Milieusticker Duisburg – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Ben je van plan om binnenkort met de auto naar Duisburg in Duitsland te gaan? Houd er dan rekening mee dat je een milieuvignet Duitsland nodig hebt. De Duitse stad Duisburg heeft namelijk in 2008 een zogeheten Umweltzone ingevoerd. Dit betekend dat auto’s die belastend zijn voor het milieu niet meer binnen zo’n zone mogen rijden. De reden hiervoor is dat Duitsland graag de luchtkwaliteit in steden wilt verbeteren.

Ga je naar een andere stad in Duitsland? Bekijk onze pagina over de Duitse umweltzone voor een volledig overzicht van alle milieuzones in Duitsland.

Over het algemeen geldt dat benzineauto’s van na 1993 en dieselauto’s van na 2006 in aanmerking komen voor een groene sticker. Zo’n sticker dient ter bewijs dat jouw auto voldoet aan de Duitse voorwaarden. Je kunt een sticker kopen voor €12,50. Voor 17:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden.

 

Milieusticker Duisburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Duisburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Duisburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Duisburg bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Duisburg

Op de interactieve kaart van Duisburg is de Umweltzone te zien. Zoals je kunt zien omvat de zone niet alleen het centrum van Duisburg maar is de zone veel groter dan de stad zelf. Dat komt omdat de zone van Duisburg is opgenomen in de milieuzone van het Ruhrgebied. Binnen het Ruhrgebied valt bijvoorbeeld ook de milieuzone van Dortmund.

Dit gebied omvat meerdere Duitse steden, waaronder Essen, en vormt zo samen een grote milieu zone. Binnen deze zone dien je in het bezit te zijn van een groen vignet. Heb je deze niet? Dan riskeer je een boete van €80.

Welke Milieusticker Verplicht in Duisburg?

Met ingang van 2008 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Duisburg in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Duisburg

De stad is een van de grotere steden binnen het Ruhr gebied. Ook een leuk weetje is dat Duisburg de grootste haven ter wereld heeft, die niet aan zee ligt. Ook kun je in Duisburg winkelen, beschikt de stad over een dierentuin, en heeft het verschillende musea. Zo kun je moderne kunst bewonderen in het Lehmbruck museum. Een van de leukste bezienswaardigheden van de stad is het hoogovencomplex van Thijssen. Dit wordt sinds 1985 al niet gebruikt. Tegenwoordig kun je hier de industriele bouwwerken bewonderen.

Parkeren in Duisburg

Er zijn verschillende mogelijkheden voor parkeren in Duisburg. Op straat geldt betaald parkeren van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 20:00, en zaterdag van 09:00 tot 14:00. Het eerste uur betaal je hier €0,50, het twee uur €1,00 en daarna betaal je €1,50 per uur. Op zondagen en feestdagen is parkeren gratis.

Ook kun je je auto makkelijk kwijt in een van de parkeergarages. Over het algemeen geldt hier een uurtarief van €1,50 met een maximaal dagtarief van €12,00. Op de onderstaande kaart vind je een overzicht van de verschillende parkeergarages in Duisburg.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND