Milieusticker Erfurt


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Erfurt

Erfurt is de enige stad in de deelstaat Thüringen met een milieuzone. In deze milieuzone is het verplicht om een milieusticker voor Erfurt op de voorruit van je auto te hebben. Wanneer je de zone binnenrijdt met je auto en je geen milieusticker Erfurt hebt, dan riskeer je een boete van €80! Op deze website vindt je alle informatie over de duitse milieusticker.

Voorkom een boete en bestel de groene plakette vandaag nog! Het bestellen van een groene sticker duurt enkele minuten en kost €12.50, wat aanzienlijk minder is dan een boete. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verzonden, maar bestel je hem voor 17:00 uur? Dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden!

 

Milieuzone van Erfurt

De zone van Erfurt waar je een umweltplakette nodig hebt staat aangegeven op bovenstaande interactieve map. Op deze kaart kan je de precieze milieuzone van Erfurt vinden. Betreedt je deze zone? Dan is het verplicht een groene sticker te hebben. Tevens staat in de stad zelf de zone goed aangegeven met speciale verkeersborden.

 

 

Bezienswaardigheden in Erfurt

milieusticker erfurtErfurt is de hoofdstad van Thüringen en telt ook de meeste inwoners van de gehele deelstaat. Het centrum is grotendeels een voetgangerszone en er zijn nog veel historische gevouwen van voor de oorlog te vinden. De Dom van Erfurt is een van de bekendste bezienswaardigheden van Erfurt. Naast de Dom van Erfurt is het Augustinerkloster waar Martin Luther gewoond heeft. In het centrum is een bebouwde brug te vinden, dit is een brug over de rivier Gera waar huizen op gebouwd zijn. Dit geeft een bijzondere uitstraling en is zeker et bezoeken waard. Ook is een bezoek aan de synagoge niet te missen, zoals de naam al zegt is dit een oude synagoge. Het is zelfs de oudste synagoge van heel Europa.

 

Parkeren in Erfurt

Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren in Erfurt. Rondom het centrum, bij de rondweg zijn veel parkeergarages- en terreinen te vinden. In het centrum van Erfurt geldt betaald parkeren van maandag tot en met zondag met een tarief van €1.50 tot €2 per uur, met een maximaal dagtarief van €10 tot €13. Vanaf de parkeergarages is het zo’n 5 minuten lopen voordat je in de binnenstad bent. Erfurt biedt een ruime keuze aan parkeerplaatsen en is een perfecte stad om met de auto te bezoeken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart