Bezienswaardigheden in Berlijn

Bijgewerkt op 2018-11-21
Aanvraagformulier

Berlijn is een van de populairste steden in Duitsland. Er komen jaarlijks vele toeristen vanuit de hele wereld die deze veelzijdige stad bezoeken. De stad kent vele bezienswaardigheden en zijn opgedeeld in drie delen, namelijk West-Berlijn, Berlijn centrum en Oost-Berlijn. Op onderstaande kaart kan je alle bezienswaardigheden in Berlijn vinden. Let wel op: wanneer je met de auto naar Berlijn gaat dien je in het bezit te zijn van een milieusticker Berlijn voor de milieuzone in de stad. In onderstaand artikel zetten we de bezienswaardigheden op een rijtje.

West-Berlijn

De bezienswaardigheden van West-Berlijn liggen net buiten het centrum, dit maakt het niet minder bijzonder. Hier zijn namelijk de meest toeristische bezienswaardigheden te zien. Deze bezienswaardigheden liggen op loopafstand van de Potsdamer Platz en het Sony Center. Voor bezienswaardigheden wat verder hiervandaan kan je gemakkelijk gebruik maken van het OV in Berlijn.

 

Holocaust monument

holocaust monumentHet holocaust monument is een bekend monument ter herdenking van de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument bestaat uit 2710 betonblokken met verschillende hoogtes. De hoogtes van de betonblokken variëren in hoogte van 20cm tot 4,5 meter met een onderlinge tussenruimte van 95cm. Het motto van het monument is ‘Het is gebeurd en daarom kan het weer gebeuren. Dat is de kern van wat wij te zeggen hebben’.

 

Reichstag

De Reichstag (Nederlands: Rijksdaggebouw) is een parlementsgebouw die momenteel te bezoeken is. Vandaag zetelt de Bundestag weer in het rijksdaggebouw. Je kan de kamer bezoeken. Het 2.5 ton wegende kunstwerk op het dak van het gebouw staat als symbool voor de Duitse staat.

 

Brandenburger Tor

brandenburger torDe Brandenburger Tor is de enige bewaard gebleven stadspoort van Berlijn. De poort is een van de meest toeristische plekken van de stad. Rondom de Brandenburger Tor zijn een aantal verschillende winkels en terrasjes te vinden. Op het plein rondom de poort, genaamd Pariser Platz, kan je heerlijk eten met een mooi uitzicht op de poort.

 

 

Berlijn centrum

De bezienswaardigheden van Berlijn centrum hebben een centrale ligging in het midden van de stad rondom het Alexanderplatz.

 

Fernsehturm

De Fernsehturm is een televisietorn in Berlijn. De toren is 368 meter hoog en is daarmee het hoogste gebouw van de stad en de op een na hoogste toren van Europa. De toren is vanuit de meeste punten in Berlijn te zien. Op 203 meter hoogte bevindt zich het uitzichtplatform. Boven het platform bevindt zich een restaurant die langzaam ronddraait. Het restaurant draait in een half uur geheel rond.

Rode Raadhuis

rode raadhuis berlijnHet Rotes Rathaus (Rode Raadhuis) is het stadhuis van de Duitse hoofdstad Berlijn. De stadsregering zit gevestigd in dit huis. Het huis staat centraal in de stad, net naast de Fernsehturm. Voor het raadhuis staat een grote fontein genaamd de Neptunbrunnen (Neptunusfontein). In het midden van deze fontein is een standbeeld van Neptunus te zien, die over een bassin uitkijkt waar vier vrouwelijke figuren de belangrijke rivieren van Pruisen vertegenwoordigen: de Rijn, de Elbe, de Oder en de Weichsel.

 

Oost-Berlijn

Oost-Berlijn kent net als centraal- en west-Berlijn vele bezienswaardigheden. Deze toeristische trekpleisters zijn gevestigd rond de winkelstraat van de Karl-Marx-Allee.

 

Duits Historisch Museum

Het Duist Historisch Museum van Berlijn is te vinden naast de Dom van Berlijn. Het museum is gevestigd in het Zeughaus en wordt beschouwd als een van de mooiste barokke gebouwen van Noord-Duitsland. Het museum is het meest omvangrijke en interessante museum in heel Berlijn. Het bied een kijk op de rijke geschiedenis van het land en kan daarom niet ontbreken uit de lijst van bezienswaardigheden van Berlijn.

 

Dom van Berlijn

kathedraal van berlijnDe Dom van Berlijn (ook wel Kathedraal van Berlijn genoemd) is de grootste kerk van de stad. De kerk trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Tegen een klein tarief kan je de binnenkant van de Dom bekijken en dan kan je ook het dakterras bezoeken die uitkijkt over de Mitte. Hiervoor moet je wel eerst 270 traptreden oplopen, de Mitte is een stadsdeel in Berlijn. Tevens staat de Dom ook bekend als Hohenzollern familiegraf met meer dan negentig sarcofagen en tombes. Het orgel van de Dom is een van de grootste meesterwerken uit Duitsland en telt meer dan 7000 pijpen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND