Milieusticker Dinslaken – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De stad Dinslaken in Duitsland heeft in 2011 een Umweltzone ingesteld. Deze milieuzone is ingevoerd om het fijnstofgehalte in de lucht te beperken, en om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Een Duitse milieuzone is een gebied waar zwaar vervuilende auto’s worden geweerd, zodat ze de lucht niet te erg vervuilen. Benzineauto’s van na 1993 en dieselauto’s van na 2006 mogen over het algemeen wel in de desbetreffende zone rijden. Echter, dit mag alleen indien de auto beschikt over een zogeheten milieusticker. Deze groene sticker Duitsland dient als een bewijs dat jouw auto aan de Duitse voorwaarden voldoet.

Is jouw auto schoon genoeg maar heb je geen groen vignet? Dan riskeer je alsnog een boete van €80 wanneer je de zone binnenrijdt. Neem dus geen risico en bestel een Umweltplakette al voor €12,50. Wij versturen het milieuvignet altijd binnen 24 uur. Voor 17:00 is dezelfde dag nog verzonden.

 

Milieusticker Dinslaken Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Dinslaken

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Dinslaken binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Dinslaken bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Dinslaken

Op de interactieve kaart van Dinslaken is de Umweltzone te zien. Binnen deze zone moet je dus beschikken over een vignet. De groene sticker is een eenmalige aankoop. Dit komt omdat de sticker is gekoppeld aan het kenteken van jouw auto. Na aanschaf is deze levenslang geldig in alle Duitse steden. Via de kaart met umweltzones in duitsland kun je achterhalen welke steden een zone hebben ingesteld.

Welke Milieusticker Verplicht in Dinslaken?

Met ingang van 1 oktober 2012 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Darmstadt in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

hohemark

 

Bezienswaardigheden in Dinslaken

De stad Dinslaken ligt aan de rivier de Rijn. De stad staat bekend om zijn middeleeuwse kloosters en kerken. In het centrum van de stad is nog een openluchttheater en een burcht te vinden, die ookafstammen uit de middeleeuwen. Ben je meer van de natuur? Dan kun je naar het Naturpark Hohe Mark; het grootste natuurpark van Noordrijn Westfalen.

Wil je ook naar een andere Duitse stad zoals bijvoorbeeld Oberhausen? Ook hier is een umweltplakette verplicht in de milieuzone Oberhausen. Niet ver van Dinslaken ligt het Duitse Bottrop. Hier vind je Warner Bross Movie Park Germany. Op deze pagina lees je alles over de milieuzone van Bottrop.

 

 

Parkeren in Dinslaken

Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren in Dinslaken. Op de kaart hieronder zijn de verschillende parkeergarages te vinden in de stad. De tarieven verschillen per parkeergarage.

 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND