz

Je kunt ervoor kiezen om je auto op straat te parkeren of om jouw voertuig te stallen in een van de parkeergarages. In de onderstaande kaart kun je de verschillende parkeergarages van Mainz vinden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND