Milieusticker Bochum – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Ga je binnenkort met de auto naar een van de Duitse milieuzones? Vergeet dan niet dat je een milieusticker nodig hebt. De Duitse stad Bochum heeft namelijk in 2018 een zogeheten milieuzone ingevoerd. Op deze manier proberen ze het fijnstofgehalte binnen steden te beperken. Auto’s die zwaar vervuilend zijn voor het milieu mogen ook niet meer de zone betreden. De milieusticker dient ter bewijs dat jouw auto wel schoon genoeg is voor de zone. Je kunt jouw milieuvignet aanvragen voor €12,50. Voor 17:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

 

Milieusticker Bochum Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Bochum

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Bochum binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Bochum bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Bochum

In 2012 is de Umweltzone van Bochum, net zoals Herne, opgenomen in de milieuzone van het Ruhrgebied in Duitsland. Op de interactieve kaart van het Ruhrgebied kun je de zone zien. Je mag zonder vignet dus niet deze zone inrijden. Doe je dit wel? Dan riskeer je een boete van €80.


Let op! Wanneer je enkel over een Duitse snelweg (Autobahn) of autoweg (Schnelstrasse) rijdt, dan hoef je niet te beschikken over een sticker. Ongeacht of deze wegen de zone doorkruisen, is een sticker niet verplicht. Echter, neem je per ongeluk een verkeerde afslag, dan kun je zomaar de zone binnenrijden waar je wel een vignet voor nodig hebt.

Het Ruhrgebied omvat meerdere steden. Voor een volledig overzicht van het gebied en van de steden kun je de pagina Umweltzone Ruhrgebied bekijken.

Welke Milieusticker Verplicht in Bochum?

Met ingang van 1 juli 2014 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Bochum in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Bochum

bochum stad

Het Ruhrgebied is van origine een industrieel gebied. Ook in Bochum staat dit nog redelijk centraal. Zo zou je het Deutsches Bergbau Museum bezoeken. Hier kom je alles te weten over de mijn van de stad. Zeker een aanrader!

Ben je in Bochum en wil je ook nog naar een andere Duitse stad? Ga dan eens naar Hagen. In deze stad kun je het bunkermuseum bezoeken. Let op, je hebt een milieusticker Hagen nodig voor  je bezoek aan deze Duitse stad.

 

Parkeren in de Duitse stad

Je kunt in Bochum zowel op straat als in een parkeergarages parkeren. Betaald parkeren op straat geldt van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 en zaterdag van 08:00 tot 14:00. Het uurtarief hiervoor is €1,40. Op zondagen en feestdagen is parkeren op straat in Bochum gratis. Ook kun je ervoor kiezen om jouw auto te stallen in een van de parkeergarages. De uurtarieven variëren van €0,50 tot €1,10 met een maximaal dagtarief van €8,00. Op de kaart hieronder staan de verschillende parkeergarages van Bochum weergegeven.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND