Milieusticker Magdeburg – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De zone in Magdeburg is sinds 1 september 2011 actief. Sindsdien hoort Magdeburg bij een van de vele steden in Duitsland met een milieuzone. Echter zijn er nog vele meer Duitse steden met zo’n zone. Meer informatie over alle Duitse steden en over de officiële vignetten vindt je door hier te klikken. Ga je naar een andere Duitse stad? Via de link vind je een overzicht van Duitse steden met een desbetreffende umweltzone.

Wanneer je het milieugebied van Magdeburg binnenrijdt met je auto is een groene umweltplakette verplicht. Deze plakette dient op de voorruit van je auto geplakt te zitten. De sticker is gedurende de levensduur van je auto geldig en kost slechts €12.50. Dit is een stuk minder dan de kosten voor een boete, die bedragen namelijk €80! Bestel het officiële vignet via het aanvraagformulier op deze site. De ronde groene plakette wordt altijd binnen 24 uur verstuurd, maar bestel je hem voor 17:00 uur? Dan wordt hij dezelfde dag nog verstuurd.

 

Milieusticker Magdeburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Magdeburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Magdeburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Magdeburg bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Magdeburg

Op de kaart vindt je de actuele milieuzone van Magdeburg. Dit is het gebied waar een sticker verplicht is. Zoals je kan zien valt het gehele centrum van de stad in de zone. Echter is er een belangrijke uitzondering in deze zone, namelijk de snelweg B71 en de Maybachstrasse achter het station. Op deze wegen is een milieusticker niet verplicht. Verder vallen de snelweg B1 ten noorden van het centrum, de ringweg en de weg langs de rivier de Elbe allemaal buiten de zone. Rijd je naar Magdeburg via Halle an der Saale, dan heb je voor deze Duitse stad ook een umweltplakette nodig.

Welke Milieusticker Verplicht in Magdeburg?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Magdeburg in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Magdeburg

milieusticker magdeburgMagdeburg is een stad met een rijke historie, dit is dan ook goed terug te zien in het stadsbeeld. De stad kent vele bezienswaardigheden en we hebben enkele van deze bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. De oudste gotische kathedraal van Duitsland genaamd kathedraal Magdeburg staat in het centrum. Ook is er een Klooster van onze lieve vrouwen te vinden in Magdeburg. Dit is een oud klooster met een magische uitstraling. Ook staat er in hartje centrum het Jahrtausendturm, dit is een 60 meter hoog houten gebouw en is het hoogste houten gebouw van de wereld.

Wil je toch liever naar een andere Duitse stad? Kijk dan eens naar Bremen, een populaire stad onder de Nederlanders. Ga je met de auto, vergeet dan geen umweltplakette Bremen aan te schaffen voor vertrek.

Parkeren in Magdeburg

Magdeburg en omstreken biedt een gering aanbod aan parkeerplaatsen, parkeergarages en parkeerterreinen. We hebben alle parkeermogelijkheden in Magdeburg op onderstaande kaart gezet, op de kaart kan je precies zien waar je de auto kan parkeren wanneer je Magdeburg gaat bezoeken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND