Milieusticker Oberhausen – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Per 1 Oktober 2008 is er in Oberhausen een Umweltzone ingevoerd. Deze maatregel is genomen om het fijnstofgehalte in Oberhausen terug te dringen en het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Als consequentie betekent dit dat alleen voertuigen met een milieuvignet de stad binnen mogen rijden.

Zonder een milieusticker naar een Umweltzone in Duitsland kan je een boete van €80,00 kosten. Auto’s die als zwaar vervuilend gezien, komen niet in aanmerking voor de groene sticker. Dit zijn over het algemeen benzine voertuigen van voor 1993 en dieselauto’s van voor 2006.

 

Milieusticker Oberhausen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Oberhausen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Oberhausen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de sticker voor Oberhausen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

 

Kaart van de milieuzone van Oberhausen

Sinds 2012 maakt de Umweltzone van Oberhausen onderdeel uit van de milieuzone van het Ruhrgebied Duitsland. Dit betekend dat de milieuzones van de volgende steden aaneengesloten zijn: Bochum, Bottrop, Castrop-Rauxel, Dortmund, Duisburg, Essen, Gelsenkirchen, Gladbeck, Herne, Herten, Müllheim, en Recklinghausen.

Zoals te zien in de bovenstaande kaart van Oberhausen, ligt het centrum van de stad volledig in de milieu zone. Voor dit gebied heb je een Umweltsticker nodig! Goed om te weten is dat over het algemeen de Duitse snelwegen niet binnen een Umweltzone vallen. Blijf je op de snelweg, is er geen enkel probleem. Let er echter wel op dat wanneer je een afslag pakt, je zomaar midden in de milieu zone terecht kunt komen. Let op! De verbinding van de A516 en de A42 valt ook buiten de zone. Geen risico lopen? Het aanschaffen van een milieuzone is eenmalig. Wanneer je deze heeft gekocht, is de groene sticker voor onbepaalde tijd geldig.

Welke Milieusticker Verplicht in Oberhausen?

Met ingang van 1 oktober 2008 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Oberhausen in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

CentrO Oberhausen

Centro Oberhausen staat bekend om zijn vele winkels en jaarlijkse kerstmarkt. Het is met 17.000 vierkante meter een van de grootste winkelcentra van Duitsland. Jaarlijks bezoeken meer dan 23 miljoen mensen het winkelcentrum. De 220 winkels bevinden zich in een van de zeven delen van het centrum. Naast winkels bevinden zich hier ook restaurants, een promenade, en een bioscoop. In de naaste omgeving van het winkelcentrum bevinden zich het SeaLife Aquarium, de König-Pilsener Arena, Gasometer Oberhausen, Aquapark en Legoland discovery center. Ben je benieuwd naar andere activiteiten in Oberhausen? Neem dan een kijkje op deze pagina, wat te doen in Oberhausen.

Wanneer je met de auto naar Centro Oberhausen gaat, dan kan je jouw auto gemakkelijk kwijt bij het winkelcentrum. Het beschikt namelijk over 14.000 parkeerplaatsen. Het centrum heeft meerdere parkeergarages. Door een geavanceerd systeem wordt u automatisch naar een vrije plek genavigeerd. Voor meer informatie, kan je terecht op de web site van Centro Oberhausen.

 

Heb ik een milieusticker nodig voor Centro Oberhausen?

Ja, het grote winkelcentrum Centro Oberhausen ligt binnen de milieuzone van Oberhausen. Je hebt dus een umweltplakette nodig om te shoppen.

Parkeren in Oberhausen centrum

In Oberhausen parkeren hoeft niet duur te zijn. Je kunt ervoor kiezen om uw auto op straat te parkeren, of in een parkeergarage. Wanneer je niet in de Umweltzone wilt parkeren, kan je jouw auto kwijt aan de rand van de stad. Je moet dan echter wel het openbaar vervoer nemen en vervolgens nog een half uur te voet verder.

Wij raden je echter aan om binnen de milieuzone parkeren, gezien de fijne prijzen. Op straat, binnen het Altstadtgebied, kan je jouw auto al kwijt voor een uurtarief van €0,50. Wanneer je toch liever uw auto in een parkeergarage parkeert, raden wij de volgende

vier aan. Je parkeert hier al voor €1,00 per uur.

Andere Duitse Steden Bezoeken?

Wil je naast Oberhausen ook nog naar andere Duitse steden zoals bijvoorbeeld de Umweltzone van Dinslaken? Neem dan een kijkje op onze “Umweltzone Duitsland” pagina waarop je alle Duitse zones vind. Uiteraard kun je ook direct de sticker aanvragen via deze pagina.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND