Milieusticker Düsseldorf – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Milieusticker Dusseldorf nodig? Bij ons kun je binnen 1 minuut een milieusticker voor Dusseldorf aanvragen. Om de uitlaatgassen en het milieu in Duitse steden te waarborgen, is er besloten om in verschillende stedelijke gebieden sterk vervuilende voertuigen te weren. Ook in Dusseldorf heeft de overheid een zogeheten Umweltzone ingevoerd. In zo’n milieuzone mogen alleen voertuigen rijden die zijn voorzien van een groen vignet: de Umweltplakette. Is jouw dieselauto van voor 2006 of je benzineauto van voor 1993? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking voor het vignet. Wanneer je toch zonder groene sticker de milieuzone inrijdt, dan riskeer je een boete van €80,00.

Wil je zonder risico’s op vakantie? Dan kun je bij ons voor €12,50 een milieusticker Duitsland kopen. Deze versturen wij altijd binnen 24 uur. Ben je op zoek naar meer algemene informatie? Dan kun je hier alles vinden over milieuzones in Duitsland. Via ons handige aanvraagformulier kun je de sticker direct aanvragen.

Milieusticker Dusseldorf Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Düsseldorf

Direct bestellen

Je kunt de verplichte milieusticker voor Düsseldorf binnen 1 minuut bestellen via ons aanvraagformulier. De kosten voor het online bestellen van het milieuvignet voor de umweltzone van Düsseldorf bedragen € 12,50 per sticker. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone in Düsseldorf

Het gemarkeerde gebied op de bovenstaande kaart van Dusseldorf geeft de Umweltzone weer. Binnen de groene zone mogen alleen voertuigen rijden die voorzien zijn van het groene vignet. Voor autowegen (Autobahnen) die per toeval door de milieuzone lopen, is geen milieusticker nodig. Echter, rijdt u over de A52? Dan zal je toch over een sticker moeten beschikken. Deze weg is namelijk niet doorgetrokken door het gehele centrum.

Vliegt u vanaf Düsseldorf en rijdt u met de auto naar het vliegveld? Of bezoekt u de beurs in Dusseldorf? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk geen vignet voor Duitsland nodig. Dit hangt echter af van uw route naar het vliegveld en of u overnacht in een hotel binnen het centrum. Omdat een milieusticker een eenmalige aanschaf is, is het verstandig om alvast een vignet aan te schaffen. Zo weet u zeker dat u geen risico loopt!

 

Welke Milieusticker Verplicht voor Düsseldorf?

Met ingang van 15 februari 2009 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Düsseldorf in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

skyline van dusseldorf

 

Bezienswaardigheden in Dusseldorf

Wanneer je naar Dusseldorf gaat, moet je zeker een bezoekje brengen aan de Altstadt. Dit is het oude centrum van de stad en ligt in het hart van Dusseldorf. Hier vind je restaurants, clubs en terrassen. Ben je meer van het winkelen? Breng dan een bezoekje aan de Königsallee, een winkelgebied aan de boulevard. Hier zijn merken te vinden als Hermes, Louis Vuitton, en Tiffany & Co.

Toch liever naar een andere stad in Duitsland? Dan is een stedentrip Essen misschien wat voor jou. Ga je met de auto, let dan wel op de milieuzone Essen. Ook voor deze stad is een milieusticker verplicht. Even weg van de drukte? Bezoek dan het nabijgelegen Neuss. Ook wanneer het slecht weer is tijdens je stedentrip in Düsseldorf kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de skihal van Neuss.

Parkeren in Duesseldorf

Er zijn diverse mogelijkheden om te parkeren in Dusseldorf. Een optie is om je auto te parkeren op straat. Afhangend van de wijk waarin je zit, parkeer je in het centrum voor een uurtarief van €2,10 of €2,90. Tussen 20:00 en 9:00 en op zondag kan je vrijwel overal gratis parkeren op de straten in Dusseldorf.

Voor de wijken Carlstadt, Altstadt, en Stadtmitte: Hier kan je parkeren voor een uurtarief van €2,90. Voor de wijken Derendorf, Golzheim, Pempelfort, Oberkassel, HBF, Niederkassel, en Friedrichstadt: hier geldt een uurtarief van €2,10. Wanneer je buiten het centrum van Dusseldorf parkeert, dan geldt er een uurtarief van €1,50. Ook hier is parkeren op Zondagen gratis.

Parkeer je liever in een parkeergarage? Dat kan! Op de onderstaande kaart staan verschillende parkeergarages. Het uurtarief ligt over het algemeen tussen de €1,50 en €3,00. Parkeer je liever voor een dag? Dan geldt het maximale dagtarief van €30,00.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND