Milieusticker Essen – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Sinds 1 oktober 2008 is het verplicht om over een milieusticker te beschikken als je met de auto naar Essen in Duitsland reist. Het betreden van de Umweltzone (ook wel milieuzone genoemd) zonder een Umweltplakette is verboden, doe je dit toch, dan riskeer je een boete van €80. Tevens maakt de milieu zone van Essen deel uit van een veel grotere zone genaamd de Umweltzone van het Ruhrgebied. Klik hier om alle Umweltzones van Duitsland te zien.

Laat je eerst goed informeren voordat je een Umweltplakette aanschaft. Echter is het bijna overal nodig om een milieusticker te hebben. De milieusticker gaat zo lang mee als de levensduur van je auto, het is dus een eenmalige aankoop en de milieusticker is eigenlijk overal in Duitsland nodig, zelfs op de grote snelwegen. Het is dus aan te raden om een milieusticker te kopen.  Op deze site wordt meer uitleg gegeven over alle Umweltzones en over de Umweltplakette die in Duitsland verplicht zijn. Ook geven hier antwoord op de vraag: Waar is een Umweltzone sticker nodig?

 

Milieusticker Essen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Essen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Essen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Essen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Essen


Op de interactieve kaart hierboven (kaart van het Ruhrgebied) kan je zien wat de huidige milieu zone in Essen is. Het gebied waarin je een milieusticker nodig hebt is groen gemarkeerd. Het centrum van Essen valt onder de milieuzone, net als veel van de zuidoostelijke stadsdelen. In het oosten vormt de rivier de Ruhr de oostelijke grens. Binnen het Ruhrgebied vallen diverse milieuzones, waaronder de zone van Duisburg.

Welke Milieusticker Verplicht in Essen?

Met ingang van 1 oktober 2008 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Essen in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Essen

essenDe autoshow van Essen is de bezienswaardigheid die vele miljoenen bezoekers trekt. de auto beurs vierde in 2017 haar 50ste verjaardag. De autoshow is een op tuning gerichte beurs. De beurs wordt ook wel de wereld beurs voor autotuning, motorsport en klassiekers genoemd en is een 9-daags evenement in Essen. De beurs is bedoeld om auto’s en motoren te bewonderen, maar ook om nieuwe contacten te leggen of eventueel een auto of motor te kopen. Zoals vele Duitse steden is in de oorlog een groot deel van de oude binnenstad verwoest. Echter zijn er in Essen nog een aantal historische gebouwen bewaard gebleven uit die tijd. Het is zeker de moeite waard om de historische binnenstad te bezoeken om al die historische gebouwen te bekijken of om een kijkje te nemen in een van de vele musea.

Is Essen toch niet helemaal wat je zoekt? Bekijk dan eens onze pagina over Düsseldorf. Deze Duitse stad ligt net over de grens met Nederlands en is bovendien erg populair onder Nederlanders.

 

Parkeren in Essen

Betaald parkeren kan in Essen in het kernwinkelgebied van maandag tot en met zondag van 10:00 tot 20:00 uur met een parkeerduur van maximal 90 minuten. Het parkeertarief in het kernwinkelgebied is €0.70 voor het eerste half uur en daarna €0.50 per 15 minuten. Parkeren in het schilgebied, iets buiten de stad, kan van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. De maximale parkeerduur in het schilgebied is 2 uur met een parkeertarief van €0.10 voor het eerste kwartier, daarna kost het €0.20 per 15 minuten.

Tevens zijn er een aantal parkeergarages in Essen waar je, ook tijdens de kerstmarkten, kan parkeren. De geruime keuze aan parkeergarages bieden ook nog redelijke tarieven. De tarieven bedragen zo’n €1 tot €1.80 per uur.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND