Milieusticker Schramberg – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Schramberg is een plaats in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het is niet een hele grote stad en dat geldt ook voor de Umweltzone van deze plaats. Per 1 juli 2013 is het milieugebied ingevoerd waarbinnen een milieusticker Schramberg verplicht is. Dit betekend dus dat je niet zonder umwelt sticker de zone kunt binnenrijden.

Ben je benieuwd naar andere steden in Duitsland met een umweltzone? Kijk dan hier.

Het officiële milieuvignet is te bestellen via het aanvraagformulier. De groene sticker kost €12.50 en wordt altijd binnen 24 uur verstuurd. Wanneer je de sticker op werkdagen voor 17:00 uur besteld wordt hij dezelfde dag nog verstuurd. Voorkom een boete van €80 en bestel het officiële vignet vandaag nog via ons.

Je kunt trouwens met een milieusticker alle Duitse Umweltzones bezoeken, dus ook de milieuzone Balingen. Je hoeft daarom maar eenmaal een sticker aan te schaffen.

Milieusticker Schramberg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Schramberg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Schramberg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Schramberg bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Schramberg

De gemeente van Schramberg is niet heel groot, dit geldt ook voor het milieugebied dat deze plaats omvat. De umweltzone van Schramberg kent geen uitzonderingen en omvat alleen het bewoonde dal. Dit is omdat de uitlaatgassen moeilijk uit het dal kunnen ontsnappen. De B462 van Rottweil naar het Zwarte woud en van het Zwarte woud naar Rottweil is ook geen uitzondering. Deze weg loopt door de Umweltzone van Schramberg, een milieusticker is op deze weg dan ook verplicht.

Welke Milieusticker Verplicht in Schramberg?

Met ingang van 1 januari 2015 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Schramberg in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Schramberg

Milieusticker SchrambergSchramberg is een klein dorp gelegen in het dal nabij het Zwarte Woud. Het dorpje kent enkele bezienswaardigheden waar veel toeristen op af komen. Zo is het Park der Zeiten een magisch park met een mooi landschap. Tevens is het Hohenschramberg een bergruïne gelegen op de berg nabij Schramberg. Iets lagergelegen op de berg ligt het Aussichtshäusle, dit is een uitzicht punt die over het dorp Schramberg uitkijkt. Bij het bezoeken van Schramberg kan een wandeling van de stad naar de Hohenschramberg met als tussenstop het Aussichtshäusle niet ontbreken.

Toch liever naar een andere stad in Duitsland? Ga dan eens naar Freiburg im Breisgau. Meer over deze Duitse stad en over de milieu zone Freiburg im Breisgau vind je hier.

 

Parkeren in Schramberg

Schramberg is een kleine plaats, dus het aantal parkeermogelijkheden zijn beperkt. Op onderstaande kaart kan je alle parkeergarages en parkeerterreinen vinden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND