Milieusticker Halle


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Halle

Sinds 1 september 2011 heb je een groene umweltplakette op de voorruit van je auto nodig wanneer je het centrum van Halle an der Saale binnen rijdt. Met het intreden van de milieuzone is de sticker verplicht. Meer informatie over de officiële Duitse vignetten vindt je op deze website. Wanneer je de plakette niet op je voorruit geplakt hebt riskeer je een boete van €80. De eenmalige kosten voor een sticker zijn €12.50 wat een stuk minder is dan een boete. De plakette is gedurende de hele levensduur van je auto geldig, je hoeft deze dus maar een keer aan te schaffen.

Vraag de officiële milieusticker aan via het aanvraagformulier.

 

Milieuzone van Halle


De umweltzone van Halle an der Saale omvat het hele stadscentrum waaronder de Altstadt. De zuidelijke binnenstad en het centraal station vallen echter buiten deze zone. De Martin-Luther universiteit en de dierentuin van Halle ligt ook in dit gebied, wanneer je de universiteit of de dierentuin wil bezoeken met de auto is een groene plakette verplicht. Op de interactieve map vindt je de actuele umweltzone van Saale. Hierin kan je zien dat de zone het gehele centrum omvat.

 

Bezienswaardigheden in Halle

milieusticker halleHalle heeft een aantal bezienswaardigheden in het stadscentrum. Er zijn een aantal musea die je kan bezoeken, zoals het kunstmuseum en het museum van de oudheid. Ook zijn er voldoende oude gebouwen met een rijke historie. De gebouwen middenin het stadscentrum hebben een geweldige architectuur. Hartje centrum is onze lieve vrouwe marktkerk te vinden en in het Duits wordt deze kerk ook wel de Marienkirche, Marktkirche of Liebfrauenkirche genoemd.

 

Parkeren in Halle

Halle an der Saale heeft een ruim aanbod aan parkeergarages binnen en buiten de milieuzone. Op onderstaande map zijn alle parkeergarages in Halle aangegeven. Hierop kan je zien waar je overal kan parkeren.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart