Milieusticker Augsburg – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Ga je binnenkort met de auto naar Augsburg in Duitsland? Houd er dan rekening mee dat je een milieuvignet moet aanschaffen. Zoals vele Duitse steden heeft de Duitse stad Augsburg namelijk sinds 2009 een zogeheten Umweltzone. Dit betekent dat zwaar vervuilende auto’s niet meer de binnenstad in mogen rijden. Om te bewijzen dat auto’s wel schoon genoeg zijn, dienen alle auto’s te beschikken over een groen vignet. Over het algemeen komen benzineauto’s van na 1993 en dieselauto’s van na 2006 hiervoor in aanmerking. Voor meer informatie kijk op deze pagina

De Duitse overheid heeft deze milieuzone ingevoerd om het fijnstofgehalte in de stad binnen de perken te houden. Wanneer jouw auto eenmaal is goedgekeurd en je een groene sticker bemachtigd, is deze levenslang geldig. Rijd je een zone in zonder sticker? Dan riskeer je een boete van €80. Neem dus geen risico en bestel je milieusticker vandaag nog. Op duitsemilieusticker.nl kun je jouw vignet aanschaffen voor €12,50. Voor 17:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Met een milieusticker Duitsland kun je overigens alle Duitse steden met een ecozone bezoeken, dus ook de milieu zone van Regensburg.

Milieusticker Augsburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Augsburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Augsburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Augsburg bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Augsburg


Op de interactieve kaart van Augsburg is de milieuzone van de stad aangegeven. Dit betekent dat je zonder sticker niet in dit gebied mag met je auto. De Umweltzone betreft voornamelijk de binnenstad.

Welke Milieusticker Verplicht in Augsburg?

Met ingang van 1 juni 2016 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Augsburg in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden Augsburg

Augsburg duitsland

Augsburg heeft een mooie historische binnenstad waar je prachtig in kan dwalen. Ook heeft de stad meerdere musea die je kuntbezoeken. Een van die musea is het Römischen Museum, die archeologische vondsten tentoonstelt. Een ander historisch museum is het Maximilianmuseum. Dit museum gaat voornamelijk over de edelsmeedkunst, een kunst waar Augsburg ooit bekend om stond.

 

Ben je meer van de hedendaagse musea? Dan kun je het Glaspalast bezoeken. Hier staat voornamelijk moderne kunst tentoon. Wanneer je meer een sportfanaat bent dan kun je naar het Eishockeymuseum. De naam spreekt al voor zich.

Toch liever naar een andere Duitse stad? Bezoek dan eens het bruisende München. Ga je met de auto, let er dan op dat je een milieu sticker München nodig hebt.

 

 

Parkeren in de stad

Parkeren kan zowel binnen als buiten het centrum van de stad. Op de onderstaande kaart staan verschillende parkeermogelijkheden afgebeeld. Rondom het centraal station van Augsbrug zijn veel parkeermogelijkheden. De prijzen verschillen van €1.50 tot €2 per uur en een dagtarief van zo’n €11.50. Let er wel op dat vaak de goedkopere parkeergarages niet de hele dag geopend zijn. Ook zijn er een aantal parkeergarages rondom het historische centrum te vinden. In het centrum van Augsburg zelf zijn eigenlijk geen parkeergarages- of terreinen te vinden. Rondom het centrum kan je parkeren op een kwartier lopen vanaf het stadhuis en het oude stadscentrum van Augsburg. De parkeertarieven rondom het centrum zijn gemiddeld €2 per uur en een dagtarief van €12.50.

 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND