Milieusticker Bottrop – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De milieuzone in Bottrop is sinds 1 januari 2012 actief. Voor het betreden van de Umweltzone Bottrop met een auto is een milieusticker Bottrop noodzakelijk. Rijd je deze milieu zone binnen zonder milieuvignet? Dan riskeer je een boete van €80. Op deze website vindt je alle informatie over de Umweltzones in Duitsland.

Voorkom een boete en schaf een milieusticker voor Bottrop aan. Dit kost eenmalig €12.50 en is gedurende de levensduur van je auto geldig. Het verschil tussen een boete en de kosten voor een milieuvignet zijn aanzienlijk, dus wacht niet langer en bestel nu een umweltplakette voor Duitsland! Altijd binnen 24 uur verzonden. Voor 17:00 uur besteld? Dan wordt het nog dezelfde dag verzonden.

Benieuwd welke Duitse steden een milieusticker hebben? Via de link kun je alle zones achterhalen. Je kunt natuurlijk ook direct een milieusticker voor Duitsland kopen.

Milieusticker Bottrop Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Bottrop

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Bottrop binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Bottrop bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Bottrop

De milieu zone van Bottrop valt onder die van het Rurhgebied. Deze zoneomvat de gemeenten van Bochum, Bottrop, Dortmund, Duisburg, Essen, Gelsenkirchen, Mülheim, Oberhausen, Recklinghausen, Castrop-Rauxel, Gladbeck, Herten en Herne. De milieuzone van het Rurhgebied is de grootste van Duitsland en omvat meerdere gemeenten waaronder de milieuzone van Gelsenkirchen.

Welke Milieusticker Verplicht in Bottrop?

Met ingang van 1 juli 2014 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Bottrop in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Bottrop

Milieuzone bottropBottrop kent twee van de populairste toeristenattracties van Duitsland, namelijk Movie Park Duitsland en het Alpine Centrum. Beide attracties zijn gelegen in Bottrop en trekken jaarlijks tientallen miljoenen bezoekers.

Het Movie Park is een attractiepark waarin alles om de filmwereld draait. Veel attracties van Movieworld Bottrop zijn dan ook gethematiseerd met 5 verschillende thema’s, namelijk Hollywood Street Set, Nickland, Santa Monica Pier, Streets of New York en The Old West. Tevens telt het park 7 achtbanen en verschillende shows en parades. Klik hier voor meer informatie over moviepark Bottrop.

Een andere toeristenattractie in Bottrop is het welbekende Alpine Centrum. In het alpincenter in Bottrop kan je skiën en snowboarden. Indoor skibaan is de grootste overdekte skihal van de wereld met een lengte van 640 meter en een breedte van 30 meter. Vind hier meer informatie over Alpcinecentrum Bottrop.

Toch liever de natuur in? Dan kan je een bezoek brengen aan het nabijgelegen Dinslaken.

Parkeren in Bottrop

Op bovenstaande interactieve map kan je vinden waar je allemaal kan parkeren in Bottrop. Houdt er rekening mee dat als je wil parkeren in het centrum van Bottrop dat je dan een groene milieusticker nodig hebt. Parkeren kan ook in verschillende parkeergarages.

Je kan in Bottrop al parkeren vanaf €10 per dag. Hou er echter wel rekening mee dat niet alle parkeergarages 24/7 geopend zijn en dat de tarieven per parkeergarage of parkeerplaats in het centrum kunnen verschillen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND