Milieusticker Leipzig – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De milieuzone voor Leipzig is sinds 1 maart 2011 actief en behoort tot de vele duitse steden waar het verplicht is om een groene Umweltplakette op je voorruit te hebben. Het milieugebied betreft het hele centrum van Leipzig. Wanneer je deze zone betreedt zonder een sticker op je voorruit te hebben, dan riskeer je een boete van €80. Op onze site kan je alle informatie vinden over de milieugebieden van Duitsland en over de groene stickers. Klik hier voor meer informatie en voor een complete lijst met Duitse plaatsen die een milieuzone hebben. Hier kun je een umweltzone sticker kopen.

Voorkom een boete en koop een groene milieusticker via deze link. De sticker is gedurende de hele levensduur van je auto geldig en kost slechts €12.50. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verstuurd. Bestel je voor 17:00? Dan wordt de sticker nog dezelfde dag verstuurd.

 

Milieuzone van Leipzig


Het milieugebied van omvat het hele centrum van Leipzig en kent geen uitzonderingen voor de doorgaande Autobahnen die buiten de Umweltzone vallen. De omvangrijke zone beslaat de gehele stad, afgezien van de bedrijventerreienen, de beurs en het vliegveld. Leipzig is niet de enige stad in Duitsland met een zo’n zone. Zo heeft bijvoorbeeld ook de Duitse hoofdstad Berlijn een milieuzone. De Duitse milieuzones komen steeds vaker voor en tegenwoordig is het bijna overal verplicht om een sticker op je voorruit te hebben. Wanneer je naar Duitsland gaat met de auto dan is het belangrijk om te kijken of je een groene plakette nodig hebt en of er in de steden waar je doorheen rijdt een milieuzone actief is.

Wanneer je naar Leipzig rijdt via Erfurt, is het belangrijk om rekening te houden met de milieuzone Erfurt. Ook voor deze Duitse stad is een milieusticker verplicht.

Welke Milieusticker Verplicht in Leipzig?

Met ingang van 1 maart 2011 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Leipzig in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Leipzig

gebouw leipzigLeipzig kent enkele tientallen bezienswaardigheden, van deze bezienswaardigheden zijn er een aantal zeker de moeite waard om te bezoeken. Leipzig is een stad van de boekdrukkunst met veel uitgeverijen en is in de 19e eeuw flink gegroeid door de komst van de industrie. Sindsdien hebben de fabrieken ruimte gemaakt voor enkele musea die zeker het bezoeken waard zijn. Het Bach-museum, het Duits boekdrukmuseum, het Egyptisch museum en het Museum der Beeldende Kunsten zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Tevens is de dierentuin van Leipzig een welbekende attractie en heeft de grootste verzameling apen ter wereld. Een andere grote attractie is het Völkerschlachtdenkmal, een groot oorlogsmonument dat uit 1813 stamt. De jaarbeurs van Liepzig is met zijn 850 jaar een van de oudste beurzen van de wereld. Jaarlijks vinden er tientallen evenementen plaats en is de jaarbeurs van Leipzig het adres voor nationaal en internationaal zakendoen.

 

 

 

Parkeren in Leipzig


In Leipzig kan je op verschillende plaatsen parkeren. Je kan parkeren bij het stadscentrum aan de straat, maar ook in verschillende parkeergarages of parkeerterreinen. In Leipzig is voldoende aanbod aan parkeerplekken. Betaald parkeren in het centrum van Leipzig geldt van maandag tot en met zondag van 9:00 tot 22:00 uur met een parkeerduur van maximaal 4 uur. De tarieven bedragen in het centrum €2 per uur. In het eerste schilgebied €1.40 per uur en in het tweede schilgebied €0.60 per uur. Ook heeft Leipzig een grote capaciteit aan parkeergarages. De meeste garages zijn 24/7 geopend en de tarieven verschillen van €1 tot €3 per uur met een maximaal dagtarief van €10 per dag.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND