Milieusticker München – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Wanneer je van plan bent om met de auto naar München te gaan, moet je rekening houden met de Duitse Umweltzones. Voor meer informatie over de milieuzone, kijk op deze site. Binnen deze zones zijn auto’s die erg belastend zijn voor het milieu verboden. Dit zijn voornamelijk dieselauto’s van voor 2006 en benzineauto’s van voor 1993. Om te laten zien dat jouw auto schoon genoeg is, is het per 01 Oktober 2008 in Munchen verplicht om een groen vignet op uw autovoorruit te plakken. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €80,00.

Een milieusticker is een eenmalige aankoop. Jouw kenteken wordt gekoppeld aan de sticker en blijft gedurende de levensduur van de auto geldig. Koop je een nieuwe auto? Dan gaat jouw milieusticker naar de nieuwe eigenaar. Houd hier dus rekening mee! Wanneer je jouw ruit laat vervangen, kan het soms zijn dat dit wordt gedekt door jouw verzekeringsmaatschappij. Meer informatie over de levensduur van de Umweltplakette vind je op Duitsemilieusticker.nl Je kunt dus met een milieusticker alle milieuzones van Duitsland bezoeken, dus ook de Umwelt zone Augsburg.

Op onze website kan je voor €12,50 een milieusticker aanvragen. Deze wordt standaard binnen 24 verstuurd. Voor 17:00 besteld? Zelfde dag verzonden.

 

Milieusticker München Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone München

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Munich binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Munchen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone in München

Op de bovenstaande kaart is te zien dat het centrum van München valt onder de Umweltzone. Dit is het gebied dat tussen de binnenste ringweg van München valt. Wil je binnen de milieuzone met jouw personenauto rijden? Dan heb je het milieuvignet nodig. De milieusticker voor Duitsland kun je op deze pagina binnen 30 seconden aanvragen. Zoek je alle milieuzones in Duitsland op een kaart? Klik dan op de link.

Welke Milieusticker Verplicht in München?

Met ingang van 1 oktober 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker München in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden München

In München is van alles te beleven. Zo ligt een van de grootste stadsparken ter wereld in Munchen: de Englischer Garten. Deze is zelfs groter dan Central Park in Manhattan. In dit park kunnen je rondvaren met een waterfiets of een roeiboot. Ook heeft het park een Biergarten (bier tuin) waar je kan genieten van Duits bier. Als topper, je kunt zelfs surfen in het park! Ben je meer van de cultuur? Dan heeft het park ook twee musea te bieden.

Openbaar vervoer in München

uitzicht van munchen

Munchen kent een goede infrastructuur, waardoor het eenvoudig is om het openbaar vervoer te nemen. Wanneer je langer dan twee dagen in de stad bent, raden wij aan om een citytourcard aan te schaffen. Deze is namelijk geldig voor alle types openbaar vervoer.

De verschillende types openbaar vervoer omvatten de tram, de metro (U-bahn), en de S bahn (stoptrein).

 

Hotels in München

Op zoek naar een Hotel in Munchen? Wij raden Bold hotel en H’Otello aan.

Bold Hotel Munchen Zentrum is een fijn hotel wat erg mooi is ingericht. Een groot voordeel is dat je er kunt parkeren. Nog een pluspunt, het ontbijt is enorm lekker. H’Otello is ook een topper. Dit designhotel ligt aan de Braaderstrasse, waar je lekker kunt vertoeven.

 

Restaurants in München

Houd je van vlees? Ga dan eten bij The Grill: im Kunstlerhaus. Het restaurant staat bekent om zijn overheerlijke en onwijs malse vlees. Vraag de ober naar een lekkere bijpassende wijn en laat je heerlijk verwennen. Succes gegarandeerd.

Toch liever een wat kleinere Duitse stad bezoeken? Ga dan eens naar het schattige Ulm. Lees hier alles over de Umweltzone en de Umweltplakette Ulm.

Parkeren München

Wanneer u in het centrum voor langere tijd wilt parkeren, raden wij je aan om gebruik te maken van parkeergarages. Voor een paar uur parkeren in het centrum kan wel op straat.

Op straat parkeren in het centrum van Munchen:

  • Betaalt van maandag t/m zaterdag van 08:00 tot 23:00
  • parkeerduur is 2 uur
  • Uurtarief is €2,50

Vergeet hier overigens niet uw parkeerkaart! Munchen heeft namelijk blauwe zones. De plaatselijke borden geven aan hoe lang u exact kunt parkeren.

Makkelijker is misschien wel om je auto in een parkeergarage te parkeren. Het uurtarief varieert over het algemeen tussen €2,00 en €4,00. De kaart hieronder geeft een overzicht weer van de parkeergarages.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND