Milieusticker Castrop-Rauxel – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Ga je binnenkort met de auto naar Castrop-Rauxel in Duitsland? Houd er dan rekening mee dat je een groen vignet moet aanschaffen. Zoals vele Duitse steden heeft de Duitse stad namelijk sinds 2012 een zogeheten milieuzone. Dit betekent dat zwaar auto’s niet meer de binnenstad in mogen rijden. Om te bewijzen dat auto’s wel schoon genoeg zijn, dienen alle auto’s te beschikken over een groen vignet. Over het algemeen komen benzineauto’s van na 1993 en dieselauto’s van na 2006 hiervoor in aanmerking. Wil je een overzicht van alle milieuzones in Duitsland? Kijk dan op de umweltzone kaart.

De Duitse overheid heeft deze milieuzone ingevoerd om het fijnstofgehalte in de stad binnen de perken te houden. Wanneer jouw auto eenmaal is goedgekeurd en je een groene sticker bemachtigd, is deze levenslang geldig. Rijd je een zone in zonder sticker? Dan riskeer je een boete van €80. Neem dus geen risico en bestel je milieusticker vandaag nog. Op onze website kun je jouw groene sticker aanschaffen voor €12,50. Voor 17:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden.

 

Milieusticker Castrop Rauxel Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Castrop-Rauxel

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Castrop-Rauxel binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor CastropRauxel bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Castrop Rauxel

De Umweltzone van Castrop Rauxel is net zoals de milieuzone Recklinghausen, opgenomen in de grote milieuzone van het Ruhrgebied.  Op de interactieve kaart van het Ruhrgebied vind je een overzicht van de zone. Binnen deze zone, dus ook in de Umweltzone Herne,  mag je niet rijden zonder een sticker. Wanneer je dit wel doet riskeer je een boete van €80.

Het Ruhrgebied in Duitsland omvat meerdere steden. De pagina Ruhrgebied geeft een overzicht over alle Duitse steden binnen dit gebied.

Welke Milieusticker Verplicht in Castrop?

Met ingang van 1 juli 2014 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Castrop in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Parkeren in Castrop Rauxel

Op de onderstaand kaart vind je de verschillende parkeermogelijkheden van Castrop. De stad beschikt over diverse parkeergarages waar je jouw auto kunt stallen. De tarieven verschillen per garage, maar zijn over het algemeen goed betaalbaar.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND