Milieusticker Bremen – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De milieusticker voor Bremen is sinds 1 januari 2009 verplicht om met je auto de umweltzone van de stad te betreden. Ga je binnenkort een dagje naar Bremen met de auto en wil je het centrum inrijden? Dan ben je dus verplicht om een milieuvignet voor je auto aan te schaffen.

De milieuzone van Bremen behelst het complete historische centrum van de Noord-Duitse stad. Bremen vormt samen met Bremerhaven de deelstaat “Vrije Hanzestad Bremen”. In Bremerhaven is een milieusticker niet nodig.

Wil je naast Bremen nog naar een andere Duitse stad? Op onze pagina “milieuzone Duitsland” vind je een geactualiseerd overzicht van alle Duitse steden met een milieuzone.

 

Milieuvignet Bremen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Bremen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Bremen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Bremen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

 

Kaart van de milieuzone van Bremen

Het gebied dat op onderstaande kaart gemarkeerd is, valt onder de milieuzone van Bremen. Je kunt duidelijk zien dat de historische Altstadt binnen het gebied valt. De meeste bezienswaardigheden welke interessant zijn voor toerisme vallen daardoor binnen de umweltzone. Let op, voor deze bezienswaardigheden heb je een milieu zone sticker Duitsland nodig.

De Umweltzone omvat het historische stadscentrum, de oostelijke voorstad en bepaalde delen van Schwachhausen maar grote delen van de Neustadt. Ga je naar Bremen en wil je specifieke bezienswaardigheden bezoeken? Gebruik dan bovenstaande dynamische kaart en bekijk of je binnen het rood gearceerde gebied komt met de auto.

Vlakbij het station van Bremen zie je een inkeping in de map. Voor dit gebied is geen milieusticker nodig. Mensen die Bremen voor toerisme bezoeken en met de camper gaan kunnen hier parkeren. Als je hier je auto wilt parkeren dan kom je bedrogen uit, het gebied is alleen bedoeld voor werknemers van de bedrijven in de omliggende straten. Als Nederlander heb je dus altijd een vignet Duitsland nodig.

Welke Milieusticker Verplicht in Bremen?

Met ingang van 1 juli 2011 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Bremen in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Wanneer een milieusticker voor Bremen nodig?

De zone die in de Hanzenstad als groene of lage uitstoot zone geldt is alleen toegankelijk met een groene sticker. Dit betekend dat voertuigen die als milieubelastend gezien worden, niet langer toegestaan zijn in dit gebied. Dit betreft voornamelijk benzineauto’s voor 1993 en dieselauto’s van voor 2006.

De door ons geleverde umweltplakette dient als bewijs dat jouw voertuig schoon genoeg is om de milieu zone van Bremen te betreden.

Als je een milieuvignet voor Bremen besteld via Duitsemilieusticker.nl dan is deze altijd binnen 24 uur verzonden. Voor 17:00 besteld zelfs dezelfde dag nog verzonden. Voor slechts €12.50 kan je jouw vignet aanvragen via ons aanvraagformulier.

 

Wat te doen in Bremen

bezienswaardigheid bremenBremen is een populaire Duitse stad in noordwest Duitsland. De stad is vooral populair bij Nederlandse vakantiegangers om een dagje te bezoeken met de auto. Bremen kent talloze bezienswaardigheden, maar de bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de Marktplaats (Martkplatz), Dom van Bremen (Bremer Dom of St. Petri, Dom zu Bremen) en het stadhuisplein (Rathausplatz). Deze bezienswaardigheden liggen allemaal het stadhuisplein en liggen in het historische centrum ben Bremen. Fan van kathedralen? Bezoek dan naast Bremen ook eens de Duitse stad Magdeburg. Hier vind je namelijk de oudste gotische kathedraal van Duitsland.

Het ligt niet alleen in het middelpunt van Bremen, ook werd de Bremen het steunpunt voor de kerstening van Noord-Europa. Ook is er de Bremer vrijmarkt (Bremer Freimarkt), dit is een jaarlijks terugkerend volksfeest met kermis dat sinds 1035 in Bremen plaatsvindt. Daarmee is het volksfeest het oudste volksfeest van Duitsland en trekt jaarlijks enkele miljoenen bezoekers.

Vind je Bremen nou iets te ver rijden? Dan is Osnabruck een leuk alternatief. Alles over Osnabruck vind je op deze pagina.

Parkeren in het stadscentrum

In het centrum van Bremen zijn er voldoende gelegenheden om te parkeren. Ook zijn er een aantal parkeergarages en veel P+R Parkings. Wanneer je graag vlakbij jouw accommodatie of bestemming wilt parkeren dan is het verstandig om in het centrum of bij een parkeergarage te parkeren. In het centrum kan je maximaal 2 uur parkeren, maar in de parkeergarages kan je al parkeren voor €5 per dag.

Je kan er ook voor kiezen om jouw auto op straat te parkeren in de Umweltzone. Hier geldt betaald parkeren van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 20 uur en zaterdag van 9 tot 18 uur. De parkeerduur is maximaal 2 uur en het parkeertarief is €0.50 per 15 minuten. In het schilgebied betaal je zo’n €0.50 per 30 minuten en rond de universiteit €0.50 per uur.

Op loopafstand van het centrum zijn ook een aantal goedkope parkeerterreinen. Op de parkeerterreinen van Bürgerwiede, überseestadt en Silbermannstrasse betaal je een tarief van €1 per uur en maximaal €5 per dag. Ook zijn er een ruim aantal parkeergarages in of nabij het centrum. De tarieven verschillen, maar je betaal maximaal €1.60 per uur en €16 per dag. Vergeet niet dat u bij het parkeren in de stad rekening moet houden met de zone in Bremen en of u een groen vignet nodig heeft. Meer hierover vind je via https://www.bremen-tourismus.de.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND