Milieusticker Dortmund – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De milieusticker voor Dortmund is verplicht voor een ieder die met de auto het centrum van de stad in wilt. Ga je binnenkort op stedentrip naar Dortmund, of ben je van plan om de kerstmarkt in Dortmund te bezoeken? Houdt er dan rekening mee, dat je een milieuvignet nodig hebt. Pas op! Wanneer je zonder groen vignet het centrum van Dortmund binnenrijdt, heb je kans op een boete ter waarde van €80,00. De milieusticker Dortmund is bij ons te koop voor slechts € 12,50,- incl. verzending.

De Umweltzone is in Oktober 2008 ingevoerd. Als consequentie mogen voertuigen die zwaar belastend zijn voor het milieu, niet meer een milieuzone binnenrijden. Op deze manier hoopt Duitsland de luchtvervuiling tegen te gaan. Om te bewijzen dat jouw voertuig wel schoon genoeg is, heb je een milieusticker nodig. Het milieuvignet is geldig in alle milieuzones Duitsland, waardoor de aankoop eenmalig is.

 

 

Milieusticker Dortmund Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Dortmund

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Dortmund binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Dortmund bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Dortmund

Sinds 2012 maakt de milieuzone van Dortmund onderdeel uit van de Umweltzone van het Ruhrgebied. Dit betekend dat de milieuzones van diverse steden, waaronder de Umweltzone Duisburg, aan elkaar zijn gesloten.

Het gemarkeerde gebied op de bovenstaande kaart van Dortmund geeft de Umweltzone weer. Het centrum van Dortmund valt voor het grootste deel in de zone. Voor deze zone is het bezit van een milieuvignet vereist. Blijft u echter alleen op de snelweg? Dan heeft u geen groen vignet nodig. Let er echter wel op dat wanneer u een afslag pakt, u zomaar midden in de milieu zone terecht kunt komen. Geen risico lopen? Het aanschaffen van een milieuzone is eenmalig. Wanneer u deze heeft gekocht, is de groene sticker voor onbepaalde tijd geldig. Bent u op zoek naar meer algemene informatie? Wil je een milieusticker Duitsland kopen? Op Duitsemilieusticker.nl vind je alle informatie.

Om het stikstofgehalte in Dortmund te verlagen heeft de Deutsche Umwelthilfe (DUH), de Duitse milieuorganisatie, een zaak aangespannen om een dieselverbod in Dortmund in te stellen. Door protesten staat dit plan nu op losse schroeven. Andere maatregelen moeten er nu voor zorgen dat de luchtkwaliteit de komende tijd verbeterd zal worden.

Welke Milieusticker Verplicht in Dortmund?

Met ingang van 1 oktober 2008 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Dortmund in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Kerstmarkt in Dortmund

dortmund stad

De kerst markt in Dortmund staat bekend als een van de grootste kerstmarkten in Duitsland. U kunt de markt bezoeken om oude ambachten te bewonderen of langs de kraampjes te slenteren. De verschillende kerstmarkten zijn logischerwijs opgesteld, waardoor het allemaal dicht bij elkaar ligt. Bezoek bijvoorbeeld de kerst markten op de Petri-Kirchplatz, Hansaplatz, Platz von Netanya, Alter Markt, Platz von Leeds, Reinoldi Kirchplatz, Reinoldi Nordseite, Kleppingstraße, of Willy Brandt Platz.

De kerstmarkt van Dortmund kenmerkt zich ook omdat het de grootste kerstboom ter wereld heeft. De kerstboom is opgebouwd uit 1.700 kerstbomen die gezamenlijk 48.000 lampjes bevat.

Op zoek naar een andere Duitse kerstmarkt? Dan is de kerstmarkt in Munster een leuk alternatief. Lees hier alles over de stad Münster.

Parkeren in de stad

Je kunt in Dortmund uw auto gemakkelijk kwijt in een van de parkeergarages. Op straat biedt de stad minder mogelijkheden om uw auto te parkeren. Wanneer je toch een plek op straat hebt kunnen bemachtigen, dan geldt een uurtarief van €1,50. Op parkeerterreinen ligt dit tarief vaker op €2,00 per uur of een dagtarief van €12,00. Parkeert u uw auto liever buiten het centrum? Dan kunt u terecht in het westen van de stad. Parkeer uw auto naast het Hauptfriedhof station, Knappschaftskrankenhaus station, of naast het metrostation Pothecke. Vanaf hier kun je eenvoudig het openbaar vervoer nemen naar het centrum van Dortmund.

Het centrum van Dortmund kent verschillende parkeergarages. Het gehanteerde uurtarief is hier €1,00 tot €2,00, en het gehanteerde dagtarief is €6,00 tot €15,00. U kunt uw auto kwijt in een van de volgende parkeergarages:

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND