Milieusticker Neuss – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Ga je binnenkort de Duitse stad Neuss bezoeken? Dan heb je een milieusticker Neuss nodig. De umweltzonen is vanaf 15 februari 2010 ingesteld, vanaf deze datum is het tevens ook verplicht om in het bezit te zijn van een groene umweltplakette. Meer informatie over de milieusticker voor Duitsland en welke steden de zone hebben vind je op de home page. Deze plakette dient zichtbaar op de voorruit van je auto geplakt te zitten. Heb je dit niet? Dan riskeer je een boete van €80.

Voorkom een boete en vraag de milieusticker aan via het aanvraagformulier. De eenmalige kosten voor de sticker bedragen €12.50 en de sticker is gedurende de levensduur van je auto geldig. De plakette wordt altijd binnen 24 uur verstuurd. Bestel je de plakette voor 17:00 uur op werkdagen? Dan wordt hij dezelfde dag nog verstuurd!

 

Milieusticker Neuss Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Neuss

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Neuss binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Neuss bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Neuss

De umweltzonen van Neuss, bij het nabijgelegen Düsseldorf,  omvat het gehele stadscentrum. Echter vallen de woonwijken en de industrieterreinen die om de stad heen liggen buiten de zone. Hier is de groene sticker niet verplicht. Op onderstaande kaart vind je de actuele zone van Neuss. Het gebied waar de sticker verplicht is staat gemarkeerd. In de stad zelf staat de milieuzone goed aangegeven door middel van verkeersborden.

Welke Milieusticker Verplicht in Neuss?

Met ingang van 1 juli 2014 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Neuss in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Neuss

Milieusticker NeussDe stad van Neuss kent enkele bekende bezienswaardigheden. Op zo’n 15 minuten rijden van het centrum zit de Jever Fun skihal, dit is een skihal die erg geliefd is onder de Duitsers en de toeristen. In het centrum van Neuss kan je onder andere de stadstuin vinden, hier kan je heerlijk tot rust komen en genieten van de natuur. Op loopafstand van de stadstuin kan je de Quirinusmunster vinden, dit is een van de meest belanrijke kerkgebouwen aan de Neder-Rijn. Fan van kastelen? Dan kun je op de weg naar Neuss even stoppen bij het Duitse Mönchengladbach. Hier vind je namelijk diverse kastelen en burchten. Let op! Je hebt een milieusticker voor Mönchengladbach nodig.

 

Parkeren in Neuss

Neuss en omstreken biedt een ruim aanbod aan parkeergelegenheden. In en rondom het centrum kan je er vele parkeergarages en parkeerterreinen vinden. De parkeerplaatsen in Neuss zijn veelal middenin het centrum en zijn goed toegankelijk. Op onderstaande kaart kan je alle parkeermogelijkheden in en rondom de stad vinden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND