Milieusticker Halle – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Indien je binnen met de auto naar Duitsland gaat omdat je het plaatsje Halle gaat bezoeken; is het verstandig om een milieuvignet aan te schaffen. Sinds September 2011 heeft de Duitse stad Halle namelijk een zogeheten umweltzone geintroduceerd. Met het intreden van de milieuzone is de sticker verplicht. Wanneer je de plakette niet op je voorruit geplakt hebt riskeer je een boete van €80. De plakette is gedurende de hele levensduur van je auto geldig, je hoeft deze dus maar een keer aan te schaffen.

Ga je toch naar een andere stad in Duitsland? Bekijk onze kaart met milieuzones in Duitsland.

Vraag de officiële milieusticker aan via het aanvraagformulier.

 

Milieusticker Halle Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Halle

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Halle binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Halle bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Halle


De umweltzone van Halle an der Saale omvat het hele stadscentrum waaronder de Altstadt. De zuidelijke binnenstad en het centraal station vallen echter buiten deze zone. De Martin-Luther universiteit en de dierentuin van Halle ligt ook in dit gebied, wanneer je de universiteit of de dierentuin wil bezoeken met de auto is een groene plakette verplicht. Op de interactieve map vindt je de actuele umweltzone van Saale. Hierin kan je zien dat de zone het gehele centrum omvat.

Halle ligt niet ver van het Duitse Leipzig vandaan. Wil je vanuit Halle naar Leipzig, vergeet dan niet een milieusticker Leipzig aan te schaffen. Ook in deze Duitse stad is een milieusticker namelijk verplicht.

Welke Milieusticker Verplicht in Halle?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Halle in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Halle

milieusticker halleHalle heeft een aantal bezienswaardigheden in het stadscentrum. Er zijn een aantal musea die je kan bezoeken, zoals het kunstmuseum en het museum van de oudheid. Ook zijn er voldoende oude gebouwen met een rijke historie. De gebouwen middenin het stadscentrum hebben een geweldige architectuur. Hartje centrum is onze lieve vrouwe marktkerk te vinden en in het Duits wordt deze kerk ook wel de Marienkirche, Marktkirche of Liebfrauenkirche genoemd.

Fan van kerken? Rijd dan even op neer naar de milieuzone Magdeburg. Hier staat namelijk de oudste gotische kathedraal van Duitsland.

Parkeren in Halle

Halle an der Saale heeft een ruim aanbod aan parkeergarages binnen en buiten de milieuzone. Op onderstaande map zijn alle parkeergarages in Halle aangegeven. Hierop kan je zien waar je overal kan parkeren.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND