Milieusticker Erfurt – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Erfurt is de enige stad in de deelstaat Thüringen met een milieuzone. In deze zone is het verplicht om een milieusticker voor Erfurt op de voorruit van je auto te hebben. Wanneer je de zone binnenrijdt met je auto en je geen sticker hebt, dan riskeer je een boete van €80!

Ga je toch naar een andere stad in Duitsland op vakantie? Wij hebben een volledig overzicht van alle steden met een umweltzone in Duitsland.

Voorkom een boete en bestel het milieuvignet voor Duitsland vandaag nog! Het bestellen van een groene sticker duurt enkele minuten en kost €12.50, wat aanzienlijk minder is dan een boete. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verzonden, maar bestel je hem voor 17:00 uur? Dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden! Bestel hier jouw sticker.

 

Milieusticker Erfurt Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Erfurt

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Erfurt binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Erfurt bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Erfurt

De zone van Erfurt waar je een umweltplakette nodig hebt staat aangegeven op bovenstaande interactieve map. Op deze kaart kan je de precieze umweltzone van Erfurt vinden. Betreedt je deze zone? Dan is het verplicht een groene sticker te hebben. Tevens staat in de stad zelf de zone goed aangegeven met speciale verkeersborden.

Welke Milieusticker Verplicht in Erfurt?

Met ingang van 1 oktober 2012 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Erfurt in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Erfurt

milieusticker erfurtErfurt is de hoofdstad van Thüringen en telt ook de meeste inwoners van de gehele deelstaat. Het centrum is grotendeels een voetgangerszone en er zijn nog veel historische gevouwen van voor de oorlog te vinden. De Dom van Erfurt is een van de bekendste bezienswaardigheden van Erfurt. Naast de Dom is het Augustinerkloster waar Martin Luther gewoond heeft. In het centrum is een bebouwde brug te vinden, dit is een brug over de rivier Gera waar huizen op gebouwd zijn. Dit geeft een bijzondere uitstraling en is zeker et bezoeken waard. Ook is een bezoek aan de synagoge niet te missen, zoals de naam al zegt is dit een oude synagoge. Het is zelfs de oudste synagoge van heel Europa.

Ben je uitgekeken op Erfurt en wil je verder naar een andere Duitse stad? Op ongeveer een anderhalf uur rijden van deze stad ligt de milieuzone van Leipzig. Ook ligt de milieu zone Halle Saale in de buurt. Je kunt deze steden leuk combineren tijdens een roadtrip door Duitsland.

 

Parkeren in het centrum

Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren in Erfurt. Rondom het centrum, bij de rondweg zijn veel parkeergarages- en terreinen te vinden. In het centrum van Erfurt geldt betaald parkeren van maandag tot en met zondag met een tarief van €1.50 tot €2 per uur, met een maximaal dagtarief van €10 tot €13. Vanaf de parkeergarages is het zo’n 5 minuten lopen voordat je in de binnenstad bent. De stad biedt een ruime keuze aan parkeerplaatsen en is een perfecte stad om met de auto te bezoeken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND