Parkeren in Keulen

Bijgewerkt op 2018-08-31
Aanvraagformulier

Alles over parkeren in Keulen

Wanneer je met de auto naar Keulen gaat dan zal je de auto ook ergens moeten parkeren. Keulen heeft een ruim aanbod aan parkeerplaatsen en parkeergarages in en rondom het centrum. Velen van deze plekken liggen binnen de milieuzone waardoor je een milieusticker Keulen nodig hebt. Ook zijn er aan het rand van het centrum een aantal P+R terreinen te vinden. De auto parkeren in Keulen kan soms lastig zijn, maar wat zijn de goedkoopste parkeerplaatsen in Keulen? In dit artikel staan alle parkeerplaatsen van Keulen op een rijtje.

 

Parkeren in het centrum van Keulen

parkeren in keulenWanneer je een dag of misschien wel een weekend Keulen gaat bezoeken dan is het handig om alvast te kijken wat je gaat bezoeken en waar je de auto gaat parkeren. Wanneer je een van de vele bezienswaardigheden in het centrum van Keulen gaat bezoeken is het handig om je auto in het centrum te parkeren. Het centrum van Keulen heeft zo’n 50 parkeergarages en –terreinen. De meeste hiervan zijn aangesloten op een elektrisch bordensysteem die langs de grote wegen aangeeft hoeveel plaatsen er vrij zijn. Dit maakt het vinden van een parkeerplaats vrij gemakkelijk. Wanneer je een weekend met de auto naar Keulen gaat en overnacht in een hotel is het veel goedkoper om je auto in een parkeergarage neer te zetten dan bij de parkeergarage van het hotel zelf. Lees hier waar je de goedkoopste parkeerplaatsen van Keulen kan vinden.

De parkeergarages zijn ingedeeld in een aantal zones, namelijk Dom/Rhein, Neumarkt, Deutz/Kalk en Ringe. In dit artikel kan je de parkeertarieven, parkeertijden en het adres van de parkeergarages vinden. Ook is er op deze website per zone een interactieve map beschikbaar met alle parkeergarages, openingstijden en tarieven te vinden.

 

Parkeerzone Dom/Rhein

In onderstaande tabel kan je de goedkoopste parkeergarages in de parkeerzone Dom/Rhein in Keulen zien. In dit overzicht kan je de openingstijden, tarieven en het adres van de parkeerplaats vinden. De parkeerzone van Dom/Rhein bevindt zich aan de kant van de rijn tot aan de binnenstad en rondom de Dom van Keulen. Je kunt hier goed parkeren als je naar de kerstmarkt in Keulen gaat de komende winterperiode. In dit gebied zijn de meeste bezienswaaridgheden te vinden en zijn er voldoende parkeermogelijkheden, in onderstaand overzicht vindt je alle informatie over de goedkoopste parkeergarages in de parkeerzone van Dom/Rhein:

[table id=DomRhein responsive=scroll /]

 

Parkeerzone Neumarkt

De parkeerzone van Neumarkt bevindt zich rondom de Neumarkt zelf. Deze zone ligt in de binnenstad en meer ten zuiden van de parkeerzone Dom/Rhein van Keulen en biedt een ruime keuze aan parkeerplekken. Ook kan je hier parkeren als je de verschillende kerstmarkten van Keulen gaat bezoeken. We hebben de goedkoopste parkeerplaatsen voor je op een rijtje gezet:

[table id=Neumarkt responsive=scroll /]

 

Parkeerzone Deutz/Kalk

De parkeerzone van Deutz/Kalk bevindt zich niet in het gebied van de andere parkeerzones. Deze zone ligt als enige parkeerzone ten oosten van de Rijn. De parkeerzone grenst aan de Rijn en loopt door tot het ziekenhuis van Keulen. Er zijn hier genoeg parkeerplaatsen te vinden om bijvoorbeeld het Rheinpark en Jugendpark te bezoeken. Ook kan je hier parkeren voor als je naar het ziekenhuis moet. De 10 goedkoopste parkeerplaatsen op basis van het uur- en dagtarief staan in onderstaande tabel:

[table id=Deutz-Kalk responsive=scroll /]

 

 

Parkeerzone Ringe

Zone Ringe is de meest west gelegen parkeerzone van Keulen. De zone ligt rondom station Keulen west en loopt richting het oosten naar de parkeerzone van Neumarkt. Wanneer je de auto buiten het centrum van Keulen wilt parkeren, maar toch op loopafstand van de Rudolfplatz wil zitten dan kan je de auto hier parkeren en de bezienswaardigheden van Keulen bekijken. In onderstaand overzicht hebben we de goedkoopste parkeerplaatsen van Keulen op een rijtje gezet:

[table id=Ringe responsive=scroll /]

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND