Milieusticker Osnabrück – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

In het Duitse Osnabrück geldt sinds 4 januari 2010 een Umweltzone. Deze zone kan je alleen betreden met een auto die niet te vervuilend is. Veelal zijn dit benzineauto’s van na 1993 en dieselauto’s van na 2001. Echter heb je voor het betreden van deze milieuzone een milieusticker voor Duitsland nodig. Deze sticker wordt ook wel groene Umweltplakette genoemd en is gedurende de hele levensduur van je auto geldig. Je hoeft deze sticker dus maar een keer aan te schaffen, behalve als je een nieuwe auto koopt of als je voorruit kapot gaat. De kosten voor een Umweltplakette bedragen €12.50. Wanneer je een boete krijgt dan kost dit je €80. Je kan bij ons de groene plakette aanvragen via het aanvraagformulier! Het wordt altijd binnen 24 uur verstuurd, als je de sticker voor 17:00 uur besteld wordt het nog dezelfde dag verzonden. Meer informatie over deze zones vindt je hier.

 

Milieusticker Osnabruck Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Osnabrück

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Osnabrück binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Osnabruck bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Osnabrück

De milieuzone van Osnabrük omvat het gehele centrum en de wijken Westerberg, Weststadt, Wüste, Kalkhügel, Schölerberg en Schinkel. Er zijn geen uitzonderingen voor deze Umweltzone. Er zijn geen doorgaande wegen waar je niet over een sticker hoeft te beschikken, wel is het zo dat de verplichting nog niet geldt op de wegen aan de rand van de zone. Het milieugebied is aangegeven met verkeersborden, wanneer je zo’n gebied binnenrijdt is het duidelijk dat je de zone betreedt en dus moet beschikken over een groene sticker. Wanneer je beschikt over een groene plakette riskeer je geen boete en kan je elke Umweltzone die in Duitlsand aanwezig is, zoals de umweltzone van Münster, betreden. Er zijn veel meer van zulke zones in Duitsland aanwezig zoals bijvoorbeeld de milieuzone van Bremen. Wanneer je naar Duitsland gaat moet je goed opletten of je een milieugebied betreedt en of je dus een groene sticker aan moet schaffen voor je met de auto weg gaat.

Welke Milieusticker Verplicht in Osnabrück?

Met ingang van 3 januari 2012 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Osnabrück in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Osnabrück

milieuzone osnabruckDe Maria kerk is een beroemde bezienswaardigheid in het centrum van Osnabrück, alleen te bezoeken op vrijdag- en zaterdagavond en op zondag is de kerk de gehele dag te bezoeken. De Maria kerk is bekend vanwege het mooie uitzicht over Osnabrück en vanwege de rijke historie.  Tevens is er op een kwartier rijden van Osnabrück een Unesco geopark genaamd terra vita. Het park ligt in Landschaftspark Piesberg. Je kunt hier langs een oude spoorlijn door de steengroeve wandelen. De weg leidt naar een uitzichtpunt waar je de weide omgeving kunt zien met onder andere Osnabrück. Langs de route zie je steeds een ander beeld van het natuurgebied en de steden er omheen. Tevens wordt er nog steeds veel arbeid verricht in de steengroeve. Aan het einde van de wandelroute in het geopark vind je het Piesberger Gesellschafthaus, hier kan je op het terras lekker eten. Kortom; een perfecte bezienswaardigheid om even de stad te ontvluchten en te genieten van de mooie natuur net buiten Osnabrück. Het klimaat van Osnabrück is gematigd maritiem en heeft koele zomers met gemiddelde temperaturen van boven de 20 graden en in de winter zijn er enkele maanden met temperaturen onder het vriespunt.

 

Parkeren in Osnabrück

Osnabrück biedt een ruime keuze aan parkeerplekken. Je kan hier parkeren  bij verschillende parkeergarages en parkeerterreinen. De prijzen voor het parkeren in het centrum zijn gemiddeld in vergelijking met de rest van Duitsland. De prijzen verschillen van €1 per uur met een maximaal dagtarief van €10 tot €2 per uur met een maximaal dagtarief van €15. Ook is er een parkeerterrein waar je voor 24 uur betaald en niet per uur. Let er wel op dat niet alle parkeergarages en parkeerterreinen 24/7 geopend zijn. Vaak zijn de goedkopere parkeergarages alleen open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 22:00 en op zondag de gehele dag. Echter kan je in Osnabrück niet aan de straat parkeren, je bent dus afhankelijk van de parkeergarages en parkeerterreinen en van de parkeertarieven die daar gelden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND