Milieusticker Regensburg


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Regensburg

De milieuzone van Regensburg is sinds 15 januari 2018 ingesteld. De milieuzone is alleen te betreden wanneer je een groene sticker hebt. Dit vignet heeft een ronde vorm en een groene kleur en is gekoppeld aan je kenteken. Dit wil zeggen dat de groene umweltplakette zo lang geldig is als de levensduur van je auto. Een vignet is alleen te verkrijgen voor benzineauto’s na 1993 en dieselauto’s na 2006. Het milieugebied van Regensburg is alleen te betreden wanneer je auto schoon genoeg is en aan de bovenstaande criteria voldoet. De sticker is aan te vragen via het aanvraagformulier op deze website.

 

Heb je geen vignet? Dan riskeer je een boete van €80. De milieusticker Duitsland is ook in Regensburg geldig. De kosten voor zo’n sticker zijn €12.50 en wij versturen deze binnen 24 uur! Voor 17:00 besteld, dezelfde dag nog verstuurd.

 

Milieuzone van Regensburg

De vaste milieuzone van Regensburg omvat niet zoals de meeste zones in Duitsland de gehele stad, inclusief de buitenwijken. Het milieugebied van Regensburg omvat alleen de binnenstad binnen de grote wegen en parken, behalve het Stadtamhof. De milieuzone loopt zuidelijk van de Donau tot de spoorweg, van het stadspark aan de Jakobster en Prennbrunntor in het westen tot aan de Ostentor aan de oostelijke rand van de historische binnenstad. Om de grenzen van de zone van Regensburg te bekijken en te kijken waar de zone zich bevindt kan je op bovenstaande map klikken. Je kan hier zien waar het gebied zich bevindt en waar je een groene sticker nodig hebt. Regensburg is niet de enige Duitse stad met zo’n zone. Op deze pagina kan je bekijken waar alle umweltzones van Duitsland zich bevinden en kan je alle informatie vinden die je nodig hebt, van bezienswaardigheden tot parkeermogelijkheden.

 

Bezienswaardigheden in Regensburg

milieuzone regensburg
Regensburg is een uniek bewaard gebleven historische stad aan de Donau. De historische stad heeft vele monumenten van de bouwkunst en de beeldende kunsten, musea en mooie stadsparken. Gelegen aan de oever van de Donau is Regensburg een ideaal uitgangspunt voor boottochten naar bijvoorbeeld de neoclassicistische marmeren tempel ‘walhalla’.

De neoclassicistische eretempel bevindt zich op een hoog terras bij de Donaustauf nabij de Beierse stad Regensburg. Deze eretempel heeft vele weg van oude Griekse gebouwen uit de Romeinse tijd en is als architectonisch voorbeeld gold het Parthenon in Athene. Het gebouw is vernoemd naar het walhalla uit de Germaanse mythologie.

Verder is de Dom St. Peter aan de Domplatz een andere bekende bezienswaardigheid in Regensburg. Het is de bekendste kerk in Regensburg, behoort tot de belangrijkste gothische kerken van Zuid-Duitsland en is de enige gothische kerk in Beieren. De St. Peter kerk is gelegen aan de Domplatz in hartje centrum van Regensburg en zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Parkeren in Regensburg

Regensburg biedt een ruime keuze aan parkeerplaatsen in en rondom het centrum. Er zijn een aantal parkeergarages en parkeerterreinen, maar ook parkeerplaatsen aan de straat. Je kan parkeren in het centrum, maar ook net buiten het centrum. Parkeren buiten het centrum op een parkeerterrein is vaak gratis, maar hebben een maximale parkeerduur van 2 uur. Echter zijn er wel een aantal parkeergarages in het centrum te vinden. De tarieven verschillen per parkeergarage. De goedkoopste parkeergarage is gratis voor het eerste uur, €1.20 voor 2 uur, €2.70 voor 3 uur en €2 voor elk extra uur met een maximaal dagtarief van €10. Let erop dat de goedkoopste parkeergarages niet 24/7 geopend zullen zijn. Echter zijn er ook een aantal parkeerterreinen in het centrum van Regensburg waar je maximaal 2 uur mag parkeren met een parkeertarief van €1 per uur.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart