Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Berlijn

Met de auto naar Berlijn? Om het centrum van de stad in te mogen heb je een milieusticker voor Berlijn nodig. Zonder dit groene milieuvignet is het niet toegestaan om de stad te betreden met de auto. De milieusticker Berlijn kun je bij ons aanschaffen voor slechts € 12,50,- incl. verzendkosten. Rij je zonder een zogeheten Umweltplakette (milieusticker Duitsland) een milieuzone van Berlijn in dan krijg je zonder pardon een boete van €80,00. Alles over de milieuzone en de milieusticker in Berlijn, lees je hieronder.

Berlijn heeft in 2008, als een van de eerste steden in Duitsland, de zogeheten Umweltzone ingevoerd. Dit betekent dat voertuigen die zwaar vervuilend zijn voor het milieu, niet langer in het centrum van de stad mogen rijden. De sticker heeft de vorm van een groen vignet en dient als bewijs dat uw auto aan de voorwaarden voldoet van de Duitse overheid. Heb je jouw dieselauto na 2006, of uw benzineauto na 1993 aangeschaft? Dan is jouw auto volgens de Duitse overheid schoon genoeg en kom je in aanmerking voor de groene sticker. De sticker is gebonden aan het kenteken van jouw voertuig en is daardoor een eenmalige aanschaf.

Koop uw milieusticker voor Berlijn nu hier voor maar €12,50 en wij versturen deze binnen 24 uur! Voor 17:00 besteld, zelfde dag verstuurd. Klik hier voor meer algemene informatie over de Umweltzones van Duitsland.

Milieuzone in Berlijn

 

De Umweltzone van Berlijn omvangt het gemarkeerde gebied op de bovenstaande kaart. De zone omvat het centrum van de stad en valt samen met de lijnen S41 en

S42 van de S-Bahn, dit wordt ook wel de Ringbahn genoemt. De zones worden aangegeven met verkeersborden die de tekst ‘Umweltzone’ bevatten. Binnen deze zone mag je dus alleen rijden wanneer u over een groen vignet beschikt. Verblijft u in een van de volgende wijken? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een vignet nodig: Charlottenburg, Schöneberg, Wilmersdorf, Prenzlauer Berg, en Friedrichshain.

 

Bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en trekt jaarlijks vele bezoekers. Je komt bijna ogen te kort in deze stad met zijn vele bezienswaardigheden. Heb je niet erg veel tijd? Dan raden wij aan om zeker een bezoekje te brengen aan de Berlijnse Muur en aan Slot Charlottenburg.

berlijn slot charlottenburg

De Berlijnse muur was ooit 45 kilometer lang, en scheidde West- en Oost-Berlijn van elkaar. De muur viel in 1989 en is voor het grootste gedeelte gesloopt. De East Side Gallery geeft je de mogelijkheid om te ervaren hoe de Berlijnse muur er ooit uitzag. Hier staat namelijk nog een stuk van de muur met een lengte van 1,3 kilometer.

Ook Slot Charlottenburg is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het betreft het grootste paleis van Berlijn. Het paleis stamt af uit de zeventiende eeuw, de tijd van de Pruisische vorsten. Helaas is Slot Charlottenburg tijdens de tweede wereldoorlog voor het grootste deel vernietigd. Het slot is volledig gerenoveerd tot het prachtige hedendaagse paleis. Ook beschikt het slot over prachtige paleistuinen.

 

Parkeren in Berlijn

Parkeren in Berlijn is niet altijd even makkelijk. Zo kan het lastig zijn om een plek te bemachtigen of zijn de kosten erg hoog. Wanneer je op straat wilt parkeren, houd dan rekening mee dat de stad verschillende parkeerzones heeft. De tarieven voor parkeren op straat liggen tussen de €1,00 en €4,00 per uur.

Een parkeergarage is over het algemeen wat goedkoper dan een parkeerplek op straat. Berlijn beschikt over talloze parkeergarages, waardoor er altijd wel een plek vrij is. Over het algemeen liggen de tarieven tussen €1,00 en €3,00 per uur. Laat je jouw auto liever een hele dag in de garage staan? Dan gelden de dagtarieven. Deze liggen tussen de €10,00 en €15,00.

 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart