Milieusticker Berlijn – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Met de auto naar Berlijn? Om het centrum van de stad in te mogen heb je een milieusticker voor Berlijn nodig. Zonder dit groene milieuvignet is het niet toegestaan om de milieuzone van Berlijn te betreden met de auto.

Berlijn heeft in 2008, als een van de eerste steden in Duitsland, de zogeheten “Umweltzone van Berlijn” ingevoerd. Dit betekent dat voertuigen die zwaar vervuilend zijn voor het milieu, niet langer in het centrum van de stad mogen rijden. Om te “bewijzen” dat jouw auto aan de voorwaarden voldoet krijg je door ons een groene sticker geleverd. Deze plak je aan de binnenkant van de voorruit van je auto. We hebben alles over de sticker en umweltzone van Berlijn op deze pagina voor je uiteengezet.

 

Milieusticker Berlijn Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Berlijn

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Berlijn binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Berlijn bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Berlijn

Onderstaande dynamische kaart geeft de complete umweltzone van Berlijn weer. Binnen het rood gearceerde gedeelte is voor elke auto, dus ook auto’s met een Nederlands of Belgische kenteken, verplicht om een milieusticker te hebben. Ga je met de auto naar Berlijn? Vul dan je bestemming in de kaart in en zie direct of je binnen de milieu zone van de stad komt.

De Umweltzone van Berlijn omvat het rood gemarkeerde gebied op de bovenstaande kaart. De zone omvat het centrum van de stad en valt samen met de lijnen S41 en S42 van de S-Bahn, dit wordt ook wel de Ringbahn genoemt. De zones worden aangegeven met verkeersborden die de tekst ‘Umweltzone’ bevatten. Binnen deze zone mag je dus alleen rijden wanneer u over een groen vignet beschikt. Verblijft u in een van de volgende wijken? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een vignet nodig: Charlottenburg, Schöneberg, Wilmersdorf, Prenzlauer Berg, en Friedrichshain.

Er gaan stemmen op om de zone volledig Dieselvrij te maken door Dieselvoertuigen volledig te verbieden. Zodra hier meer over bekend is dan informeren we je erover.

 

Welke Milieusticker Verplicht in Berlijn?

Met ingang van 1 januari 2010 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Berlijn in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren. Je kunt daarna het openbaar vervoer in Berlijn nemen.

 

Waarom een Umweltzone In Berlijn

In 2006 werd geconstateerd dat de luchtkwaliteit van de Duitse hoofdstad boven de vastgestelde norm zat. Met name de uitstoot van fijnstof had een grote invloed op deze luchtkwaliteit. Het weren van vervuilende auto’s uit het centrum van Berlijn was een van de oplossingen die men voorhanden had. In 2008 is de milieu zone definitief ingevoerd.

Bij de invoering van de milieuzone van Berlijn mochten zowel voertuigen met een gele als groene milieusticker het centrum van de stad in. Om de luchtkwaliteit nog verder te verbeteren is vanaf 1 januari 2010 alleen de groene sticker toegestaan in Berlijn.

Heb je jouw dieselauto na 2006, of je benzineauto na 1993 aangeschaft? Dan is jouw auto volgens de Duitse overheid schoon genoeg en kom je in aanmerking voor de groene sticker voor Berlin. De sticker is gebonden aan het kenteken van jouw voertuig en is daardoor een eenmalige aanschaf. Op dit moment zijn diesels vanaf 2006 nog toegestaan, de verwachting is dat dit medio 2019 verder wordt aangescherpt met een dieselverbod.

 

Milieuvignet voor Berlijn kopen

De milieusticker Berlijn kun je bij ons aanschaffen voor slechts € 12,50,- incl. verzendkosten. Rij je zonder een zogeheten Umweltplakette (milieusticker Duitsland) de umweltzone van Berlijn in dan krijg je zonder pardon een boete van €80,00.

Koop jouw milieuvignet voor Berlijn nu hier voor maar €12,50 en wij versturen deze binnen 24 uur! Voor 17:00 besteld, zelfde dag verstuurd. Ben je naast Berlijn ook op zoek naar informatie over een andere umweltzone? Wij hebben van alle Duitse steden met een dergelijke zone de informatie gepubliceerd.

Middels ons formulier kun je de sticker voor Berlijn binnen 30 seconden aanvragen. Wij hebben enkel je kenteken nodig en het adres waar de sticker heengestuurd kan worden. Voor Belgische klanten hebben wij naast het kenteken ook het inschrijvingsbewijs van de auto nodig. Bestellingen met een Nederlands adres kunnen de sticker binnen 24 uur verwachten. De verzending naar Belgische adressen duurt gemiddeld 48 uur.

 

Bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en trekt jaarlijks vele bezoekers. Je komt bijna ogen te kort in deze stad met zijn vele bezienswaardigheden. Heb je niet erg veel tijd? Dan raden wij aan om zeker een bezoekje te brengen aan de Berlijnse Muur en aan Slot Charlottenburg.

berlijn slot charlottenburg

De Berlijnse muur was ooit 45 kilometer lang, en scheidde West- en Oost-Berlijn van elkaar. De muur viel in 1989 en is voor het grootste gedeelte gesloopt. De East Side Gallery geeft je de mogelijkheid om te ervaren hoe de Berlijnse muur er ooit uitzag. Hier staat namelijk nog een stuk van de muur met een lengte van 1,3 kilometer.

Ook Slot Charlottenburg is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het betreft het grootste paleis van Berlijn. Het paleis stamt af uit de zeventiende eeuw, de tijd van de Pruisische vorsten. Helaas is Slot Charlottenburg tijdens de tweede wereldoorlog voor het grootste deel vernietigd. Het slot is volledig gerenoveerd tot het prachtige hedendaagse paleis. Ook beschikt het slot over prachtige paleistuinen.

Op zoek naar een alternatief voor de kerstmarkt Berlijn? Breng dan eens een bezoek aan de Duitse stad Bonn. Deze stad ligt dichter bij huis en staat bekend om haar leuke kerstmarkt.

Wil je ook een andere stad in Oost Duitsland bezoeken? Bezoek dan eens het bruisende Leipzig. Ga je met de auto, let dan goed op de milieu zone Leipzig.

Parkeren in het centrum

Parkeren in Berlijn is niet altijd even makkelijk. Zo kan het lastig zijn om een plek te bemachtigen of zijn de kosten erg hoog. Wanneer je op straat wilt parkeren, houd dan rekening mee dat de stad verschillende parkeerzones heeft. De tarieven voor parkeren op straat liggen tussen de €1,00 en €4,00 per uur.

Een parkeergarage is over het algemeen wat goedkoper dan een parkeerplek op straat. Berlijn beschikt over talloze parkeergarages, waardoor er altijd wel een plek vrij is. Over het algemeen liggen de tarieven tussen €1,00 en €3,00 per uur. Laat je jouw auto liever een hele dag in de garage staan? Dan gelden de dagtarieven. Deze liggen tussen de €10,00 en €15,00.

Mocht je auto niet in aanmerking komen voor een groene milieusticker voor Berlijn dan kun je de auto buiten de umweltzone parkeren. Onderstaande kaart kun je dan gebruiken om te kijken waar je de auto neer kunt zetten.

Als je een weekendje naar Berlijn gaat dan kun je ter plekke de lokale VVE bezoeken voor informatie over alle bezienswaardigheden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND