Milieusticker Herne – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Samen met een aantal andere milieuzones vormt de zone van Herne samen het milieugebied van het Ruhrgebied. De zone van Herne is actief sinds 1 oktober 2008. Wanneer je deze zone binnenrijdt met je auto is het hebben van een milieusticker verplicht. Deze groene ronde sticker moet op de voorruit van je auto geplakt zitten. Wanneer je niet in het bezit bent van zo’n sticker riskeer je een boete van €80. De sticker is geregistreerd op je kenteken en gedurende de hele levensduur van je auto geldig. Op Duitsemilieusticker.nl vindt je alle informatie over de groene plakettes en de milieugebieden in Duitsland.

Koop nu het officiële vignet voor Herne en de rest van Duitsland. Vraag de sticker aan via het aanvraagformulier. De sticker wordt binnen 24 uur verstuurd, maar heb je hem voor 17:00 uur besteld? Dan wordt hij nog dezelfde dag verzonden.

Ga je naar een andere stad in Duitsland, je hebt een umweltplakette voor deze Duitse milieuzones nodig.

 

Milieusticker Herne Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Herne

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Herne binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Herne bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Herne

Op onderstaande kaart vindt je de actuele milieuzone van Herne die net zoals de Umweltzone Bochum behoort tot het Ruhrgebied. Zoals je ziet is de zone van Herne in het midden van die van het Ruhrgebied niet ver van de milieuzone Castrop. Echter zijn er in deze zone een aantal uitzonderingen. Deze uitzonderingen zijn de Duitse Autobahnen (snelwegen), in Herne betreft dit de A42 en de A43 die door Herne lopen.

Welke Milieusticker Verplicht in Herne?

Met ingang van 1 januari 2008 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Herne. in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Herne

umweltzone HerneHerne ligt in het midden van het Ruhrgebied en is op zichzelf een niet zo’n bijzondere stad. Het is een stad met een industriële geschiedenis, maar dit maakt de stad niet minder bijzonder dan de omliggende steden. Ondanks dat zijn er nog voldoende bezienswaardigheden en musea om te bezoeken. Zo is er onder andere een museum voor archeologie te vinden. Ook kan je heerlijk winkelen in de binnenstad van Herne en genieten van de natuur in de verschillende parken die in het stadscentrum aanwezig zijn. Tevens kan je ook lekker uitwaaien aan de oevers van het Rhein-Herne-Kanaal.

 

Parkeren in Herne

Herne heeft een aantal parkeermogelijkheden, waaronder parkeerplaatsen en parkeerterreinen. Op onderstaande kaart kan je alle parkeergarages in Herne vinden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND