Milieusticker Recklinghausen – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De milieuzone van Recklinghausen is sinds 1 januari 2012 ingesteld. De zone maakt uit van het veel grotere milieugebied genaamd het Ruhrgebied. Wanneer je met de auto het milieugebied gaat betreden is het verplicht in het bezit te zijn van een milieusticker. Deze officiële sticker is te bestellen via de hoofdpagina.

De kosten voor het officiële milieuvignet zijn €12.50. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verzonden. Bestel je de sticker op werkdagen voor 17:00 uur, dan wordt hij dezelfde dag nog verstuurd. Voorkom een boete van €80 en schaf het officiële vignet aan via het aanvraagformulier. Ga je naar een andere stad in Duitsland? Bekijk dan de milieuzone Duitsland op de kaart.

Milieusticker Recklinghausen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Recklinghausen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Recklinghausen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Recklinghausen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Reklinghausen

Recklinghausen maakt net zoals de Umweltzone Mülheim onderdeel uit van het Ruhrgebied. Ook Castrop-Rauxel maakt hier overigens deel van uit. De stad ligt in het noordoosten van het Ruhrgebied en de Umweltzone van dit gebied is al langere tijd actief. Op onderstaande kaart vind je de actuele grenzen van het milieugebied. Zo weet je precies waar het gebied loopt en of je een vignet nodig hebt wanneer je Recklinghausen wilt bezoeken.

Welke Milieusticker Verplicht in Recklinghausen?

Met ingang van 1 januari 2012 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Recklinghausen. in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Recklinghausen

milieusticker recklinghausenRecklinghausen is een redelijk grote stad in de Duiste deelstaat Noordrijn-Westfalen. In en rondom de stad zijn een aantal bezienswaardigheden en toeristische attracties te vinden. In de stad zelf zijn een aantal musea te vinden, namelijk het Ikonenmuseum en het Jerke museum. Ook is er een kunsthal te vinden, deze bevindt zich recht tegenover het station van Recklinghausen. In het midden van de stad kan je er het Löhtor vinden. Dit is een stadspark omgeven door een oude muur. In dit park kan je heerlijk tot rust komen en genieten van de natuur, en dat hartje centrum! Aan de rand van het centrum is er een dierenpark te vinden waar jaarlijks veel toeristen op af komen.

 

Parkeren in Recklinghausen

In en rondom Recklinghausen zijn een aantal parkeermogelijkheden te vinden. Onder deze parkeermogelijkheden vallen de parkeerplaatsen zoals parkeergarages en de parkeerterreinen. Op onderstaande kaart kan je alle parkeermogelijheden in en rondom de stad Recklinghausen vinden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND