Milieusticker Balingen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Balingen

Ga je binnenkort met de auto naar Balingen in Duitsland? Vergeet dan niet dat je een groen vignet nodig hebt. De Duitse stad Balingen heeft namelijk in 2017 een zogeheten Umweltzone ingevoerd. Op deze manier proberen ze de CO2 uitstoot binnen steden te beperken. Auto’s die zwaar vervuilend zijn voor het milieu mogen ook niet meer de zone betreden. De milieusticker dient ter bewijs dat jouw auto wel schoon genoeg is voor de zone. Je kunt jouw groene sticker aanschaffen voor €12,50. Voor 17:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

 

Milieuzone Balingen


Op de interactieve kaart van Balingen staat de milieuzone weergegeven. In vele Duitse steden betreft de Umweltzone enkel de binnenstad, maar in Balingen omvat de zone ook wijken buiten het centrum.

 

Een zone wordt altijd aangegeven met verkeersborden. Je hoeft dus niet bang te zijn per ongeluk een zone binnen te rijden. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan is het verstandig om een groen vignet aan te schaffen. Omdat de sticker aan het kenteken van jouw auto wordt gekoppeld, is deze levenslang geldig. De milieusticker is dus een eenmalige aankoop.

 

Bezienswaardigheden Balingen

schloss balingen

Balingen staat voornamelijk bekend door Burg Hohhenzollern. Dit kasteel is oorspronkelijk van de familie Hohenzollern. Het isgelegen op 855 meter hoogte op een bergtop iets buiten de stad zelf. Het is zeker de moeite waard om het kasteel te bezoeken.

 

De stad Balingen is niet erg groot, maar wel enorm leuk om te bezoeken. Zo kun je in Balingen ook een kasteel bezoeken, die afstamt uit de dertiende eeuw. Tegenwoordig is het niet alleen een museum, maar ook een jeugdherberg. Verder kun je in Balingen lekker rondslenteren en genieten. Ben je meer van de natuur? Dan moet je naar Büttenbach, gelegen iets buiten Balingen. Hier vind je een waterval die maar liefst 26 meter hoog is.

 

Parkeren Balingen

Op de kaart hieronder staan de verschillende parkeermogelijkheden in Balingen. Het betreft voornamelijk parkeergarages waar je jouw auto kunt stallen.

 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart