Milieusticker Eschweiler – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Eschweiler is een stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt vlak naast het bekende Aken. In navolging van de milieuzone van Aken is per 1 juni 2016 ook een zone in Eschweiler ingesteld. Dit wil zeggen dat je bij het betreden van de umweltzone een groene umweltplakette nodig hebt. Wanneer je toch de zone betreedt, maar niet in het bezit bent van zo’n Duitse sticker dan riskeer je een boete van €80. Op de website van Duitse milieusticker vind je alle informatie over de plakette en over de milieugebieden van Duitsland.

Vraag het umweltplakette aan via ons aanvraagformulier. De kosten hiervoor zijn €12.50 en de sticker is gedurende de hele levensduur van je auto geldig. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verzonden, bestel je hem voor 17:00 uur? Dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden.

Ben je toch op zoek naar informatie voor een umweltzone van een andere Duitse stad? Bekijk dan onze umweltzone pagina voor een volledig overzicht.

Milieusticker Eschweiler Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Eschweiler

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Eschweiler binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Eschweiler bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Eschweiler

Het milieugebied van Eschweiler is aangegeven op de interactieve map. Het is een vrij kleine zone en betreft alleen het centrum van de stad. Alleen het centrum valt binnen deze zone met als grenzen de snelweg A4 en het spoort. Wil je winkelen in Eschweiler? Dan heb je een sticker nodig, omdat de winkels in het centrum binnen de zone vallen. Echter vallen de Mediamarkt, de Real en de Lidl in Eschweiler net buiten deze zone, net als de overige bedrijventerreinen en de zuidelijke woonwijken van de stad. Op de snelweg A4 heb je dus geen sticker nodig.

Let op! Rijd je via Eschweiler naar Keulen, houdt er dan rekening mee dat een milieusticker Keulen verplicht is! Wist je overigens dat je met een milieusticker door heel Duitsland kunt rijden? Het is dus niet nodig om per stad een andere sticker aan te schaffen.

Welke Milieusticker Verplicht in Eschweiler?

Met ingang van 1 juni 2016 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Eschweiler in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Eschweiler

milieusticker EschweilerEschweiler heeft een rijke industriële geschiedenis, waar veel van terug te zien is in het historische stadscentrum. In en rondom de stad zijn er voldoende dingen te zien en te beleven. Zo kan je ronddwalen door de stad, maar kan je ook erop uit en verschillende burchten bezoeken die zich rondom Echweiler bevinden. Zo is burg stolberg een magisch kasteel die uitkijkt over de stad Stolberg zelf, maar ook over Eschweiler.

Ook kun je ervoor kiezen om naar het nabijgelegen Aken te rijden. Hier vind je onder andere de Dom van Aken. Klik op de link voor alle informatie over de Umweltzone Aken.

 

 

Parkeren in de stad

In de stad zijn er een aantal parkeerplaatsen en –terreinen te vinden. De meeste parkeermogelijkheden zijn gratis, maar sommige van deze parkeerplaatsen kan je maar een beperkt aantal uur parkeren. Wel kan je altijd gratis parkeren bij het centraal station van Eschweiler. Het station ligt centraal gelegen in de stad en is op loopafstand van het centrum. Wanneer je wilt parkeren in Eschweiler is een milieusticker verplicht, alle parkeermogelijkheden liggen namelijk binnen het milieugebied.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND